i3 WM ile Unity3D kullanılır mı?

phan metal

Centipat
Merhaba.

Bilgisayarımın 4 GB RAM'i var ama Unity3D Windows üzerinden çok RAM tüketiyor ve bu yüzden IDE kullanmadan kod yazmakta zorlaşıyor ya da Unity3D açıkken internette surf yaparken RAM yetmiyor. Şu an bile yüzde 96 kullanıyor. :(

i3 WM'ye sahip dağıtımlar çok az RAM tüketiyor. 500 MB bile tüketmiyor. i3 istememim nedeni de bir ara kullanmıştım çok güzeldi.

Unity3D kullanılır mı orada güzelce? Ben bayağı Unity3D kullanıyorum da. Özellikle 2D oyun tasarımlarıyla veya o an aklıma gelen ne varsa mesela slider-puzzle falan tasarlarım oynarım falan... Deneyimleriniz varsa paylaşırsanız güzel olur. Teşekkürler.

işlemci ve gpu: Ryzen 3 5300U + RX Vega 6.
Ram: 4 GB 3200 Mhz.
Depolama birimi: 256 GB M2 SSD.

Son düzenleme:
Merhaba.

Bilgisayarımın 4 GB RAM'i var ama Unity3D Windows üzerinden çok RAM tüketiyor ve bu yüzden IDE kullanmadan kod yazmakta zorlaşıyor ya da Unity3D açıkken internette surf yaparken RAM yetmiyor. Şu an bile yüzde 96 kullanıyor. :(

i3 WM'ye sahip dağıtımlar çok az RAM tüketiyor. 500 MB bile tüketmiyor. i3 istememim nedeni de bir ara kullanmıştım çok güzeldi.

Unity3D kullanılır mı orada güzelce? Ben bayağı Unity3D kullanıyorum da. Özellikle 2D oyun tasarımlarıyla veya o an aklıma gelen ne varsa mesela slider-puzzle falan tasarlarım oynarım falan... Deneyimleriniz varsa paylaşırsanız güzel olur. Teşekkürler.

İşlemci ve GPU: Ryzen 3 5300U + RX Vega 6.
RAM: 4 GB 3200 MHz.
Depolama birimi: 256 GB M.2 SSD.

Unity Linux ile uyumluysa neden olmasın?

Unity Linux ile uyumluysa neden olmasın?
Aslında "i3 ile uyumlu mudur?" demek istedim. Çünkü i3'de bazen pencereler doğru konumlanmıyor. i3'ün büyük artıları (bana göre)
1. çok düşük Ram tüketmesi. Böylelikle bir IDE kullanma imkanım olabilir. İşlemci hızlı ama Ram dolması çok gecikmelere ve yer açabiliyor.
2. Pencere döşemelerinin güzel olması.
3. Bence çok da hızlı ya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı