i5-10200H düşük frekans ve kullanım değeri

MacGrath1

Centipat
Merhaba Monster Abra A5 v16.6.5 sahibiyim, cihazı almadan önce testlerde R6S gibi oyunlarda 100 FPS gibi daha yüksek rakamlarda dolaştığını ve GPU kullanımı 98'lerde geziyor idi.
Ben cihazı aldım, yükledim her şeyimi; BF4 gibi, R6S gibi oyunlara girdiğimde GPU kullanımım 60'ı asla geçmiyor, işlemci frekansı base clock altına düşüyor(işlemci sıcaklığım 65-68 oldugu halde). Bunu nasıl düzeltebilirim? Normal bir notebook gibi 85'de çalışsın ama GPU'yu beslemesini istiyorum, çok sinir bozucu bir olay. (Driverlarım ve Windows 10 güncel)

Sistem özellikleri:
  • GTX 1650 Ti.
  • i5-10200H.
  • 8 GB 2933MHz RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dünden aklımda 2.4 hatta ara ara 2.1 e düştüğü oldu BF4 de oyüzden 64 dereceleri bile gördüm. 1 saate eve geçiceğim yazdıklarınızı ugulayıp ss atacağım.
Dediğim gibi 2.4 çok az Battlefield gibi bir oyun için. 10300H 4.1-4.2 seviyelerinde çalışıyor Battlefieldda benim işlemcim. Termal macun, undervolt, laptop soğutucu bu üçünü hallederseniz hiçbir sıkıntı kalmayacaktır. Yine de atın logu ama ekstra olarak bir şey söylemem.

Sağ olun cevaplarınız için fakat güç planı değişmiyor dengelide kalıyor ne yapmam lazım şarjda takılı oynuyorum.

Cevabınız için teşekkürler fakat laptop geleli 3 gün oldu ve laptoplar için CPU 68 derece zaten harika bir sayı değil mi?

Saolun öncelikle ama güç ayarlarında yüksek performans yok nasıl bulabilirim?
Rica ederim.
Basit kendiniz bir tane oluşturun;
Denetim Masası -> Donanım ve Ses -> Güç Seçenekleri (Tıklayın) -> Daha sonra açılan ekran da "sol" ekran da ki menüden seçin -> Güç Planı Oluştur -> Açılan bölümden;
1-Yüksek Performans seçin
2-Plan adını istediğiniz gibi ayarların
3-İleri butonuna basıp süreleri kendinize göre ayarlayın
4-Oluştur butonuna basın
5-Son adım olarak oluşturduğunuz planı seçin
Sonuca göre dönüş yapabilirsiniz.

Rica ederim.
Basit kendiniz bir tane oluşturun;
Denetim Masası -> Donanım ve Ses -> Güç Seçenekleri (Tıklayın) -> Daha sonra açılan ekran da "sol" ekran da ki menüden seçin -> Güç Planı Oluştur -> Açılan bölümden;
1-Yüksek Performans seçin
2-Plan adını istediğiniz gibi ayarların
3-İleri butonuna basıp süreleri kendinize göre ayarlayın
4-Oluştur butonuna basın
5-Son adım olarak oluşturduğunuz planı seçin
Sonuca göre dönüş yapabilirsiniz.
Herşeyi yaptım gerek ordan dediğiniz ayar olsun gerek Monster uygulaması olsun heryerden yüksek performansı seçtim fakat olmuyor abi neden böyle oluyor gerçekten anlam veremiyorum birde görsel ekliyeceğim sizin için. NOT: İkincil bir ekran ile oynuyorum ondanda olabilirmi.
Ekran Görüntüsü (2).png

Herşeyi yaptım gerek ordan dediğiniz ayar olsun gerek Monster uygulaması olsun heryerden yüksek performansı seçtim fakat olmuyor abi neden böyle oluyor gerçekten anlam veremiyorum birde görsel ekliyeceğim sizin için. NOT: İkincil bir ekran ile oynuyorum ondanda olabilirmi.Eki Görüntüle 927445
Hocam dediğim gibi CPU 15 watt alıyor ki 30-35 wattı görmesi gerekiyor en azından Battlefield gibi CPU intensive bir oyunda. İşlemciniz 2.3 GHz de çalışıyor. Büyük ihtimalle power throttle yiyorsunuz.

Hocam dediğim gibi CPU 15 watt alıyor ki 30-35 wattı görmesi gerekiyor en azından Battlefield gibi CPU intensive bir oyunda. İşlemciniz 2.3 GHz de çalışıyor. Büyük ihtimalle power throttle yiyorsunuz.
Lütfen yardım edin hocam kafaları yiğeceğim birazdan, elimde güzelim makina var ama hakkını verememek çok üzücü oluyor.

Log dosyası yaptınız mı ThrottleStop'dan. Bi' 20 dakika oynayın log dosyasını gönderin. Daha iyi olur.
Hocam tekrar selamlar ben sizin bu dediğiniz uygulamayı indirdim log dosyası nasıl yapılır bilmiyordum en azından bir uygulamayı inceleyim diyince birkaç kişininde benim olayımdan dolayı kullandğını öğrendim bende deneyim dedim ve sonuç yine değşmedi hatta bilgisayarın kitlendiği oldu bir öneriniz varmıdır bu uygulama için?

Hocam tekrar selamlar ben sizin bu dediğiniz uygulamayı indirdim log dosyası nasıl yapılır bilmiyordum en azından bir uygulamayı inceleyim diyince birkaç kişininde benim olayımdan dolayı kullandğını öğrendim bende deneyim dedim ve sonuç yine değşmedi hatta bilgisayarın kitlendiği oldu bir öneriniz varmıdır bu uygulama için?
Selam, uygulamayı kullanmayacaksın şimdilik. Uygulama çok detaylı. Uygulamayı açtıktan sonra sol altta log file yazan yeri tikleyeceksin. 25-30 dakika oyundan sonra klasördeki log file ı atacaksın.
loggg.PNG

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı