i5-10200H düşük frekans ve kullanım değeri

MacGrath1

Centipat
Merhaba Monster Abra A5 v16.6.5 sahibiyim, cihazı almadan önce testlerde R6S gibi oyunlarda 100 FPS gibi daha yüksek rakamlarda dolaştığını ve GPU kullanımı 98'lerde geziyor idi.
Ben cihazı aldım, yükledim her şeyimi; BF4 gibi, R6S gibi oyunlara girdiğimde GPU kullanımım 60'ı asla geçmiyor, işlemci frekansı base clock altına düşüyor(işlemci sıcaklığım 65-68 oldugu halde). Bunu nasıl düzeltebilirim? Normal bir notebook gibi 85'de çalışsın ama GPU'yu beslemesini istiyorum, çok sinir bozucu bir olay. (Driverlarım ve Windows 10 güncel)

Sistem özellikleri:
  • GTX 1650 Ti.
  • i5-10200H.
  • 8 GB 2933MHz RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek performansa alın.

1615976504246.png

Sağ olun cevaplarınız için fakat güç planı değişmiyor dengelide kalıyor ne yapmam lazım şarjda takılı oynuyorum.

RAM'i 16 GB'a çıkar. Termal macun yenile, undervolt yap ve bir soğutucu edin. Bilgisayar ısındığı için Watt düşüyor bu yüzden de frekans düşüyor.

Cevabınız için teşekkürler fakat laptop geleli 3 gün oldu ve laptoplar için CPU 68 derece zaten harika bir sayı değil mi?
Güç planı performans olarak mı ayarlı dengeli olarak mı?
Saolun öncelikle ama güç ayarlarında yüksek performans yok nasıl bulabilirim?

Son düzenleme:
Sağ olun cevaplarınız için fakat güç planı değişmiyor dengelide kalıyor ne yapmam lazım şarjda takılı oynuyorum.

Cevabınız için teşekkürler fakat laptop geleli 3 gün oldu ve laptoplar için CPU 68 derece zaten harika bir sayı değil mi?
Harika bir değer fakat CPU tam verimle çalışıyorsa harika bir değer ki bu da imkansız gibi gözüküyor bu durumda. Intel® Core™ i5-10200H İşlemci (8 M Önbellek, 4,10 GHz'e kadar) Ürün Teknik Özellikleri buradan bakarsan eğer çok rahat bir şekilde oyunlarda 3.5-3.6 GHz leri görmen gerekiyor. Watt değerleri ve MHz değerleri önemli oyundayken onları kontrol et. Ama dediğim gibi 68 derecede çalışıyorsa eğer ya turbo boost kapalıdır ya da başka bir sıkıntı vardır. Değerlerini at bakalım. Veya ThrottleStop indir ve bir log dosyası oluştur en az 15 dakika oyunda kal ve log dosyasını at.

Harika bir değer fakat CPU tam verimle çalışıyorsa harika bir değer ki bu da imkansız gibi gözüküyor bu durumda. Intel® Core™ i5-10200H İşlemci (8 M Önbellek, 4,10 GHz'e kadar) Ürün Teknik Özellikleri buradan bakarsan eğer çok rahat bir şekilde oyunlarda 3.5-3.6 GHz leri görmen gerekiyor. Watt değerleri ve MHz değerleri önemli oyundayken onları kontrol et. Ama dediğim gibi 68 derecede çalışıyorsa eğer ya turbo boost kapalıdır ya da başka bir sıkıntı vardır. Değerlerini at bakalım. Veya ThrottleStop indir ve bir log dosyası oluştur en az 15 dakika oyunda kal ve log dosyasını at.
Eve geçtiğimde hemen atacağım ekran görüntüsü ilginiz için teşekkürler.

Eve geçtiğimde hemen atacağım ekran görüntüsü ilginiz için teşekkürler.
ThrottleStop kurun ve sol altta log seçeneğini işaretleyin. Oyundan sonra o log dosyasını(throttlestop klosörü içerisinde) buraya atın. .txt dosyası içerisinde Power, sıcaklık değerleri gözükecek. Ayrıca MSI Afterburner ile CPU çalışma frekansını ortalama olarak aklınızda tutsanız yeteri, örneğin 3200MHz veya 4100MHz...

ThrottleStop kurun ve sol altta log seçeneğini işaretleyin. Oyundan sonra o log dosyasını(throttlestop klosörü içerisinde) buraya atın. .txt dosyası içerisinde Power, sıcaklık değerleri gözükecek. Ayrıca MSI Afterburner ile CPU çalışma frekansını ortalama olarak aklınızda tutsanız yeteri, örneğin 3200MHz veya 4100MHz...
Dünden aklımda 2.4 hatta ara ara 2.1 e düştüğü oldu BF4 de oyüzden 64 dereceleri bile gördüm. 1 saate eve geçiceğim yazdıklarınızı ugulayıp ss atacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı