i5 10300H Dual boot ile macOS kurulumu yapılabilir mi?

İşimizi şansa bırakmayalım. Diskinizi Windows disk Manager ile bölünüz ve paragon Partition Manager ile Apple hfs olarak biçimlendiriniz. Sonra kuruluma başlayabilirsiniz.

Windows'un Disk Yöneticisi'nde en fazla 35GB alan açılıyordu ben de dediğiniz program üzerinden yaptım ve ayrılmamış 100GB alan oluşturdum. Windows'ta direkt yapılıyorken bu program, bilgisayarı yeniden başlatıp sistem açılmadan önce yaptı ve 20 dk sürdü, normal mi? Ve şimdi ayrılmamış alanı nasıl biçimlendireceğim?

Alan açmak diye bir tabir yok. Misal veriyorum D diskinde 300GB toplam alanın vardır, kullanmadığın 150GB vardır. D diskine tıklayıp küçült diyorsun ve kullanmadığın 150'yi hesaba katarak 50 veya 60GB küçültüyorsun. Paragon'da zaten küçülttüğün alan, ayrılmamış alan olarak görünür. Paragon'da o alanı işaretleyip, Apple HFS olarak seçip, istediğin disk isminin de yazdıktan sonra formatlıyorsun.

Detaylı anlatım burada bulunuyor:

Alan açmak diye bir tabir yok. Misal veriyorum D diskinde 300GB toplam alanın vardır, kullanmadığın 150GB vardır. D diskine tıklayıp küçült diyorsun ve kullanmadığın 150'yi hesaba katarak 50 veya 60GB küçültüyorsun. Paragon'da zaten küçülttüğün alan, ayrılmamış alan olarak görünür. Paragon'da, o alanı seçip, Apple HFS olarak istediğin disk adını girip formatlıyorsun.
Yanlış kelime kullanmışım, küçültmekten bahsediyordum. Sağ olun.

Sırasıyla bu iki resmin gelmesinin sebebi nedir?

Dosya Ekleri

• IMG_20211226_182836.jpg
    IMG_20211226_182836.jpg
    109 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_20211226_182841.jpg
    IMG_20211226_182841.jpg
    109,6 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Birincisi hakkında bilgim yok fakat ikincisi Touchpad'in çalışmadığını gösteriyor. USB mouse bağlayıp tekrar kurulumu bootlar mısın?
1. olan fotoğraf klavyenin de çalışmadığını işaret ediyor diye biliyorum. Ekstra bir klavyeye sahipseniz sisteme bağlayıp algıladığını veya algılamadığını kontrol edebilir misiniz?

USB'deki EFI'nin bir yedeğini aldıktan sonra, USB'deki EFI'yi silin. Ardından verdiğim linkten RAR'ı indirin ve açın. i5-10300H klasörünün içindeki EFI klasörünü, USB'ye attıktan sonra kurulumu deneyin.

USB'deki EFI'nin bir yedeğini aldıktan sonra, USB'deki EFI'yi silin. Ardından verdiğim linkten RAR'ı indirin ve açın. i5-10300H klasörünün içindeki EFI klasörünü, USB'ye attıktan sonra kurulumu deneyin.

15 dakika sonra USB yazma işlemi tamamlanacak. Sonrasında sonuçları paylaşacağım.
15 dakika sonra USB yazma işlemi tamamlanacak. Sonrasında sonuçları paylaşacağım.
Kurulum yapılıyordu daha sonra %12'de sistem yeniden başladı ve sistem onarım açılmaya başladı. USB'den boot etsem bile 6-7 satır yazı gelip Windows 10'a atıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı