i5 1035G1 MX330 sistemde darboğaz nasıl engellenir?

İşletim sistemi
Windows 11
Darboğaz işi hikaye. @erengore

Arkadaşlar merhaba önceki konuda GPU'mun neden %100 olduğunda Sekiro da 60 FPS'den 6 FPS'e sabitlenmesini sormuştum, arkadaşlardan biri darboğaz ile alakası olabilir dedi. Yardımcı olursanız sevinirim.
Darboğazla alakalı çok bir fikrim yok ne yapacağımı anlatırsanız çok sevinirim, hayırlı geceler dilerim.

Sistem: Laptopum HP 15-DW2008NT BIOS + Windows güncel.
İşlemci Intel i5 1035G1.
RAM 8 GB 2667 MHz.
Ekran kartı MX330.
Oyun içi ayarlar: Çözünürlük 1280X720.
Görüntü ayarı hepsi Low.
Cihazınızın fan delikleri alttaysa ki muhtemelen altta cihazı hava alabileceği şekilde yükseltin. Daha sonra Throttlestop indirip @erengore Neler yapılabilir bir gözatsın. Ancak ej mantıklı çözüm frekans düşürmek olur bence. Aynı donanım dual channel 16gb ile bende var ben çözümü 2000 mhz ile 1500 mhz arasına frekans sabitlemekle buldum.

Sekiro gereksiz sistemi yorabiliyor grafik farketmeksizin , ne kadar kaynak verirsen okadar yiyor oysa hep 60 fps.

pil özelliklerinden kullandığınız pil durumunun maksimum işlemci kullanımını %89 yapıp denermisiniz tekrar oluyor mu bu durum

Vallahi sonuna kadar hakklısın yapacak bir şey yok masaüstüne geçeceğim artık.

Maalesef bende de kilitli. Ama bir yolunu buldum işlemcinin turbosunu kapatığ 1000 MHz de 30 FPS'e yakın oynayabiliyorum küçük bir ayar ile 45'e çıkarırım inşallah.

Kilitli işlemci ayarlayamıyorsun ve lapotp fan hızı artırma kapalı HP'den zaten laptop almak başlı başına bir hata neyse yakında inşallah masaüstüne geçeceğim.

FPS'i kısıtlayabilirsiniz. Örneğin şu an oyunda 60 FPS alıyorsanız 50 hatta 40'lara kadar sabitleyinz, yan sıcaklık değerlerinin stabil olduğu FPS değerini bulun, diğer oyunlara göre de bunu oranlarsınız.

Aynı sistem bende var hala çözemedim dropları kronik sorunlu bu sistem.
Acer extensa 215-53g modele mi sahipsiniz konulara bakarken sizde açmışsın bu işlemci hakkında bende o laptop modeline sahibim drop konusu çözülse bile bu işlemcide Power limit throttling var bildiğim kadarıyla yük altına girince ghz düşüyor bunun sebebide 15w kitleniyor normalde 25w çıkan bir işlemci sırf ısındığından dolayı bunu yapıyor throttlestopdan düzeltmeyi denedim ama başarısız oldu biostan kitli büyük ihtimal.

Acer extensa 215-53g modele mi sahipsiniz konulara bakarken sizde açmışsın bu işlemci hakkında bende o laptop modeline sahibim drop konusu çözülse bile bu işlemcide Power limit throttling var bildiğim kadarıyla yük altına girince ghz düşüyor bunun sebebide 15w kitleniyor normalde 25w çıkan bir işlemci sırf ısındığından dolayı bunu yapıyor throttlestopdan düzeltmeyi denedim ama başarısız oldu biostan kitli büyük ihtimal.
evet maalesef çözümü yok gibi

Sırf şu droplar yüzünden bilgisayarı bile açmıyorum.

Çözüm çok basit aslında işlemci GHz'ini kısıyorum bu şekilde droo yaşanmıyor 60 FPS olmasa da akıcı 50 FPS oynayabiliyorum.

Sekiro gereksiz sistemi yorabiliyor grafik fark etmeksizin, ne kadar kaynak verirsen o kadar yiyor oysa hep 60 FPS.

Pil özelliklerinden kullandığınız pil durumunun maksimum işlemci kullanımını %89 yapıp dener misiniz tekrar oluyor mu bu durum.

Sorunu çözdüm zaten yine de teşekkür ederim.

Yapan kişi tam yapamamış olabilir mi?

Olabilir hocam çünkü yaparken izlemedim ama sıcaklık düşüşü çok rahat gözlemledim şimdi içini açıp kurcalamak ta istemiyorum bir zarar veririm diye korkuyorum.

Bu yüzden oyuncu adama masaüstü öneriyoruz. Ekonomi yüzünden insanlar ancak en ucuz, giriş seviyesi laptopla alabiliyor onlar da pişman ediyor.

Hocam ben zaten 7/24 oyun oynayan biri değilim 5 saat fpn oynuyorum onu da zevkli geçirmek için uğraşıyorum. Ayrıca ben laptopu tek kullanmıyorum 3 ay sonra benden gidecek zaten.

Son düzenleme:
sırf şu droplar yüzünden bilgisayarı bile açmıyorum
Haklısın bu dediğin sorun bende baya vardı oyun oynanmayacak derecedeydi her saniye başı drop bunun çözümünü sağlam bir termal macunla çözebilirsin işlemci ve ekrankartına uygularsın şahsen ben böyle çözmüştüm. Ama çözülse bile hiç bir oyundan zevk alınmıyor grafiği yükselttiğimdede aynı fps düşürdüğümdede stabil bir fps sunmuyor dediğim gibi ama hiç yoktan akıcı olmasa bile drop yemeden oynanılıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı