i5 10400 çok ısınıyor

fatal11

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba 3 gun kadar once i5 10400 ve RX 5700 XT tercih ettim, i5 oyunda orta ayarlarda bile cok isiniyor. Yaklasik 100 dereceye kadar ciktik, boşta 27 36 arasi ama normalde bosta bile bazen cekirdek hizini 4.3'e cikartiyor, bunun sebebini anlayamadim. İslemci fani Turbo'da calisinca daha cok isiniyor islemci, o da otomatik oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba 3 gun kadar once i5 10400 ve RX 5700 XT tercih ettim, i5 oyunda orta ayarlarda bile cok isiniyor. Yaklasik 100 dereceye kadar ciktik, boşta 27 36 arasi ama normalde bosta bile bazen cekirdek hizini 4.3'e cikartiyor, bunun sebebini anlayamadim. İslemci fani Turbo'da calisinca daha cok isiniyor islemci, o da otomatik oluyor.
Kasanızın modeli nedir?

Yüksek ihtimal kasanız hava almıyordur, fan sayınız yetersizdir i5 10400F kullanıyorum gayet memnunum. Yada güzel bir CPU fan almanızı tavsiye ederim Intel'in fan sıkınıtsı mevcut ne yazık ki.

Yüksek ihtimal kasanız hava almıyordur, fan sayınız yetersizdir i5 10400F kullanıyorum gayet memnunum. Yada güzel bir CPU fan almanızı tavsiye ederim Intel'in fan sıkınıtsı mevcut ne yazık ki.
Stok fanı kullanan başka bir arkadaşım var yükte 60-65 derece. Termal macunu çok kalın sürmüştür, işlemci oturmamıştır veya kasası kötüdür.

Nasıl yani anlamadım hocam stok fanı iyi mi diyorsunuz?
1606639619585.png

5 liralık soğutucu gibi duruyor. Tabii ki de leş gibi ama işlemci o kadar ısınmıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı