i5 10400 ve RX 5500 XT sisteme yükseltme önerisi

681644

Decapat
Daha fazla  
Selamlar. Bilgisayara ufak bir yükseltme yapmak istiyorum. Özellikler ise şöyle:

i5-10400
RX 5500 XT 8 GB.
B460M A Pro.
HyperX 16x1 3200MHz RAM.
250GB 970 EVO SSD.
1 TB HDD Seagate.
650W Frisby PSU 80+ Bronze.
Zalman ZM-T3 Kasa.
Stok Soğutucu.

Yaklaşık bütçe 3K civarları ekran kartı CPU vs. çıkamam ama RAM vs. minik yükseltme yapmak istiyorum. En mantıklısı hangisi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Bilgisayara ufak bir yükseltme yapmak istiyorum. Özellikler ise şöyle:

i5-10400
RX 5500 XT 8 GB.
B460M A Pro.
HyperX 16x1 3200MHz RAM.
250GB 970 EVO SSD.
1 TB HDD Seagate.
Zalman ZM-T3 Kasa.
Stok Soğutucu.

Yaklaşık bütçe 3K civarları ekran kartı CPU vs. çıkamam ama RAM vs. minik yükseltme yapmak istiyorum. En mantıklısı hangisi?
Aynı RAM'den bulabiliyorsan, 1 tane daha alsan yeterli. Bu sisteme yükseltme yapmak hiç mantıklı değil.

Aynı RAM'den bulabiliyorsan, 1 tane daha alsan yeterli. Bu sisteme yükseltme yapmak hiç mantıklı değil.
Sistemin değişmesi lazım zaten ekran kartının VRAM arızalı ona ek olarak artık eskidi

Şimdilik nasıl bir yükseltme yapılabilir diye merak ettim mantıklı olacak ise yükselteceğim

Bence bu sisteme yatırım yapılmaz. Bir faydasını görmezsin bence. Bu yüzden parayı harcamak yerine yeni nesil mimariye geçmek için para biriktirilmeli. Mesela AM5 platformu öneririm. Ancak AM5'e geçtikten sonra işlemciyi iyi soğutman gerekli çünkü yüksek ısıda IMC birimi kolaylıkla hasar alabiliyor AM5 işlemciler için.

i5-10400
RX 5500 XT 8 GB.
B460M a Pro.
HyperX 16x1 3200MHz RAM.
250GB 970 EVO SSD.
1 TB HDD Seagate.
Zalman ZM-T3 kasa.
Stok soğutucu.

RAM'i 32 GB yapabilirsin PSU'yu değiştir bence güvenli değil kalitesiz stok yerine kule tipi işlemci fani al oyunlarda daha rahat FPS alırsın drop olmaz sıcaklık düşeceği için diğerleri iyi.

16 GB RAM günümüzde bazı oyunlarda yetersiz kalabiliyor. Özellikle RT destekleyen oyunlarda.

16 GB RAM günümüzde bazı oyunlarda yetersiz kalabiliyor. Özellikle RT destekleyen oyunlarda.
sistemi komple değişmeyi düşünüyorum ama şimdilik birkaç aylığına 32 yapayım mı? 1200 lira ediyor zaten

RT desteklemiyor ki :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı