R5 5500 ve RX 6650 XT sisteme yükseltme önerisi

Dediğiniz gibi yapacağım hocam diğer arkadaşlarında dedikleri aynı yönde. Biraz araştırdım stok fan pek yetmiyormuş R5600'e kutusuz alsam işlemciyi sizce sorun olur mu zaten ekstra soğutucu alacağım için öyle söyledim ve gösterdiğin soğutucu yerine RGB'siz düz tavsiye ettiğin soğutucu var mı?
Ekran kartını biraz bekleteceğim ama onu da sonra çözmeye çalışacağım.

Bir de sizce kendim takabilir miyim kasaya çok zorlar mı diye de tereddüt etmiyor değilim.

Montaj işinden korkma.
Belki @pawEn istediğin gibi bir fan atabilir.

Hocam satacağınız parçalarıda hesaba alaraktan size önerim.
İşlemcinizi 1.5K bandında satıp AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe almanız olur. yanına Dark Freezer DKCCX127 İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Kalan 2.5K bütçe ilede kartı satıp RX6700/RX6700XT geçmeye çalışırdım
Ben işlemciyi 2200'e sattım, adama niye ölü fiyat veriyorsunuz.

5600+kule tipi fan alsanız yeterli.

En alt fiyattan hesaplıyorum normalde 1.5k-2K yazacaktım ama bayağı ölü fiyat vermişim haklısınız.

400-600 falan ve RGB istemiyor.

Hocam 400 600'ün üstüde olur hatta 1.5k kadar çıkarım çünkü zaten elimdekini en düşükten söylediğin gibi satsam 1.5 geldi sonra kutusuz fansız R5600 3.5k filan elimde daha 3K para kalıyor 400 600'e var mıdır ki yani 1.5 daha düzgün olmaz mı?(RGB'siz olursa iyi olur)
(Kutusuz ve fansız almamda sorun olur mu sizce)

Hocam satacağınız parçaları da hesaba alaraktan size önerim.
İşlemcinizi 1.5k bandında satıp AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe almanız olur. Yanına Dark Freezer DKCCX127 İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Kalan 2.5k bütçe ile de kartı satıp RX6700/RX6700XT geçmeye çalışırdım.

Hocam tekrardan selamlar saat 18 sularında tanıdığım bilgisayarcı abimle konuştum 6650XT R5 5600 le darboğaz yapabilir diyor onun yerine R5 5600X almalısın demişti ama aradaki 1000TL fiyat farkı bir tık korkuttu darboğaz yapar mı sizce de?

Hocam tekrardan selamlar saat 18 sularında tanıdığım bilgisayarcı abimle konuştum 6650XT R5 5600 le darboğaz yapabilir diyor onun yerine R5 5600X almalısın demişti ama aradaki 1000TL fiyat farkı bir tık korkuttu darboğaz yapar mı sizce de?

Hocam tanıdığınız bilgisayarcı sizi dolandırmaya çalışmış.:D
İlk önce hayır asla darboğaz durumu olmaz. İkincisi 5600X ile düz model arasında neredeyse hiç FPS farkı yok. @Ressemahee

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selamlar, elime biraz para geçti ve bilgisayarıma upgrade yapmak istiyorum. Sizin tavsiyeniz nedir, ne yapmalıyım sizce?
Sistemim bu;
AMD Ryzen 5 5500 işlemci.
ASUS B450M Dragon anakart.
ASUS Radeon RX 6650 XT Dual 8 GB ekran kartı.
G.Skill 16 GB Ripjaws V 3200MHz RAM.
WD 480GB Green SN350 NVMe M.2 SSD.
Game booster GB-W002b 650W 80+ Bronze kasa&psu

İslemciyi 5 5600 ve SSD'yi yükseltebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı