Çözüldü i5 10400F 100 dereceye ulaşıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Caveion

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı
Rtx 4060ti
İşlemci
i5 10400f
Herkese merhaba, 2 gün önce ekran kartı değiştim GTX 1650'den RTX 4060 Ti 16 GB'a geçtim. Ekran kartı değiştirdikten sonra MSI Afterburner ile test yapayım dedim, ekran kartında hiçbir sorun yok her şey 10'da 10'luk. Sorun şu ki işlemciye gelince kullanım %60-70 arası, sıcaklığı ise 100 derece masaüstünde 85 ve 70'e kadar düşüyor ama oyuna tıkladığım an 100 derece gösteriyor. Bugün termal macunda değiştirdim ama sonuçlar yine aynı, Undervolt'ta yaptım ama değişen bir şey yok. Özelliklerim:
Anakart: H410 m v2, RAM: 32 GB Dual, işlemci: i5 10400F. Biliyorum işlemci ve ekran kartı darboğaz yapıyor ama çok çok ciddi derecede darboğaz değil bu. Her türlü çözümü denedim ama işlemci 100 dereceden aşağı inmiyor bu konuda ne yapmalıyım?

Çözüm
Tamamdır sorun fan yüzündenmiş siz dedikten sonra bir daha baktım fana ve tam takamamışım ve tam olarak taktım fanı işlemci oyunlarda 60-80 derece arasında çalışıyor ve gerçek performansı alabiliyorum teşekkür ederim.
Merhaba termal macunu sürmeden önce de dereceler aynıydı termal macunu sürdükten sonra da aynı ve soğutucuyu tam ottutturduğuma eminim. Peki tam olarak anlamadığımından soruyorum kusura bakmayın sensör arızalıysa ne olacak? Bir de gerçekten performasnta düşüşler oluyor mesela RDR2 Ultra ayarlarda DLSS kalite modunu açmadan kasıyor açtıktan sonra da MSI Afterburner 40-50 FPS arası gösteriyor ama kasma ya da donma yaşamadım veya oyun kasıyor gibi hissetmedim akıcı 60 FPS gibi hissettim ama 40-50 FPS gösteriyor Afterburner.

Sensörün arızalı olmalı ihtimali çok çok zayıf. Soğutucunun vidalarını iyice sıktın mı? Sıkmaktan korkma, tekrar sıkmayı dene. Kullandığın işlemci soğutucu nedir?

Tamamdır sorun fan yüzündenmiş siz dedikten sonra bir daha baktım fana ve tam takamamışım ve tam olarak taktım fanı işlemci oyunlarda 60-80 derece arasında çalışıyor ve gerçek performansı alabiliyorum teşekkür ederim.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı