i5 10400F EDP limiti nasıl kapanır?

Makaleler
2
Arkadaşlar, benchmark testi yapıyorum. i5 10400F 65W TDP değerine sahip. Fakat benchmark testi sırasında maksimum 35W TDP değerine çıkıyor. EDP limit aktif görünüyor. Nasıl EDP limiti kapatabilirim?

1724862247730.png

Bu programı kullanarak EDP limitini değiştirebilirsiniz.

Bu programı kullanarak EDP limitini değiştirebilirsiniz.
Program açık nasıl değişeceğim? BD PROCHOT'u kapattım.

1724865412941.png

Program açık nasıl değişeceğim? Bd Prochot'u kapattım.

Eki Görüntüle 2296336

Hocam stok soğutucu kullanıyorsanız bd prochot kapatmanızı kesinlikle önermiyorum.
EDP değiştirmek için sağ alttaki 4 tane küçük kutucuktan "tpl" olana tıklayın.

1724865517561.png

Ortadaki "Power limit controls" sekmesinden işlemcinin güç sınırını ayarlayabilirsin.

Hocam stok soğutucu kullanıyorsanız bd prochot kapatmanızı kesinlikle önermiyorum.
EDP değiştirmek için sağ alttaki 4 tane küçük kutucuktan "tpl" olana tıklayın.

Eki Görüntüle 2296339

Ortadaki "Power limit controls" sekmesinden işlemcinin güç sınırını ayarlayabilirsin.
1724865669506.png

Hocam Tam yükte tam 65W'ı kullanabilmek için ne yapmam gerekli?

35'de tıkanmasın yeterli.

Anakartınızdan dolayı limiti kaldıramıyor olabilirsiniz. Alt kısımdaki TDP seçeneği kilitli.
Anakart'dan açma yöntemini biliyor musunuz veya nereye bakmam gerekiyor? Biostar kullanıyorum. Bu arada, programı kapattığım zaman bu ayarları açmaz değil mi? Programdaki ayarlamalar olmadan stok kullanmak istiyorum.

Anakart'dan açma yöntemini biliyor musunuz veya nereye bakmam gerekiyor? Biostar kullanıyorum. Bu arada, programı kapattığım zaman bu ayarları açmaz değil mi? Programdaki ayarlamalar olmadan stok kullanmak istiyorum.

Bildiğim kadarıyla anakartın sınırlamasını aşamıyorsunuz. Bu arada şimdi fark ettim ki ThrottleStop'ta "Turn On" tuşuna tıklamamışsınız yani ayar yapmanıza rağmen aktif hale getirmemiş. Etkinleştirerek tekrar deneyin. Program kapalı olduğu sürece yaptığınız herhangi bir ayar kalıcı olmayacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı