Oyun i5-10400F & GTX1050Ti sistemde oyunlar takılıyor

ERAY30

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İŞLETİM SİSTEMİ: WINDOWS 11 HOME 64 BİT SÜRÜM 24H2

ANAKART: ASUS EX H410M V3 SOKET 1200 DDR4

İŞLEMCİ: 10. NESİL INTEL CORE i5-10400F 2.90 GHZ 6 ÇEKİRDEK SOKET 1200

EKRAN KARTI: ASUS NVIDIA GEFORCE GTX 1050 Ti 4 GB DDR5 DIRECTX 12

BELLEK: KINGSTON (2x8) 16 GB DDR4 2666 MHZ

SSD: SAMSUNG 870 QVO 1 TB

HDD: WESTERN DIGITAL 1 TB 5900 RPM

MONİTÖR: ASUS VS228 21.5'' 1920X1080 60 HERTZ
RAM
KINGSTON (2x8) 16 GB 2666 MHZ
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG SSD 870 QVO 1 TB
Ekran kartı
ASUS NVIDIA GEFORCE GTX 1050 Ti 4 GB DDR5 DX 12
Anakart
ASUS EX H410M V3 SOKET 1200 DDR4
İşlemci
INTEL i5-10400F 2.90 GHZ 6 ÇEKİRDEK (12)
Selam arkadaşlar, herkese hayırlı ramazanlar. Bir sorum olacak, SSD olan sistemde oyunların takılması normal mi? Çok takılmasa da yine takılmalar oluyor beni rahatsız ediyor. Her şeyi güncel tutuyorum, gereksiz dosyaları temizliyorum, arka planda çalışan program çok yok, yine de devam ediyor. Güç kaynağım 300W, bu sisteme az mı geliyor anlamadım. Değişik bir çözüm önerisi olanların yardımlarını bekliyorum. Hayırlı geceler.

Drop yapabilecek bir işlemci değil kendim kullandığımdan biliyorum hiçbir oyunda anlık yaşamadım yüksek ihtimalle 1050 Ti yetmiyor ekstra olarak güç kaynağınızı değiştirin termal macun uzun süredir yenilemediyseniz yenileyin sıcaklık düşecektir.

Ekran kartı kasmayı çözüyor diye biliyorum takılma yapar mı FPS değerleri normal.

Hocam bir konuda daha karşılaşmıştık dediklerinizi yapıp soğutucu aldım işlemci 53 dereceyi geçmiyor. Teşekkür ederim
Yardım ettiysem ne mutlu.

Ekran kartı kasmayı çözüyor diye biliyorum takılma yapar mı FPS değerleri normal.
İşlemci isteyen oyunlarda bile etkisi oluyor muhakkak dediğimiz gibi kaliteli bir termal macun sürün uzun süredir değiştirmediyseniz kurumuştur.

Ekran kartını değiştireceğim ileride şimdilik 1050 Ti ile idare ediyorum.

Bu kez RTX 3060 Ti almayı düşünüyorum biraz idare etsin yine değiştirmek istemesin.

Selam arkadaşlar, herkese hayırlı ramazanlar. Bir sorum olacak, SSD olan sistemde oyunların takılması normal mi? Çok takılmasa da yine takılmalar oluyor beni rahatsız ediyor. Her şeyi güncel tutuyorum, gereksiz dosyaları temizliyorum, arka planda çalışan program çok yok, yine de devam ediyor. Güç kaynağım 300W, bu sisteme az mı geliyor anlamadım. Değişik bir çözüm önerisi olanların yardımlarını bekliyorum. Hayırlı geceler.

Dostum PSU yetersiz bariz 80 Plus sertifikası var mı PSU'nun ve hangi marka model ben bile Gaming X 1050 Ti i3-9100F 16 GB RAM ile kullanıyorum PSU 400W ama bazen zorlanıyor OC modunda RDR 2 oynarken falan sesinden durulmuyor.
bu siteden her parçanı seç ve ona göre PSU kullan diyelim ki 300W ihtiyacı var sistemin senin 400 450W kullanman lazım 100 150 watt üstü yani.

Dediğin gibi PSU yetersiz olabilir. 300W biraz düşük kalıyor. İleride ekran kartını değiştireceğim o zaman PSU'da değişecek şimdilik böyle idare ederim.

ASUS GPU Tweak yükle ekran kartı sıcaklık kapasitesini 91° yap ani droplar varsa.

Counter-Strike: Global Offensive'de denedim hafif takılmalar yine var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı