Oyun i5-10400F & GTX1050Ti sistemde oyunlar takılıyor

ERAY30

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İŞLETİM SİSTEMİ: WINDOWS 11 HOME 64 BİT SÜRÜM 24H2

ANAKART: ASUS EX H410M V3 SOKET 1200 DDR4

İŞLEMCİ: 10. NESİL INTEL CORE i5-10400F 2.90 GHZ 6 ÇEKİRDEK SOKET 1200

EKRAN KARTI: ASUS NVIDIA GEFORCE GTX 1050 Ti 4 GB DDR5 DIRECTX 12

BELLEK: KINGSTON (2x8) 16 GB DDR4 2666 MHZ

SSD: SAMSUNG 870 QVO 1 TB

HDD: WESTERN DIGITAL 1 TB 5900 RPM

MONİTÖR: ASUS VS228 21.5'' 1920X1080 60 HERTZ
RAM
KINGSTON (2x8) 16 GB 2666 MHZ
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG SSD 870 QVO 1 TB
Ekran kartı
ASUS NVIDIA GEFORCE GTX 1050 Ti 4 GB DDR5 DX 12
Anakart
ASUS EX H410M V3 SOKET 1200 DDR4
İşlemci
INTEL i5-10400F 2.90 GHZ 6 ÇEKİRDEK (12)
Selam arkadaşlar, herkese hayırlı ramazanlar. Bir sorum olacak, SSD olan sistemde oyunların takılması normal mi? Çok takılmasa da yine takılmalar oluyor beni rahatsız ediyor. Her şeyi güncel tutuyorum, gereksiz dosyaları temizliyorum, arka planda çalışan program çok yok, yine de devam ediyor. Güç kaynağım 300W, bu sisteme az mı geliyor anlamadım. Değişik bir çözüm önerisi olanların yardımlarını bekliyorum. Hayırlı geceler.

Her oyunda ısınmıyor işlemciyi yoran oyunlarda ısınıyor Battlefield 5 gibi. Görev Yöneticisi'nden bakıyorum işlemciyi kullanan gereksiz programlar yok.

CPU ve GPU kullanımları normal oyun düşük ayarlarda çözünürlük 1920x1080

CPU ve GPU kullanımları normal oyun düşük ayarlarda çözünürlük 1920x1080
Nvidia denetim masasından ayarları performansa çekin bir nebze performans artar. Onun dışında bir sorun yok gibi gözüküyor SSD nizi isterseniz programla sağlık durumuna bakın. Güç kaynağıda bir problem ayrıca. 80lerde ise sıcaklık kasayı temizleyin, güzel bir termal macun sürün.

NVIDIA denetim masasında doku süzme yüksek Performans'da güç yönetimi maksimum performansı tercih et olarak ayarlı düşük gecikme oranı modu Ultra'da diğerleri varsayılanda SSD yeni aldım onda sorun yoktur okuma ve yazma hızı normal.

NVIDIA denetim masasında doku süzme yüksek Performans'da güç yönetimi maksimum performansı tercih et olarak ayarlı düşük gecikme oranı modu Ultra'da diğerleri varsayılanda SSD yeni aldım onda sorun yoktur okuma ve yazma hızı normal.

En son ne zaman bakım yaptınız hocam kasanız nedir?

Drop yapabilecek bir işlemci değil kendim kullandığımdan biliyorum hiç bir oyunda anlık yaşamadım yüksek ihtimalle 1050 Ti yetmiyor ekstra olarak güç kaynağınızı değiştirin termal macun uzun süredir yenilemediyseniz yenileyin sıcaklık düşecektir.

Drop yapabilecek bir işlemci değil kendim kullandığımdan biliyorum hiçbir oyunda anlık yaşamadım yüksek ihtimalle 1050 Ti yetmiyor ekstra olarak güç kaynağınızı değiştirin termal macun uzun süredir yenilemediyseniz yenileyin sıcaklık düşecektir.

Hocam bir konuda daha karşılaşmıştık dediklerinizi yapıp soğutucu aldım işlemci 53 dereceyi geçmiyor. Teşekkür ederim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı