Hayır Yapmayacağım teşekkürlerEğer overclock yapmayacaksanız stok fan yeterlidir. Ekstra fan almanıza gerek yok.
Hayır Yapmayacağım teşekkürlerEğer overclock yapmayacaksanız stok fan yeterlidir. Ekstra fan almanıza gerek yok.
Hocam merhaba. Benim de işlemcim İ5 10400F 10. Nesil.Eğer overclock yapmayacaksanız stok fan yeterlidir. Ekstra fan almanıza gerek yok.
1. Ekstra fana gerek yok stok fan yeterli.
2. Termal macunu fana değil işlemci üzerine sürülür. Youtube'dan termal macun nasıl sürülür şeklinde aratma yaparsanız nasıl sürüldüğünü öğrenebilirsiniz.
3. Ekstra soğutucu alırsınız kule tipi de yeterli olur ama dediğim gibi termal macun işlemciye sürülür.
İyi günler dilerim.
Sağ olunuz. Stok fan bence her türlü yeter gibime geliyor. Yani kule tipi düşünüyordum 2k grafik açarsam diye bazı oyunları falan gereklidir diye düşündüm ama stok fan da yeterli olur yani değil mi?i5-12400F stok fan ile kullanıyorum, 76 derece oluyor en fazla. Gerek yok.
hocam dünki gibi söylüyorum bende 100 dereceyi gördüğü oluyor 95-100w arası cinebench testinde paneller kapalı şekilde sanırım tek çaresi soğutucu ve şart gibi duruyori5-12400F stok fan ile kullanıyorum, 76 derece oluyor en fazla. Gerek yok.
Hocam tam çıkıyor aklımdan şimdi yine girdi soğutucu olayıhocam dünki gibi söylüyorum bende 100 dereceyi gördüğü oluyor 95-100w arası cinebench testinde paneller kapalı şekilde sanırım tek çaresi soğutucu ve şart gibi duruyor
Hocam tam çıkıyor aklımdan şimdi yine girdi soğutucu olayıne yapsak bilemedim.
Danıştığım bir abi şey demişti yani alacağım kasa havayı arkadan atıyormuş o açıdan sıkıntı olmazmış üstte de adını yazdım hocam bakabilirsiniz. O açıdan belki stok fan yetebilir.Vallahi dostum benim sistemimin çevresi mezar gibi kapalı ve stok soğutucu yetmiyor hani tamam şu an pahalı ama almak şart niye ömründen yedireyim yüksek derecelerde çalıştırıp bunu düşünüyorum ayrıca panelleri açtığımda testte 85 dereceyi zar zor görüyor gidip paneli takıyorum 95-100derece olduğu oluyor, en iyisi 3 adet test mevcut 5'er 10'ar dakika arayla dinlendirerek deneyin.
https://www.intel.com/content/www/us/en/download/15951/intel-processor-diagnostic-tool.html genelde bu testte işlemcinde bir sorun var mı ona bakılıyor hepsi Pass olmalı.OCBASE/OCCT : Free, all-in-one stability, stress test, benchmark and monitoring tool for your PC
Ocbase is the home of OCCT, the most popular all-in-one stability / stress testing / benchmarking / monitoring tool available for PCwww.ocbase.com
Ve son olarak Microsoft Store üzerinden Cinebench üzerinden test yapın, 10'ar dakika yeter.
Hocam birde ekran kartı rtx3060 belki soğutucu alıp almama için bir etkisi vardır. Onu da belirteyim. Şimdilik stok fan a bırakmak istiyorum yeterli olur diye ama bir aklımda kule tip soğutucu da. Aydınlatabilir misiniz hocam1. Ekstra fana gerek yok stok fan yeterli.
2. Termal macunu fana değil işlemci üzerine sürülür. Youtube'dan termal macun nasıl sürülür şeklinde aratma yaparsanız nasıl sürüldüğünü öğrenebilirsiniz.
3. Ekstra soğutucu alırsınız kule tipi de yeterli olur ama dediğim gibi termal macun işlemciye sürülür.
İyi günler dilerim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.