RTX 5070 multi Frame Generation (MFG) deneyimlerim ve tavsiyelerim

Hocam ben düşük gecikme oranı modu ve reflex i açık kullandığım için bir şey hissetmiyorum hatta MFG'yi kapatınca gecikme oluyor gibi geliyor bana tam tersi
Beni 5070 kullanan birisi anlar mesela.

Hocam 300 FPS boş bir arazide gördüm ben ıssız karanlık bir mekanda ilk görev var ya gece başladığımız o arazide bir yerde 300 vurdu FPS sonra 253 185 gib gitti ortalama 150 170 arası yani.
5070 ile alakası yok hocam 4070 ti super kullanıyorum gecikme yapıyor. Bu kart 5070 ten bile güçlü. Ayrıca 5000 serisi kullanan kullanıcı yorumları da gördüm gecikme yaptığını kendileri de söylüyordu.

Ek olarak test sonuçlarına da baktım. Durum değişmiyor. Siz anlamıyorsunuz ama ben anlıyorum. Ghostingli monitör kullanıp ghosting fark etmiyorum diyende var kişinin fark etmemesi bu sorunun olmadıgıdı anlamına gelmez. Ben hissediyorum. Kim ne derse desin bu böyle. 50 serisi de geçsem bu böyle. Buna da bal gibi eminim. Testlere bakarak konusan biriyim her zaman. Techpowerup testine de baktım 5090 ve 5070 ti ile test ediyor. Sahte kareler yerine doğal kareleri tercih ettiğini kendileri de söylemişler.

En son denediğim oyunda mafia the old country. Yeni cıkan bir oyun.
Screenshot_20251205_153242_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Son düzenleme:
@bluerr hocam ben hissetmiyorum derken şunu kastediyorum taban FPS 35 40 olursa zaten dibine kadar gecikmeyi hissedersin ben mesela 5070 önce 4060 kullanıyordum kepaze rezalet bir karttı bu arada fg yi bir açıyorum oyunda 90 - 100 anca görüyordum o işete aşırı gecikme yapıyordu ve oyun oynatmıyordu bu MFG daha farklı yani bir de 70 serisi kartlar güçlü
Bir de GDDR7 bellekler sayesinde overclock yaparak 25-35 FPS arttırabiliyorsun çok rahat mucize bu işte bunlarla birlikte RT açık 60 görüyorsun 2 k da sonra DLSS + MFG'yi bir açıyosun 280-300 FPS.

@bluerr hocam ben hissetmiyorum derken şunu kastediyorum taban FPS 35 40 olursa zaten dibine kadar gecikmeyi hissedersin ben mesela 5070 önce 4060 kullanıyordum kepaze rezalet bir karttı bu arada fg yi bir açıyorum oyunda 90 - 100 anca görüyordum o işete aşırı gecikme yapıyordu ve oyun oynatmıyordu bu MFG daha farklı yani bir de 70 serisi kartlar güçlü.
Bir de GDDR7 bellekler sayesinde overclock yaparak 25-35 FPS arttırabiliyorsun çok rahat mucize bu işte bunlarla birlikte RT açık 60 görüyorsun 2 k da sonra DLSS + MFG'yi bir açıyosun 280-300 FPS.

70-80 serisinde daha yüksek FPS aldığı için doğal olarak daha iyi çalısıyor bu doğru ama native kadar iyi değil. Hala fark ediliyor. Ekrana gösterilen kare arttığı için akıcılık da gözle görülür şekilde artıyor doğru, ama dediğim gibi o gecikme rahatsız edici. Karakteri, arabayı vs yönetirken en ufak harekette çok belli oluyor. Gecikmeli hareket ediyorsun. 60 FPS aldığım zaman da 1-2 ayar kısarak 70 FPS oynuyorum bu sayede fg ihtiyacı da olmuyor. 30-40 FPS de zaten kötü calısıyor. Pek bir albenisi kalmıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

70-80 serisinde daha yüksek FPS aldığı için doğal olarak daha iyi çalısıyor bu doğru ama native kadar iyi değil. Hala fark ediliyor. Ekrana gösterilen kare arttığı için akıcılık da gözle görülür şekilde artıyor doğru, ama dediğim gibi o gecikme rahatsız edici. Karakteri, arabayı vs yönetirken en ufak harekette çok belli oluyor. Gecikmeli hareket ediyorsun. 60 FPS aldığım zaman da 1-2 ayar kısarak 70 FPS oynuyorum bu sayede fg ihtiyacı da olmuyor. 30-40 FPS de zaten kötü calısıyor. Pek bir albenisi kalmıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben sistemimi Ultra perfomansa ayarladım hocam doğrdudur bende ayarları bir miktar kısarak 2 k da oynuyorum RT açmıyorum her zaman ama 4060 kullanıken fg çok kötüydü hocam haklısın.
180 Hz monitör kullandığım için FPS bun değerden yukarı olması güzel oluyor çok akıcı bir oyun deneyimi ama keşke ne DLSS ne de MFG yerine saf güçte bu FPS almayı bende isterdim yani.
Bu arda ada wong u çok severim bende :)

bu konuyu RTX 5000 sersi ekran kartı alacaklar ve Frame Generation mantığı için bilgilerimi paylaşmak istiyorum çünkü ne TR de ne de yurt dışı kaynaklarda düzgün bahseden ben görmedim varsa yoksa saf kas gücü testi videoları onlarda gerçek değil bu arada.
Neyse biz konumuza dönelim.

1-) MFG akıcılığı arttırıyor mu yoksa fake FPS mi?

MFG ve fg 60 FPS ne kadar yakın olursak o kada iyi sonuç veriyor daha önceden RTX 4060 kullanıyordum şu an 5070 kullanıyorum aradaki fark 1 dünya kadar eder.
MFG akıcılığı çok arttırıyor gerçekten tabii bu monitörünüzün kaç Hz olduğuna bağlı ve kalitesine bğzı monitörlerde geçikme süresini düşüğe ayarlamak lazım ki oyun daha da akıcı olsun kısaca MFG güzel bir teknoloji ve NVIDIA App üzerinden sadece normal fg destekleyen oyunları MFG yapıliyoruz yani 2X normal fg oyuna 4X eklemek var ve çok güzel çalışıyor.

2-) MFG de gecikme var mı?
Şahsen 5070 kullanıyorum orta seviye bir kart deneyimim şu şekilde MFG 4X açtığım zaman oyundan oyuna değişiyor mesela taban FPS 35 diyelim ama her şey ultrada RT dahil mgf 4X açtığınızda FPS 140 - 170 gibi aralıkta olacaktır çok az bir miktar gecikme hissedebilirsiniz bu durumda. Tabii bu oyunun optimizasyonuna ve kullandığınız işlemci Windows'un optimize edilmesi gibi aşırı çok konuya da bir miktar bağlı olabiliyor.

3-) RTX 5060 MFG vs RTX 5070 MFG.
Bunu şöyle açıklamam gerek 8 GB VRAM varsa onu 4 GB say 12 GB VRAM varsa onu 8 say 5060 da taban giriş gecikmesi donanımdan dolayı fazla olduğu için 5070 12 VRAM olduğu için ve gecikmedeki azalmadan dolayı daha akıcı bir oyun deneyimi olacaktır.
Yani kısaca NVIDIA'nın giriş seviyesi 60 kartlar kötü biraz daha para biirktirip 5060 yerine en azından 5060 Ti veya RX 9060 XT almak daha mantıklı.

4- MFG vs fg.
Fg 2X / MFG 4X aldığınız fg aldığınız FPS i 1,5 kat arttırıyor MFG ise 3- 4 kat arttırıyor oyundan oyuna göre.
Bunu hem 4060 hem de 5070 kullandığım için biliyorum bundan dolayı fg gecikme MFG ile aynı diyebilriz.

5-) AMD fg vs NVIDIA fg.
2+2 = 4 eder AMD fg çok kötü ve bazı oyunlarda FPS arttırmak yerine düşürüyor fake frame dediğimiz AMD'nin FSR fg sidir NVIDIA 40 ve 50 serisi kullananlar bilir bir oyunda AMD fg açtığımızda kötü olduğunu diğer yandan NVIDIA fg gerçekten çok daha iyi AMD'ye kıyasla.

Kesinlikle NVIDIA'yı savunmuyorum olan gerçeği söylüyorum AMD teknolojik olarak çok geride 2 nesil diyebiliriz ve bu oyunlara etki ediyor keşke daha iyi olsalar NVIDIA'yı rekabete zorlasalar.

Değerli sorularınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.

Öncelikle virgül kullanımına dikkat ederseniz iyi olur. Frame Gen teknolojisi, oyun yapılırken oyuna entegre ediliyorsa, ekran kartı fark etmeksizin düzgün çalışır. Sonradan eklenen oyunlarda, performans daima kötü olur. Örneğin Spider-Man 1 ve 2 de RX9070, RX 9060 XT ve 5060 Ti kartta herhangi bir sorun yok. God of War: Ragnarok'de hepsi sorunluydu. Şimdi belki düzeltilmiştir bir deneyip bakarım. Ben RX9070 ile Doom the Dark ages, Indiana Jones gibi RT kapatılamayan oyunlarda, sadece FSR kalite açık Ultra ayarlarda 120 FPS altı bir değer görmedim. İşlemcim 7800x3D. Her ne olursa olsun RTX5070 gibi bir kartın, 2K özelinde herhangi bir oyunda, Ultra ayarlarda sadece DLSS ile 100FPS altına asla düşmemesi gerek. En ucuz modeli 28.5k olan karttan bahsediyoruz. Umarım bu fiyatlardan almamışsınızdır. Son olarak Hogwarts Legacy kadar bozuk bir oyunda bile AMD fg güzel sonuç veriyor. FSR restone güncellemesi 10 Aralıkta yani 5 gün sonra geliyor. Sandığınız kadar çöp olmayan bu teknolojiler daha da iyileştirilecek. Zaten donanım olarak sahipler. Sadece yazılım hususunda performansı geride. Ama direk çöp denilecek bir seviyede değil. Hep şunu söylüyorum, RT+MFG yerine native oyun deneyiminin, her türlü daha kaliteli ve akıcı hisssettirdiğine eminim. Kullanmadığınız ürünler hakkında, yorum yapmamanızı tavsiye ediyorum. AMD hakkında sorusu olanlar sorabilir.

7231688D-E143-471B-B45B-1734E375CE01.jpeg

Öncelikle virgül kullanımına dikkat ederseniz iyi olur. Frame Gen teknolojisi, oyun yapılırken oyuna entegre ediliyorsa, ekran kartı fark etmeksizin düzgün çalışır. Sonradan eklenen oyunlarda, performans daima kötü olur. Örneğin Spider-Man 1 ve 2 de RX9070, RX 9060 XT ve 5060 Ti kartta herhangi bir sorun yok. God of War: Ragnarok'de hepsi sorunluydu. Şimdi belki düzeltilmiştir bir deneyip bakarım. Ben RX9070 ile Doom the Dark ages, Indiana Jones gibi RT kapatılamayan oyunlarda, sadece FSR kalite açık Ultra ayarlarda 120 FPS altı bir değer görmedim. İşlemcim 7800x3D. Her ne olursa olsun RTX5070 gibi bir kartın, 2K özelinde herhangi bir oyunda, Ultra ayarlarda sadece DLSS ile 100FPS altına asla düşmemesi gerek. En ucuz modeli 28.5k olan karttan bahsediyoruz. Umarım bu fiyatlardan almamışsınızdır. Son olarak Hogwarts Legacy kadar bozuk bir oyunda bile AMD fg güzel sonuç veriyor. FSR restone güncellemesi 10 Aralıkta yani 5 gün sonra geliyor. Sandığınız kadar çöp olmayan bu teknolojiler daha da iyileştirilecek. Zaten donanım olarak sahipler. Sadece yazılım hususunda performansı geride. Ama direk çöp denilecek bir seviyede değil. Hep şunu söylüyorum, RT+MFG yerine native oyun deneyiminin, her türlü daha kaliteli ve akıcı hisssettirdiğine eminim. Kullanmadığınız ürünler hakkında, yorum yapmamanızı tavsiye ediyorum. AMD hakkında sorusu olanlar sorabilir.

Eki Görüntüle 2616476

Ben Gigabyte RTX 5070 Windforce OC sff 12g modelini 27.500'e almıştım hocam çok memnunum MFG çok güzel bir teknoloji DLSS de öyle diğer yandan ben daha önce 4060 kullanıyordum 2023 yılında 4060 ilk aldığımda güzeldi ama 2025 geldimizde çöp gibi bir şey oldu bazen 4060 birlikte NVIDIA fg ve AMD fg arasındaki farkları anlamak için kendimce testler yaptım ve şunu fark ettim mesela Doom the Dark ages oyununu baz alırsak 4060 kullanırken AMD fg açtığımda oyunda bir yapay sahte kareleri görüntüde bulanıklık gibi şeyler hissettim ve NVIDIA fg nazaran çok kötü eğer sende NVIDIA fg kullansaydın hocam anlardın bence keşke AMD NVIDIA'dan daha iyi olsa rekabet olsa en azından bu yıl 9080XT çıkarsa ve AMD gelecek serisinde NVIDIA'yı teknolojide geçerse 1 saniye NVIDIA kart barındırmam evimde :)

Kısaca NVIDIA ekran kartı olanlar bilir AMD fg kötü çalışıyor bazı oyunlarda açmama rağmen hiç FPS arttımıyor ve akıcılığı düşürüyor ben buna çok öfkeliyim zaten keşke daha iyi olsalar ve şu NVIDIA'ya hadlerini bildirseler.

Ben Gigabyte RTX 5070 Windforce OC sff 12g modelini 27.500'e almıştım hocam çok memnunum MFG çok güzel bir teknoloji DLSS de öyle diğer yandan ben daha önce 4060 kullanıyordum 2023 yılında 4060 ilk aldığımda güzeldi ama 2025 geldimizde çöp gibi bir şey oldu bazen 4060 birlikte NVIDIA fg ve AMD fg arasındaki farkları anlamak için kendimce testler yaptım ve şunu fark ettim mesela Doom the Dark ages oyununu baz alırsak 4060 kullanırken AMD fg açtığımda oyunda bir yapay sahte kareleri görüntüde bulanıklık gibi şeyler hissettim ve NVIDIA fg nazaran çok kötü eğer sende NVIDIA fg kullansaydın hocam anlardın bence keşke AMD NVIDIA'dan daha iyi olsa rekabet olsa en azından bu yıl 9080XT çıkarsa ve AMD gelecek serisinde NVIDIA'yı teknolojide geçerse 1 saniye NVIDIA kart barındırmam evimde :)

Kısaca NVIDIA ekran kartı olanlar bilir AMD fg kötü çalışıyor bazı oyunlarda açmama rağmen hiç FPS arttımıyor ve akıcılığı düşürüyor ben buna çok öfkeliyim zaten keşke daha iyi olsalar ve şu NVIDIA'ya hadlerini bildirseler.

Hocam siz AMD kart kullanmadan, nasıl AMD fg açtınız ben orasını anlamadım :D.NVIDIA kartta AMD fg açsanız bile, nasıl uyumlu şekilde, performans vermesini bekliyorsunuz. Anlamadığım kısım burası. Ben 5060 Ti da kullandım. Abartıldığı kadar iyi teknolojiler olmadığını düşünüyorum. Kartların donanımsal çekirdek yapıları farklı. Sizin açtığınız AMD fg ile benim açtığım nasıl aynı performansı versin :D.NVIDIA kartı olanlar AMD fgnin nasıl çalıştığı hakkında, nasıl fikir sahibi olsun.

Hocam siz AMD kart kullanmadan, nasıl AMD fg açtınız ben orasını anlamadım :D.NVIDIA kartta AMD fg açsanız bile, nasıl uyumlu şekilde, performans vermesini bekliyorsunuz. Anlamadığım kısım burası. Ben 5060 Ti da kullandım. Abartıldığı kadar iyi teknolojiler olmadığını düşünüyorum. Kartların donanımsal çekirdek yapıları farklı. Sizin açtığınız AMD fg ile benim açtığım nasıl aynı performansı versin :D.NVIDIA kartı olanlar AMD fgnin nasıl çalıştığı hakkında, nasıl fikir sahibi olsun.

Şöyle örnek vereyim hocam Doom the Dark ages ta kare oluştucu seçeneğine tıkladığımda şunlar var AMD fgs fg ve NVIDIA fg.
NVIDIA seçtiğimde 2X 3X 4X diye bir sekme daha açılıyor
AMD seçtiğimde 2X ama anlatmak istediğim galiba senin dedğin gibi hocam AMD fg açık kaynak kodlu olduğu için NVIDIA da kötü çalışıyor olabilir
Aynı şey NVIDIA MFG açık kaynka kodlu olsa AMD kullanıcıları açabilse büyük ihtimalle rezalet diyecekti bu seninde dedğin gibi hocam mimari ve yapı farkı olabilir
Ama NVIDIA kartlarda FSR ve fg çok kötü çalışıyor.

Şöyle örnek vereyim hocam Doom the Dark ages ta kare oluştucu seçeneğine tıkladığımda şunlar var AMD fgs fg ve NVIDIA fg.
NVIDIA seçtiğimde 2X 3X 4X diye bir sekme daha açılıyor.
AMD seçtiğimde 2X ama anlatmak istediğim galiba senin dedğin gibi hocam AMD fg açık kaynak kodlu olduğu için NVIDIA da kötü çalışıyor olabilir.
Aynı şey NVIDIA MFG açık kaynka kodlu olsa AMD kullanıcıları açabilse büyük ihtimalle rezalet diyecekti bu seninde dedğin gibi hocam mimari ve yapı farkı olabilir.
Ama NVIDIA kartlarda FSR ve fg çok kötü çalışıyor.

FSR'ın 4'ten önceki sürümleri zaten çok sağlıklı görüntü vermiyor. FSR 4'te yalnızca 9000 serisinde açılabiliyor. AMD fg AMD FSR4 teknolojisi ile çok iyi çalışıyor zaten. Önceki seri kartlarda ne FSR ne fg AMD kartlarda da çok düzgün çalışmıyor. Kötü performans alma sebebiniz uyumsuzluk tamamen.

1764943098199.png

FSR'ın 4'ten önceki sürümleri zaten çok sağlıklı görüntü vermiyor. FSR 4'te yalnızca 9000 serisinde açılabiliyor. AMD fg AMD FSR4 teknolojisi ile çok iyi çalışıyor zaten. Önceki seri kartlarda ne FSR ne fg AMD kartlarda da çok düzgün çalışmıyor. Kötü performans alma sebebiniz uyumsuzluk tamamen.

Eki Görüntüle 2616504

Hocam doğrudur ben FSR 3 ten bahsediyordum onun fg si kötü ama FSR 4'ü bilemem şu an belki NVIDIA ile kafa kafayadır onu kullanmadan bilemeyiz. 🥰

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı