i5 10400F kasa siparişini iptal edip R5 3600 almak mantıklı mı?

Zagor dux est

Megapat
Yer
Antalya
Ben GameGaraj'dan bu sistemi aldım:

saaaaaaaaa.png

Fakat sonra fark ettim ki aynı fiyata Ryzen 5 3600 sistem alabiliyormuşum.

assssss.png

FPS olarak ve RAM frekansı olarak aldığım sistem düşük kalıyor Ryzen 5 3600'e göre. Şimdi birazcık pişmanlık çekiyorum açıkçası. Kasa daha elime ulaşmadı,"işleniyor" aşamasında GameGaraj firmasına ulaşsam yardımcı olurlar mı? Arada çok fark var mı sistemlerin?

Son düzenleme:
i5 10400f bu bütçelerde alınması gereken tek işlemci olaya saf güç olarak bakmayacaksan, oyun için alıyorsan i5 10400f en iyi performans alacağın işlemci onun haricinde 5400tl'lik kasaya 1650super takma, kendin topla parçaları daha iyi bir ekran kartı takabilirsin büyük ihtimalle. İlaveten, kasa ve PSU iyi mi? Araştırdın mı?

Neden hocam yukarıdaki sistemlerin farkı nedir. Oyun için kullanacağım.
Kasa, işlemci ve doğal olarak anakart farkı var. Oyun odaklı bir sistem alacaksanız i5-10400F daha iyi olur. R5 3600 daha pahalı olduğu için aralarında biraz fark olabilir. Sizin sisteminiz daha iyi hayırlı olsun.

i5 10400F bu bütçelerde alınması gereken tek işlemci olaya saf güç olarak bakmayacaksan, oyun için alıyorsan i5 10400F en iyi performans alacağın işlemci onun haricinde 5400TL'lik kasaya 1650 Super takma, kendin topla parçaları daha iyi bir ekran kartı takabilirsin büyük ihtimalle. İlaveten, kasa ve PSU iyi mi? Araştırdın mı?

Kasa ve PSU orta seviye. PSU, FSP kadar iyi değil tabii ki ama bir şikayet göremedim. 5400TL tek tek topladığım zaman daha pahalıya geldi bu arada. Ve Pollux'un içinde klavye mouse da vardı ekstra. Game testlere baktığım zaman r5 3600 sistem daha iyi fps veriyordu ram desteğinden dolayı diye düşünüyorum ama pek bir bilgim yok.
Kasa, işlemci ve doğal olarak anakart farkı var. Oyun odaklı bir sistem alacaksanız i5-10400F daha iyi olur. R5 3600 daha pahalı olduğu için aralarında biraz fark olabilir. Sizin sisteminiz daha iyi hayırlı olsun.

Teşekkür ederim, aynı fiyata tekabül ediyorlar fakat Game testlerde R5 3600 daha iyi FPS veriyor.

Kasa ve PSU orta seviye. PSU, FSP kadar iyi değil tabii ki ama bir şikayet göremedim. 5400TL tek tek topladığım zaman daha pahalıya geldi bu arada. Ve Pollux'un içinde klavye mouse da vardı ekstra. Game testlere baktığım zaman r5 3600 sistem daha iyi fps veriyordu ram desteğinden dolayı diye düşünüyorum ama pek bir bilgim yok.

Teşekkür ederim, aynı fiyata tekabül ediyorlar fakat Game testlerde R5 3600 daha iyi FPS veriyor.
Sistemin gayet güzel, kasa ve psu'dan yana için rahatsa gözün kapalı alabilirsin. Verebileceğim son tavsiye işlemciyi i3 10100F'e düşürüp ekran kartı olarak 1660 super düşünmen.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı