i5 10400F mi Ryzen 5 3600 mü?

Oyun: 10400F.
Ya şimdi şöyle bir şey söyliyeyim elbete daha iyi. 10400F biraz da geleceye bakmak lazım. Fanboy değilim bu ara onu söyliyeyim. Az FPS al ama render odaklı olursa gelecekteki oyunlarda sorun çekmez bilmem anlatabildimi. Bence burada karar tamamen kulanıcının. Hangisi gözünde iyise onu alsın. Az FPS dediğim de bir 2 FPS falan çok da bir uçurum fark yok arada zaten.

Render: 3600.
aslında dediğiniz çok doğru ben yaklaşık 2 gündür araştırıyorum aralarında dağlar kadar bir fark yok en fazla 5 10 fps farkı oluyor. Render konusuna gelirsekte haklısınız ileriye dönük olarak 3600 daha iyi gibi geliyor. fiyat konusunda ise intel daha iyi gibi kararsız kaldım çok :/

Aşağıdaki videoya bakınca Ryzen çünkü Intel anakartlar çok pahalı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aura Sync RGB başlık, Çift M.2, DDR4 2933MHz, HDMI, DisplayPort, USB 3.2 Gen 1 yuvaları, Intel® Optane Bellek desteği, SATA 6 Gbps özelliklerine sahip Intel® B460 (LGA 1200) mATX anakart​

• Intel® LGA 1200 soket: 10. Nesil Intel® Core™ işlemcilerine hazır
  • ASUS OptiMem: Gelişmiş bellek hız aşırtması için sinyal bütünlüğünü korumak adına iz ve yolların dikkatli bir şekilde yönlendirilmesini sağlar.
  • Fan Xpert 2+: Üstün soğutma ve sessizlik için esnek kontroller ve daha serin bir oyun deneyimi için GPU sıcaklık tespiti.
  • 5X Protection III: Tam koruma için birden çok donanım tabanlı güvenlik.
  • Ultra hızlı bağlantılar: Yıldırım hızında depolama hızları için yerleşik M.2 desteği ile üstün esneklik
  • Aura Sync RGB: LED aydınlatmayı, içerisinde yeni nesil programlanabilir RGB şeritlerin de bulunduğu, geniş bir uyumlu PC aksesuarı portföyüyle eşleştirin.
RGB desteği var mı peki?

Aura Sync RGB başlık var

CPB açık Tüm çekirdekler 4.2 veya 4.3 sabitlenince render programlarında 3600 geçebiliyor ama hazır daha pahallıyken ekstradan soğutucu da alman lazım 200 TL'ye. Render alacak olsam 2700X alırdım 3600'ün pek albenisi yok gibi. Oyun performansı 2666 MHz'de bile daha iyi 10400F'te ve render gibi konularda çok da gerisinde değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

CPB açık Tüm çekirdekler 4.2 veya 4.3 sabitlenince render programlarında 3600 geçebiliyor ama hazır daha pahallıyken ekstradan soğutucu da alman lazım 200 TL'ye. Render alacak olsam 2700X alırdım 3600'ün pek albenisi yok gibi. Oyun performansı 2666 MHz'de bile daha iyi 10400F'te ve render gibi konularda çok da gerisinde değil.

yani siz ne önerirsiniz ? ram frekansı konusuda biraz sorun oluyor. i5 10400 için hangi anakartı tercih edersiniz

i5 10400F çünkü 3600 çok pahalı olmuş.

1700 TL'ye yayıncılık için mesela için alınabilir.
-OC artısı var
-RAM frekansı sınırsız
-Düşük sistemler için anakart almak daha ucuz.(A320, A520)
Evet 10400F çok iyi bir işlemci. Ama bu fiyata 3600 alınmaz değil.

Yani siz ne önerirsiniz? RAM frekansı konusuda biraz sorun oluyor. i5 10400 için hangi anakartı tercih edersiniz

10400F'e herhangi bir H410 alınabilir yeterli fakat mümkünse B460M-A PRO veya en mümkünse Prime B460M-A olabilir hem RGB destekliyor hem de VRM ve soğutma olarak iyi sayılır ileride i7 takabilirsin. RAM frekansı olayı i7 ve i9 için çok önemli değil 2933 MHz destekliyor onda ama 2666 MHz'de sorun o yüzden CL düşürmen lazım performansı arttırmak için. CL'de sınır yok diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı