i5 10400F mi Ryzen 5 3600 mü?

i5-10400F ile OC yapamayacaksın zaten, MHz'in ahım şahım etkisi yok -En azından bende olmadı.-. B460 da alabilirsin veya H410 chipset de olabilir.

10400F + H410/B460 + 2666 MHz'lerle elde edilecek olan oyun performansı, R5-3600 kanadında 3000/3200 MHz'lik bellek hızlarıyla kombin edilmiş bir sistemle hemen hemen benzer. RAM hızının çok daha etkili ve kilit rol oynadığı oyunlarda ise aradaki fark %1'i geçmez. Ben olsam hangisinin toplam maliyeti daha düşükse onu alırım, sonuçta cebimden çıkacak olan paraya en fazla performansı veren makineyi tercih ederim. İkisinin de zaten soket ömrü belli, şu an en basitinden herhangi bir 10400F veya 3600 uzun süre götürecektir zaten.

MHz farkı çok önemli değilse fiyat bareminde i5 mantıklı tabii ki MHz sınırı dışındada kafama takılan çok bir soru yok aslında.

Hocam daha fazla uzamasın istersen bu konu, gereksiz yere cezalar bir yana kırılan kalpler de yazılan mesajlar gibi kalıcı. Şahsen şu ana kadar ben dahil zamanında çok tatsızlık yaşadık burada, en azından burada bir son verilsin bu olaya. İşine gelmeyenleri göz ardı edip geç, muhatap olmaya da gerek yok, zamanında bu şekilde karar kıldım, öneririm de.

R5-3600 vs i5-10400F noktasında da son söylediklerine katılıyorum, herhangi bir problem yok. Bazı arkadaşlar (onlar kendilerini iyi biliyor) biraz fazla gereksiz tepki vermiş, onlar da eminim bu söylediklerinin farkına varacaklardır, varmazlarsa da zaten kendileri bilirler. Zaman kaybetmeye gerek yok derim.

Tamam bende ilk başta biraz sert yazmış olabilirim ama dediğiniz gibi saçma sapan düşünmeden sanki Intel babalarının şirketiymiş gibi cevap veriyorlar. Neyse hocam uzatmaya gerek yok, yazınız için teşekkür ediyorum. Zaten daha yazan olursa cevap vermeyeceğim dediğiniz gibi zaman kaybından ibaretler.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Değerli bilgiler veriyorsunuz. Lütfen birbirimizi kırmayalım. Gerçekten yakınen tanımasamda değerli insanlar olduğunuzu düşünüyorum.
OC herkes yapamaz. Tehlikeli bir şey ekstra olarak. O yüzden gerekli değil. RAM frekansı ise Intel için önemli değil. 2666 MHz ile de son derece yüksek performans verecektir 3600 kıyasla.

Bende OC ile kullanmayacağım

Senin B460 ile performansın nasıl. B550 kartla değerlendirmek mantıklı duruyor. Teşekkürler faming gecesini de takip edeceğim.

Bana da öyle ama dedikleri gibi Z490 serisi anakart almayacağım için şüpheliyim. Anakartınız nedir?

Hocam son kez diyorum i5 10400F kullanıcı biri olarak sana eğer ileriye dönük sistem istiyorsan B550 anakart R5 3500X ya da R5 3600 almalısın. i5 10400F de alsan R5 3600 / R5 3500X de alsan senin işini her türlü görecektir. Mesele ileride işlemci ve RAM değiştirmek istediğinde AMD konusunda yeni bir anakart almazsın ama Intel sistemi yükseltmek istersen yeni bir anakart alırsın konu bu kadar basit. Intel senin elini kolunu bağlıyor OC konusunda AMD özgür bırakmış. Ben ileriye dönük düşünürsen AMD al diyorum yoksa AMD ve Intel seni üzmez. Diğer kullanıcılar i5 10400F daha iyi diyor ama saf gücü ne yazık ki Z serisi anakartla çıkıyor her yerde test vs var.

Hocam son kez diyorum i5 10400F kullanıcı biri olarak sana eğer ileriye dönük sistem istiyorsan B550 anakart R5 3500X ya da R5 3600 almalısın. i5 10400F de alsan R5 3600 / R5 3500X de alsan senin işini her türlü görecektir. Mesele ileride işlemci ve RAM değiştirmek istediğinde AMD konusunda yeni bir anakart almazsın ama Intel sistemi yükseltmek istersen yeni bir anakart alırsın konu bu kadar basit. Intel senin elini kolunu bağlıyor OC konusunda AMD özgür bırakmış. Ben ileriye dönük düşünürsen AMD al diyorum yoksa AMD ve Intel seni üzmez. Diğer kullanıcılar i5 10400F daha iyi diyor ama saf gücü ne yazık ki Z serisi anakartla çıkıyor her yerde test vs var.

Sen şu anki anakart ve işlemci ile Ryzen 3600 ve B450'den alabileceğinden fazla performans almıyor musun?

Sen şu anki anakart ve işlemci ile Ryzen 3600 ve B450'den alabileceğinden fazla performans almıyor musun?
Şu videolar yardımcı olur sanırım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Yanında 2666 olan senin alacağın performans, 3200 olanı dikkate alma çünkü z490 gerektiriyor.)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şu videolar yardımcı olur sanırım:

(Yanında 2666 olan senin alacağın performans, 3200 olanı dikkate alma çünkü Z490 gerektiriyor.)

Şu an izleyemiyorum ama en kısa zamanda izleyeceğim.

şu aralar fiyatı 1500'e kadar çıkmış ama 3600'de 1800 bandında her türlü fp olarak 10400f diyorum. stok soğutucu ile kullanılabilir ama 3600 için bir kaç yorum görmüştüm ekstradan soğutucu almak gerekiyor stok soğutucu yeterli olmuyor diye benzer durum 11400'de de var misal

2666 MHz RAM sınırlaması işlemciyi kısmen etkiliyor bu yüzden Z490 artı 3600 MHz RAM'lerle Ryzen 3600'den çok daha iyi sonuçlar veriyor bu da bir gerçek.

Hayır almıyorum ben hala R5 3500X / R5 3600 B550'den yanayım tercih senin dostum.

şu aralar fiyatı 1500'e kadar çıkmış ama 3600'de 1800 bandında her türlü fp olarak 10400f diyorum. stok soğutucu ile kullanılabilir ama 3600 için bir kaç yorum görmüştüm ekstradan soğutucu almak gerekiyor stok soğutucu yeterli olmuyor diye benzer durum 11400'de de var misal

2666 MHz RAM sınırlaması işlemciyi kısmen etkiliyor bu yüzden Z490 artı 3600 MHz RAM'lerle Ryzen 3600'den çok daha iyi sonuçlar veriyor bu da bir gerçek.

Gerçekten sanıldığı aksine çok büyük bir kayıp yok RAM hızı açısından. Ancak yorumunuz sanırım onlarca yorum arasında en mantıklı yorumlardan biriydi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı