i5 10400F RX6600 sistemde oyun sonrası takılma

430518

Hectopat
RAM
16 GB 2133 MHz
Ekran kartı
RX 6600
Anakart
H410M-K 2.0 Prime
İşlemci
i5-10400F
Bilgisayarı açtım, bir oyuna girdim. Hiçbir sorun yok. Fakat oyundan çıkıktan sonra veya bilgisayarı uzun süre kullandıktan sonra arada takılmalar ve oyunlarda kasmalar oluyor. LoL'de 250 FPS alırken bir anda 150'lere falan düşüyor. Bu kasmalar sadece oyunlarda değil, ben masaüstündeyken de oluyor. İmleç falan takılıyor. Prizden şüpheleniyorum çünkü priz biraz eski duruyor.

Merhabalar, 10400F maalesef artık eskimeye yüz tuttu ve LoL oynarken kalabalık, yoğun skill atılan sahnelerde 150FPS'lere gerilemesi sisteminizin olağan FPS değeridir. Elbette bahsettiğiniz donma, takılma bu ise. 1FPS olup 2-3sn sonra tekrar düzeliyor gibi bir durum yok ise endişelenmeye gerek yok. Masaüstündeki kasmalardan biraz söz ederseniz oraya da bakarız.

Merhabalar, 10400F maalesef artık eskimeye yüz tuttu ve LoL oynarken kalabalık, yoğun skill atılan sahnelerde 150FPS'lere gerilemesi sisteminizin olağan FPS değeridir. Elbette bahsettiğiniz donma, takılma bu ise. 1FPS olup 2-3sn sonra tekrar düzeliyor gibi bir durum yok ise endişelenmeye gerek yok. Masaüstündeki kasmalardan biraz söz ederseniz oraya da bakarız.

Hocam LoL sadece bir örnekti. Fazla güç istemeyen oyunlarda en saçma yerlerde de takılmalar oluyor. Masaüstünde ise mesela bir keresinde fareyi gizli simgelerin gözüktüğü kısma götürürken imleç kasıyordu. Bu tür şeyler oluyor. Şimdiye kadar BIOS'u güncelledim, bir de ekran kartımın daha bugün (19.07.2024) çıkan WHQL sürücüsünü indirdim.

Evet bu tarz spesifik bir donma-takılma sorunu için çok fazla seçenek var. Görev Yöneticisi'nde kaynakları olması gerektiğinden fazla kullanan bir uygulama ile karşılaştınız mı?

Evet bu tarz spesifik bir donma-takılma sorunu için çok fazla seçenek var. Görev Yöneticisi'nde kaynakları olması gerektiğinden fazla kullanan bir uygulama ile karşılaştınız mı?

Hayır hocam karşılaşmadım. Bir tek Kaspersky var. Hocam şuan BIOS'u ve ekran kartını güncellediğim için bir şans daha vermek istiyorum. Yine herhangi bir takılma/donma olursa tekrar dönüş yapacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı