i5 10400F sistem boşta işlem yapıyor

mehmet_yldz

Kilopat
Merhabalar, bilgisayar masaüstünde boştayken mouse imlecinin yanında mavi yuvarlak dönüp anında gidiyor, anlık oluyor bu durum ve yanı sıra oyunlarda anlık takılmalar yaşıyorum. Bu durumu onunla ilişkilendirdim. Boşta iken mavi yuvarlağın gelmesi çok saçma, format bile attım bu iki sorunu çözemedim. En son SSD'den olduğunu düşündüm, cevaplarınızı bekliyorum.

i5 10400F.
GTX 1060 3GB.
HyperX 3000MHz 16 GB RAM.
ASUS B460M-A Prime.
Corsair Force lee 120GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'nin doluluk oranı nedir? Belli bir değeri geçtikten sonra ciddi yavaşlama söz konusu oluyor. Sizin SSD için en azından 30GB'lık bir boş alana ihtiyaç var. Elinizden geldiğince diski boş bırakın. İşletim sistemi için kullanmanız kafi. Diskten kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Hocam 40 küsur boş alanım var ve bu iki sorun 20 gündür başımda öncesinde sorun yoktu şimdi gidip SSD alsam sorunun SSD'den kaynaklanıp kaynaklanmadığına nasıl tam emin olabilirim? Ve kullanmış olduğum SSD önceki sistemimden çıkan SSD idi sistemimdeki tüm parçalar SSD hariç sıfır, 2.5 senede SSD bu şekilde performans kaybı yaşarmı ki?

@mehmet_yldz Diskin CrystalDiskMark sonuçlarını burayı atın. Sağlığını ve hız değerlerini paylaşın.

Makale:

@mehmet_yldz diskin CrystalDiskMark sonuçlarını burayı atın. Sağlığını ve hız değerlerini paylaşın.

Makale:

Tamam hocam indirip kurup sonuçları kendim gözlemleyeceğim buradada paylaşacağım fakat program üzerinde gözükmeyen bir arıza olma ihtimali falan olmaz sanırım değil mi? Her şeyi gösteriyor sanırım.

Çoğu önemli şey gösteriyor. Bariz bir sorun varsa anlaşılır.

Teşekkür ettim sistemi açtığımda ilk iş test edeceğim.
Merhabalar, bilgisayar masaüstünde boştayken mouse imlecinin yanında mavi yuvarlak dönüp anında gidiyor, anlık oluyor bu durum ve yanı sıra oyunlarda anlık takılmalar yaşıyorum. Bu durumu onunla ilişkilendirdim. Boşta iken mavi yuvarlağın gelmesi çok saçma, format bile attım bu iki sorunu çözemedim. En son SSD'den olduğunu düşündüm, cevaplarınızı bekliyorum.

i5 10400F.
GTX 1060 3GB.
HyperX 3000MHz 16 GB RAM.
ASUS B460M-A Prime.
Corsair Force lee 120GB SSD.
@Recep Baltaş

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı