i5 10400F Turbo modda fazla ısınıyor

Daha fazla  
Benim işlemcim i5 10400F. BIOS'tan Turbo modu kapattığım zaman işlemci sıcaklığım yük altında bile 60 derece üstüne çıkmıyor. Fakat Turbo modu açtığım zaman boştayken anlık 50-55 derecelere vurup geri 40'lara iniyor. Oyunlarda anlık 75 dereceye vurup geri iniyor. Turbo mod kapalıyken de FPS eskisinden düşük oluyor. Hem FPS'i Turbo moddaki gibi yüksek tutmak ve sıcaklığı düşürmek için ne yapılabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim işlemcim i5 10400F. BIOS'tan Turbo modu kapattığım zaman işlemci sıcaklığım yük altında bile 60 derece üstüne çıkmıyor. Fakat Turbo modu açtığım zaman boştayken anlık 50-55 derecelere vurup geri 40'lara iniyor. Oyunlarda anlık 75 dereceye vurup geri iniyor. Turbo mod kapalıyken de FPS eskisinden düşük oluyor. Hem FPS'i Turbo moddaki gibi yüksek tutmak ve sıcaklığı düşürmek için ne yapılabilir?

Soğutmanız nedir?

Stok soğutucu ile normal, termal çözümünü belirtmezsen yardımcı olamayız.

Termal çözüm: soğutucu, termal macun, kasa modeli (işlemci OC yapılabiliyor olsaydı [BLCK hariç] onu da sorardım).

Sıcaklık yüksek değil. Bir parça almadan sıcaklığı düşüreceksen sistemi söylemelisin. Kasa hava akışı çok kötüyse yan kapağı açarsın falan ama işlemci için çok etki etmiyor. İllaki 70 derece altında olacaksa soğutucu al M200 falan bile yeter.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı