mrhit
Femtopat
Daha fazla  

Merhaba,
Oyun üzerine bir bilgisayar toplamak istiyorum, ancak günümüz fiyatlarına göre çok fazla tutmayan, orta halli, gerektiğinde ileride değişiklik yapılabilecek tarzda bir masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. Bu konularda yeniyim ve tabiri caizse olaya biraz balıklama daldım. Öncelikle esas olarak Knight Online oyununu oynuyorum fakat daha farklı oyunları da (Online veya Online olmayan) deneyebilirim. Belirttiğim ölçülerde teorik olarak kendimce bir sistem topladım. Araştırmalarımın neticesini sizlerle paylaşayım:
Ekran kartı:
INNO3D GTX 1650
Aslında ben GTX 1060 veya GTX 1650 Super almak istiyordum fakat bunların piyasada sıfırları bulunmuyor. İkinci el ürün de almak istemiyorum. Bu yüzden bütçeme uygun olarak bu modeli seçtim. Bu modelden başka markayı da seçebilirim.

www.trendyol.com

www.trendyol.com

İşlemci:
i5 10400F
İşlemciyi i5 olsun istedim ve bütçeme uygun olarak bu modeli seçtim.

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

Anakart
MSI H510M
En çok zorlandığım kısım anakart seçimi oldu. Hala daha kafamda soru işaretleri var. 11. nesile uyumlu olmasından dolayı ileriye dönük bir seçim olsun istedim ve bütçeme uygun olarak bu modelde karar kıldım.

www.trendyol.com

www.trendyol.com

Bu anakartın "M" olması sorun teşkil eder mi? Daha büyük anakart alınır mı? Değişiklikler ve montaj konusunda sorun çıkarır mı? Sistem performansını ne düzeyde etkiler?
RAM:
Corsair 8 GB DDR 4
Uygun gördüm, Corsair'in iyi bir marka olduğunu biliyorum.

www.trendyol.com

www.trendyol.com

SSD:
SanDisk 240 GB
İhtiyacıma uygunu buydu.

www.trendyol.com

www.trendyol.com

PSU
Gametech GTP-650 650W 80 Plus Bronze Power Supply
PSU olarak voltajı uygun geldi, biraz araştırdığımda toplam voltajdan yüzde 25 kadar fazla olanını almaları söyleniyordu. Bu yüzden fiyat olarak da en uygunu buydu.

www.trendyol.com

www.trendyol.com

Kasa:
MSI MAG Forge 100M temperli cam mid Tower ATX
Şık görünümünden dolayı bu kasayı seçtim. Anakart ile de uyumlu olacağını düşünüyorum.

www.trendyol.com

www.trendyol.com

Not: Harici hard diskim var o yüzden bu bilgisayarda düşünmüyorum.
Bütçe: 9500-10000
Dediğim gibi bilgisayar konularına yabancıyım, kim bilir ne garip bir şey çıkmıştır ortaya, bu konuyu biraz da bu yüzden açtım, görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Oyun üzerine bir bilgisayar toplamak istiyorum, ancak günümüz fiyatlarına göre çok fazla tutmayan, orta halli, gerektiğinde ileride değişiklik yapılabilecek tarzda bir masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. Bu konularda yeniyim ve tabiri caizse olaya biraz balıklama daldım. Öncelikle esas olarak Knight Online oyununu oynuyorum fakat daha farklı oyunları da (Online veya Online olmayan) deneyebilirim. Belirttiğim ölçülerde teorik olarak kendimce bir sistem topladım. Araştırmalarımın neticesini sizlerle paylaşayım:
Ekran kartı:
INNO3D GTX 1650
Aslında ben GTX 1060 veya GTX 1650 Super almak istiyordum fakat bunların piyasada sıfırları bulunmuyor. İkinci el ürün de almak istemiyorum. Bu yüzden bütçeme uygun olarak bu modeli seçtim. Bu modelden başka markayı da seçebilirim.

INNO3D Ekran Kartı 4gb Nvıdıa Gtx1650 Twin X2 Oc 128bıt Gddr6 Fiyatı, Yorumları - Trendyol
INNO3D Ekran Kartı 4gb Nvıdıa Gtx1650 Twin X2 Oc 128bıt Gddr6 yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
				İşlemci:
i5 10400F
İşlemciyi i5 olsun istedim ve bütçeme uygun olarak bu modeli seçtim.
Intel Core i5 10400F 2.90GHz LGA1200 12MB Cache İşlemci Fiyatı
Intel Core i5 10400F 2.90GHz LGA1200 12MB Cache İşlemci en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
				 www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com
				Anakart
MSI H510M
En çok zorlandığım kısım anakart seçimi oldu. Hala daha kafamda soru işaretleri var. 11. nesile uyumlu olmasından dolayı ileriye dönük bir seçim olsun istedim ve bütçeme uygun olarak bu modelde karar kıldım.

MSI H510m Pro-e Anakart Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
MSI H510m Pro-e Anakart yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
				Bu anakartın "M" olması sorun teşkil eder mi? Daha büyük anakart alınır mı? Değişiklikler ve montaj konusunda sorun çıkarır mı? Sistem performansını ne düzeyde etkiler?
RAM:
Corsair 8 GB DDR 4
Uygun gördüm, Corsair'in iyi bir marka olduğunu biliyorum.

Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram CMK8GX4M1D3000C16 Fiyatı - Trendyol
Corsair Cmk8gx4m1d3000c16 Vengeance 8gb 3000mhz Ddr4 Cl16 Siyah yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
				SSD:
SanDisk 240 GB
İhtiyacıma uygunu buydu.

SanDisk Plus 240GB 530MB-440MB/s Sata 3 2.5" SSD SDSSDA-240G-G26 Fiyatı - Trendyol
Sandisk Ssd Plus 240gb 2.5" 530mb/440mb/s Sata3 Ssd Disk - Sdssda-240g-g26 yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
				PSU
Gametech GTP-650 650W 80 Plus Bronze Power Supply
PSU olarak voltajı uygun geldi, biraz araştırdığımda toplam voltajdan yüzde 25 kadar fazla olanını almaları söyleniyordu. Bu yüzden fiyat olarak da en uygunu buydu.

GAMETECH Gtp-650 650w 80 Plus Bronze Power Supply Pc Güç KaynaÄı ( Kutusuz) Fiyatı, Yorumları - Trendyol
GAMETECH Gtp-650 650w 80 Plus Bronze Power Supply Pc Güç KaynaÄı ( Kutusuz) yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
				Kasa:
MSI MAG Forge 100M temperli cam mid Tower ATX
Şık görünümünden dolayı bu kasayı seçtim. Anakart ile de uyumlu olacağını düşünüyorum.

MSI MAG FORCE 100M Gaming Mid-Tower PC Kasası - Fiyatı, Yorumları
MSI MAG FORCE 100M Gaming Mid-Tower PC Kasası yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
				Not: Harici hard diskim var o yüzden bu bilgisayarda düşünmüyorum.
Bütçe: 9500-10000
Dediğim gibi bilgisayar konularına yabancıyım, kim bilir ne garip bir şey çıkmıştır ortaya, bu konuyu biraz da bu yüzden açtım, görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme: