İ5 10400F ve GTX 1650 sistem uyumlu mu?

• Konuyu başlatan mrhit
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 1.572

mrhit

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

Oyun üzerine bir bilgisayar toplamak istiyorum, ancak günümüz fiyatlarına göre çok fazla tutmayan, orta halli, gerektiğinde ileride değişiklik yapılabilecek tarzda bir masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. Bu konularda yeniyim ve tabiri caizse olaya biraz balıklama daldım. Öncelikle esas olarak Knight Online oyununu oynuyorum fakat daha farklı oyunları da (Online veya Online olmayan) deneyebilirim. Belirttiğim ölçülerde teorik olarak kendimce bir sistem topladım. Araştırmalarımın neticesini sizlerle paylaşayım:

Ekran kartı:
INNO3D GTX 1650
Aslında ben GTX 1060 veya GTX 1650 Super almak istiyordum fakat bunların piyasada sıfırları bulunmuyor. İkinci el ürün de almak istemiyorum. Bu yüzden bütçeme uygun olarak bu modeli seçtim. Bu modelden başka markayı da seçebilirim.

İşlemci:
i5 10400F
İşlemciyi i5 olsun istedim ve bütçeme uygun olarak bu modeli seçtim.

Anakart
MSI H510M
En çok zorlandığım kısım anakart seçimi oldu. Hala daha kafamda soru işaretleri var. 11. nesile uyumlu olmasından dolayı ileriye dönük bir seçim olsun istedim ve bütçeme uygun olarak bu modelde karar kıldım.

Bu anakartın "M" olması sorun teşkil eder mi? Daha büyük anakart alınır mı? Değişiklikler ve montaj konusunda sorun çıkarır mı? Sistem performansını ne düzeyde etkiler?

RAM:
Corsair 8 GB DDR 4
Uygun gördüm, Corsair'in iyi bir marka olduğunu biliyorum.

SSD:
SanDisk 240 GB
İhtiyacıma uygunu buydu.

PSU
Gametech GTP-650 650W 80 Plus Bronze Power Supply
PSU olarak voltajı uygun geldi, biraz araştırdığımda toplam voltajdan yüzde 25 kadar fazla olanını almaları söyleniyordu. Bu yüzden fiyat olarak da en uygunu buydu.

Kasa:
MSI MAG Forge 100M temperli cam mid Tower ATX
Şık görünümünden dolayı bu kasayı seçtim. Anakart ile de uyumlu olacağını düşünüyorum.

Not: Harici hard diskim var o yüzden bu bilgisayarda düşünmüyorum.
Bütçe: 9500-10000
Dediğim gibi bilgisayar konularına yabancıyım, kim bilir ne garip bir şey çıkmıştır ortaya, bu konuyu biraz da bu yüzden açtım, görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Burda hazırı varmış günlerdir uğraşıyorum araştırıyorum 😀
İkinci seçeneği nasıl uyarlayacağız anlayamadım?
Benim sormak istediğim temel sorulardan biri de anakartın "M" olup olmaması. Önemli bir kriter midir bunu merak ediyorum, performans ve kullanabilirlik açısından.
Araştırmalarım doğrultusunda "M" tipi anakartların benim için kayda değer pek bir dezavantajı olmadığı kanısına vardım.

@Metehan Berk Asıcı sizin önerdiğiniz sistem fiyatına göre çok güzel bu yüzden onu veya Leo 3T10-1650 - Game Garaj bu ürünü almayı planlıyorum. Aralarında 1600 TL gibi bir fark var, bu fark da işlemci ve ekran kartına yansıyor. RX 6500XT'nin kalitesi ortada, sizin önerdiğiniz çok daha avantajlı.
Ancak bütçemi çok zorlamak durumunda kalacağım bunun için

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı