i5 10500 O.C yapma

user0606

Picopat
Katılım
9 Eylül 2020
Mesajlar
45
Z490'a Pro.
i5 10500.
600W.
Sistem bu şekilde.
TDP limiti artırarak performans arttırmak mümkün mü?
İşlemcimi BCLK OC ile 4.323 GHz all Core sabit kullanmaktayım 240mm sıvı soğutucum var.
Teşekkürler.
 
Sanırım hayır... Kendisi duruma göre zaten O.C yapıyor. Intel'in bir çok işlemcisinde çarpan kilitleri açık değil diye biliyorum.
Sadece "K" ibaresi olanlarda çarpan kilitleri açık.
 
Sanırım hayır... Kendisi duruma göre zaten O.C yapıyor. Intel'in birçok işlemcisinde çarpan kilitleri açık değil diye biliyorum.
Sadece "k" ibaresi olanlarda çarpan kilitleri açık.

Intel tarafında da CPB gibi bir şey var sanırım, işlemcilerin sonunda k ibaresi olmasa bile kendi kendilerine frekanslarını yükseltiyorlar.
 
Intel tarafında da CPB gibi bir şey var sanırım, işlemcilerin sonunda k ibaresi olmasa bile kendi kendilerine frekanslarını yükseltiyorlar.
Dediğim gibi kendisi oyuna girince hızları yükseltiyor, ayrıca CPB özelliği gibi bir şey olduğunu hatırlamıyorum. Sadece AMD Tarafında var maalesef.
 
CPB derken kastım işlemcinin oyun içinde veya yük altına girdiği esnada frekanslarını yükseltmesiydi.
Anladım demek istediğinizi, zaten böyle bir şey var. MSI Afterburner ile bakarsanız oyuna girdiğinizde veya benchmark testi yaptığınızda hızınızın 4.50GHz olduğunu göreceksiniz.
 
Hocam sağ ol un onu demek istemedim 65W TDP limitini artırmanın BIOS'ta bir yolu ya da App ile bir yolu var mıdır onu sormak istedim.

Uygulama ile bunu yapmaya çalışırsanız donanıma zarar verebilirsiniz, ayrıca TDP değeri artarsa sıvı soğutmaya rağmen yüksek sıcaklıklara ulaşabilir, stok haliyle yapabildiğiniz OC limitinin üstüne çıkmaya çalışmanızı tavsiye etmiyorum.
 

Geri
Yukarı