Çözüldü i5-10500 taktıktan sonra sistem kasmaya başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

grsy.hsn.61

Femtopat
Katılım
13 Şubat 2023
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba. ASUS B460M-K anakartım var. 10100F işlemcimi 10500 ile değiştirdim. Format, BIOS güncelleme vs. her şeyi denedim ama anlık takılma/kasma problemim çözülmedi. Ne yapmam gerekiyor bu sorunu çözmek için? Sıcaklık değerleri vs. her şey normal görünüyor AIDA64'te.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu olmaması gereken bir durum ama, herkeste oluyor diye bir şey yok. O CPU'yu mümküse iade et bence.
BIOS güncel mi emin misnin? İstersen sürümünü söyle birde ben kontrol edeyim.
BIOS'ta default ayarlara çek ve save yap.
OCCT ile CPU testi yapar mısın?
ekran kartım 1050ti. darboğaz yapıyor olabilir mi acaba kasar mı bu nedenle? kontrol ediyorum bazen işlemci kullanımı %30 iken ekran kartı %100 de geziyor. boşta 45-50 derece civarı geziyor ekran kartı. gameloop dan pubg mobile oynuyorum. not: bios 3 - 4 sürüm denedim sonuç hep aynı.

BIOS güncel mi emin misnin? İstersen sürümünü söyle birde ben kontrol edeyim.
BIOS'ta default ayarlara çek ve save yap.
OCCT ile CPU testi yapar mısın?
şu anda 0603 de. ilk geldiğinde bu sürümdeydi. 1620 en güncel sürümü denedim. 1403 ve 1401 ide denedim. bios ayarları sıfırladım pili çıkardım herşeyi yaptım olmuyor yine aynı. test yaptım 72 derece oldu işlemci en fazla. ssd sağlık durumu vs herşeye baktım bir sorun yok görünüyor. ne lanet birşey bu anlamadım.
 
Son düzenleme:
Kasma durumu nedir ?
Denemedim deneyip söylerim. ama dün yaptığım testlerde işlemci AIDA 64 ile CPU core 2 88 derece oldu. diğerleri 77-82 değişiyordu. Çok yoruldum artık kaç gündür sök tak sil yükle çok bunaldım. Bir çözüm bulamıyorum. Xmp turbo boost gibi şeyleri kapatmak istemiyorum çünkü bir anlamı kalmıyor. Kule tipi bir soğutucu alacam birde onunla deneyecem. Yapmadığım bir bunlar kaldı.

@Recep Baltaş
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı