i5 1050Ti Sisteme Upgrade Önerisi

Saltuk bugra

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Merhaba;
Uzun bir zamandır, bu bilgisayarı kullanmaktayım ve geliştirip geliştirmemem gerektiğini bilmiyorum ya da satıp satmama bu konuda görüşlerinizi bekliyorum. ^__^

İstediğiniz herhangi öneriyi yapabilirsiniz bir bütçe kısıtlamam yok çok şükür işim gücüm var: =) Ve oyun oynamak için yapacağım bu bilgisayarı ama aynı zamanda günde ortalama 12 saat çalışabilsin çünkü ben bir MMO RPG oyuncusuyum. Yani AMD beni biraz soğutuyor niyeyse bir türlü güvenemiyorum birkaç arkadaşım işlemcilerini yaktılar böyle kullanarak ama ben de yaklaşık 5 yıldır falan var bu işlemci ayrıca bu işlemci daha önceden ofiste kullanıldı. Zaten işlemci ve anakart ağabeyim den kalma eski ofis PC'sini verdi bana ben de böyle bir şey de kullandım.

Ayrıca soracak olursanız diye yazayım RAM'lerin hızını yükseltmek istiyorum misal 2133 yerine 3000, videolar falan izlediğimde genelde bir 10 FPS farkı oluyor enteresan :D

İşlemci: i5 6400 Skylake 2.7GHz
Ekran Kartı: ASUS STRIX ROG GTX 1050 Tİ
RAM: Corsair DDR4 2133 MHz 8 GB+SK Hynix DDR4 2133 MHz 8 GB
HDD: Toshiba P300 1TB 7200 RPM 64MB
SSD: Samsung 860 Evo 250 GB
Güç: Kaynağı: Rampage 550Watt RGB 80Gold+
Kasa: Rampage modeli bilmiyorum ama turuncu ışıklı
Anakart: ASUS M32CD_A_F_K20CD_K31CD

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam toplamasına toplarım da o kadarına gerek yok,senden ricam elimde bulunana bakarak bir şeyler sunman :) misal dersin ekran kartını değiş şunu yap gibi gibi
B450 Tomahawk MAX İleriye dönük bir anakart çok uzun süre kullanabilirsin
İşlemciyi değiştirmeseniz de olur ama bence değiştirin
Ryzen 5 2600 veya Ryzen 5 3600
Bütçenize göre RX 570, 580, 590 Armor, Nitro+ serilerini alabilirsiniz armor serisi biraz aha ısınır ama performans açısından pek farkları yok. Sİz bütçenize göre karar verin. Bu arada Armor serisi zaten ısıya dayanıklı olduğu için sorun teşkil etmez.
Corsair Vegance 16GB DDR4 3000 MHz Ram.

Hocam toplamasına toplarım da o kadarına gerek yok,senden ricam elimde bulunana bakarak bir şeyler sunman :) misal dersin ekran kartını değiş şunu yap gibi gibi
Anakart modelini tam okarak bulamadım yani neyi desteklediğini. Ram frekansınız çok düşük 3.000 Mhz alırsanız daha iyi olur. Anakartınız 7.Nesil'e kadar destekliyorsa İ7 7700K alabilirsiniz sistemi update edeceğiniz için o PSU ya sistem emanet edilmez bu yüzden Cooler Master 650W PSU alabilirsiniz ekran kartı olarak 1660 Tİ alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı