i5 10600 2070S vs R5 3600 2080S vs R7 3700X 2070S

Daha fazla  
Sistem toplamayı düşünmüyorum. FPS odaklı bakıldığında hangisi daha fazla FPS verir? Birkaç sorum daha vardı. i5 10600/10600K'nın ve R7 3700X'in stok soğutucuları O.C yapmazsak yeterli gelir mi yoksa ayriyeten soğutucu mu alınmalıdır? Oyun amaçlı soruyorum, render falan yapılmayacak yani muhtemelen tam yükte çalışmayacak bu yüzden. Son olarak B450M S2H anakarta R7 3700X takılırsa R5 3600 gibi stabil olur mu? Eğer olmazsa bu işlemci için en az hangi anakart alınmalıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok kötü işlemci seçmedikçe oyunda FPS'yi ekran kartı verir.
Ryzen 3000 serisi işlemcilerde anakart en son seri olan seçilmeli. Ne kadar desteklese de bir önceki seri ile 3000 serisi işlemcilerin sorun potansiyeli var. Ryzen 3000 işlemcilerinin ideal RAM frekans desteği 3600 MHZ deniyor. Ayrıca anakartın sitrsinde destek kısmında uyumluluk gibi bir başlık olur. Orada Ryzen 3000 serisinin kod adı (internetten bakın) ile uyumlu RAM'leri almanızı şiddetle tavsiye ederim. Bu RAM'ler test edilmiş veya uyumluluğu garanti edilen RAM'lerdir.
Her ne kadar Ryzen işlemcilerin stok soğutucuları iyi olsa da birçok kullanıcı ilerleyen zamanlarda bunları yetersiz görüp ayrı soğutucu alıyorlar. Msi Core Froze L ( yanlış yazmış olabilirim) veya dengi öneririm. Ben şahsen imzamdaki sistemimde Corsair H45 120 MM sıvı soğutma kullanıyorum. Oyunlarda ( Bf5, R6 Siege, COD Warzone, Pubg) 70 dereceyi görmedim.

2080S olmasından ötürü tabii ki 3600 sistem daha iyi, eğer aynı ekran kartları olsa idi 3700X veya 10600 derdim.
2070S ve 2080S arasında fazla fark olmadığı için ve Intel işlemciler oyunlarda halen daha AMD işlemcilere göre daha fazla FPS verdiği için aradaki farkı kapatır hatta belki geçebilir diye düşünmüştüm.
Tek çekirdekte işlemci farkları o kadar büyük değil ama 2080S bariz alınır.
Bu üç işlemci arasında mı hocam yoksa i5 10600/K ve R5 3600 arasında mı?
Çok kötü işlemci seçmedikçe oyunda FPS'yi ekran kartı verir.
Ryzen 3000 serisi işlemcilerde anakart en son seri olan seçilmeli. Ne kadar desteklese de bir önceki seri ile 3000 serisi işlemcilerin sorun potansiyeli var. Ryzen 3000 işlemcilerinin ideal RAM frekans desteği 3600 MHZ deniyor. Ayrıca anakartın sitrsinde destek kısmında uyumluluk gibi bir başlık olur. Orada Ryzen 3000 serisinin kod adı (internetten bakın) ile uyumlu RAM'leri almanızı şiddetle tavsiye ederim. Bu RAM'ler test edilmiş veya uyumluluğu garanti edilen RAM'lerdir.
Her ne kadar Ryzen işlemcilerin stok soğutucuları iyi olsa da birçok kullanıcı ilerleyen zamanlarda bunları yetersiz görüp ayrı soğutucu alıyorlar. Msi Core Froze L ( yanlış yazmış olabilirim) veya dengi öneririm. Ben şahsen imzamdaki sistemimde Corsair H45 120 MM sıvı soğutma kullanıyorum. Oyunlarda ( Bf5, R6 Siege, COD Warzone, Pubg) 70 dereceyi görmedim.
Hocam FPS'yi ekran kartının verdiğini biliyorum da Intel işlemciler AMD işlemcilere göre halen daha yüksek FPS veriyor oyunlarda. O yüzden böyle bir konu açma gereği duydum.
3600 Mhz güzel olur ama fiyatları da tuzlu oluyor. 3200 daha F/P geliyor bana.
Soğutma olaraksa dediğiniz soğutucu beni aşar gibi. O.C yapmayıp sadece oyun oynayacağım için çok fazla ısınmasa yeter benim için. 200 veya max 250 TL'lik soğutucu işimi görmez mi sizce?

Ben 3. seçenek diyorum. İleride 2070'den daha güçlğ bit kart alacağın zaman işlemcini değiştirmek zorunda kalmazsın en azından çünkü çok güçlü.

1080p için 10600K+RTX 2070 Super daha mantıklı olabilir tabi Z serisi ve en az 3200 MHz RAM almak lazım.

2K ve üzeri için 2080 Super daha mantıklı.
Intel tarafında anakart ve RAM gerçekten sıkıntı yaratıyor. 2K düşünüyorum alacak olursam.
Ben 3. seçenek diyorum. İleride 2070'den daha güçlü bit kart alacağın zaman işlemcini değiştirmek zorunda kalmazsın en azından çünkü çok güçlü.
Hocam aslında almayı düşündüğümden değil de bilgi öğrenmek amaçlı açmıştım konuyu ama yine de fikrimi söylemek gerekirse böyle bir PC toplarsam 10 yıl hiç güncelleme yapmadan kullanmayı düşünürüm. Bir de güncellesem bile o zamana kadar R7 3700X çöp konumuna düşer bence. 3600 ile arasında devasa fark olduğunu düşünmüyorum şahsen.

A evet 3700X'in daha güçlğ olduğunu sanıyordum değilmiş. 2. seçenek daha mantıklı o zaman.
Intel tarafında anakart ve RAM gerçekten sıkıntı yaratıyor. 2K düşünüyorum alacak olursam.

Hocam aslında almayı düşündüğümden değil de bilgi öğrenmek amaçlı açmıştım konuyu ama yine de fikrimi söylemek gerekirse böyle bir PC toplarsam 10 yıl hiç güncelleme yapmadan kullanmayı düşünürüm. Bir de güncellesem bile o zamana kadar R7 3700X çöp konumuna düşer bence. 3600 ile arasında devasa fark olduğunu düşünmüyorum şahsen.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı