i5-10600 sistem nedensiz yere donuyor

JJJiN

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
G-Skill F4-3000C16-16GVRB
SSD veya HDD modeli
932 GB SSD KINGSTON SNV2S1000G, 932 GB HDD WDC WD1
Ekran kartı
NVIDIA GeForce RTX 2060 (6 GB)
Anakart
TUF GAMİNG B460-PLUS
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i5-10600 CPU @ 3.30GHz 3.30 G
Bilgisayarımda donma ve kasma problemi var. Herhangi bir oyun oynarken makine sürekli kasıp tekrar düzeliyor, kasıp tekrar düzeliyor. Ne yaptıysam hiçbir şekilde düzeltemedim. İnternetteki tüm çözümlere baktım. Sorunum tam olarak neden kaynaklandığını bulamadım. Format atmama rağmen sorun düzelmiyor. Ekran kartı ve işlemci macunlarını da sorunu düzeltmek adına yeniledim fakat işe yaramadı. Tüm ısılar ve fan değerleri normal. Donması ve kasması için herhangi bir sebep bulamadım. Donma ve kasma olduğunda PC'deki tüm değerler normal görünmekte.

PC.
İşlemci Intel(R) Core(tm) i5-10600 CPU @ 3.30GHz 3.30 GHz.
Takılı RAM 16,0 GB.
Depolama 932 GB SSD Kingston snv2S1000G, 932 GB HDD wdc WD10EZEX-08wn4a0
Grafik kartı NVIDIA GeForce RTX 2060 (6 GB)
Sistem türü 64 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci.
Windows 10 Pro (orijinal)

BIOS Sürümü/Tarihi American Megatrends ınc. 0810, 27.05.2020

AOC C24G1 24" 1 ms Full HD Curved 144 Hz oyuncu monitörü​

PC çalışma modunda oyun modu açık.
Enerji seçeklerinde nihai performans da.
SSD helt raporunda herhangi bir sorun görünmemekte.

Şu an limiti Max87'ye aldım. RDR2 de Max 85'e yükseldi ısı. CS2 de Max 77 de kaldı ısı. Sorun yaşanmıyor gibi. Sanki her şey düzeldi. Şu an benim yapmam gereken şey nedir? İzlemem gereken yol nedir? Ne yapmalıyız. Tabii uzun süreli deneme yapmaya çalışıyorum bu arada. Şu anlık sorun yok gibi.
Sorununuz GPU limite takıldığı için güç kesiyordu, limiti yükselttiğimiz için artık 85i rahatça görüp hız kesmiyor. Yapmanız gereken ilk şey kartın bakımlarını yaptırmak. Bu seviyeler kart için kritik seviyeler. Şu anlık kullanmanızda problem olmaz ama biraz daha ısındıkça artık mecburen hız kesmeye başlayacaktır.

Sorununuz GPU limite takıldığı için güç kesiyordu, limiti yükselttiğimiz için artık 85i rahatça görüp hız kesmiyor. Yapmanız gereken ilk şey kartın bakımlarını yaptırmak. Bu seviyeler kart için kritik seviyeler. Şu anlık kullanmanızda problem olmaz ama biraz daha ısındıkça artık mecburen hız kesmeye başlayacaktır.
Şuan deneyimleyip test ettim. Tam ayrıntılı bakmayıp cevap yazdığım için kusura bakma. Sorun devam ediyor. o an için tesadüfen yapmamış. ısı 77 lerde olsa bile yapıyor.

Şuan deneyimleyip test ettim. Tam ayrıntılı bakmayıp cevap yazdığım için kusura bakma. Sorun devam ediyor. o an için tesadüfen yapmamış. ısı 77 lerde olsa bile yapıyor.
Yine de VRM ve hotspot sıcaklığına bakmak lazım sorun orada da olabilir. Deneyebilirseniz bi başka PSU ile deneyin. Bir de başka ekran kartı ile deneyin.

VRM diyip durmuşum VRAM.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı