i5 10600 ve GTX 1660S sisteme tavsiyeler

Bütçe
11000

yelawolf3542

Femtopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba, şu şekilde bir bilgisayar topladım fakat merak ettiğim bazı şeyler var. Örneğin anakartı bu şekilde seçtim ama iyi midir kötü müdür bilmiyorum. Kasa ve güç kaynağı bu şekilde seçtim ama iyi midir kötü müdür? Ama diğer parçaları bilerek ve isteyerek seçtim genellikle. Seçmediğim parçalar (klavye, mouse vb.) zaten mevcut bende. Monitör olarak 24 Inc 240 Hz bir monitör daha uygun aslında ama toplama sitesinde bulamadığım için benzer fiyatlı bir şeyi ekledim mesela. 27 Inc gereksiz büyük gibi hissediyorum competitive oyunlar için, genel kullanım için 27 Inc daha iyi olsa da, 24 Inc sanırım iyi oynamak için daha ideal. Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.

pc1.JPG

11.000 TL'ye böyle bir sistem almak çok ama çok saçma ve düşük.

Kasa ve PSU iyi değil. 1660 SUPER 240 Hz kartı değil. Vatan aşırı pahalı. RAM CL değeri daha uygun bir model alınabilir. 2200 TL'yi 10600'e bayılana kadar 3700X alınır. Daha dengeli yapmak adına 3600/3600X seçilmeli.

Koyduğunuz disk Notebook diski.

11.000 TL'ye böyle bir sistem almak çok ama çok saçma ve düşük.

Kasa ve PSU iyi değil. 1660 Super 240 Hz kartı değil. Vatan aşırı pahalı. RAM CL değeri daha uygun bir model alınabilir. 2200 TL'yi 10600'e bayılana kadar 3700X alınır. Daha dengeli yapmak adına 3600/3600X seçilmeli.

Koyduğunuz disk notebook diski.

Aynı fikirdeyim.

Umarım bu sistemi almamışsınızdır. Bilgisayarı kullanma amacınızı ve bütçenizi belirtin öneri yapalım.

Yok daha almadım, bilenlere danışayım dedim ilk önce şimdi. Amaç oyun ve bazı mühendislik/çizim uygulamaları, pek ağır uygulamalar değil yani ortalama üstü bi ekran kartı ve işlemci ile bile güzelce çalışıyor o uygulamalar. Genel olarak amaç oyun. bütçe monitör hariç 9k civari diyebilirim. AMD işlemci seçmek istemedim çünkü bu hatayı 2010da pc topladığımda yapmıştım. Daha ucuz aynı performans diye amd işlemci aldım o zamanlar fakat sonradan farkettim ki ekran kartı aslında intel işlemci ile daha iyi performans veriyormuş, daha fazla fps. ondan dolayı amd işlemciden uzaklaştım. intel ve nvidia seçtim. Yani sistemde hiçbir parçanın başka bi parçaya darboğaz yaptırıp onun performansını sınırlandırmasını istemiyorum.

Son düzenleme:
Bütçe monitör hariç 9.000 TL demişsiniz ama monitör olarak cidden 240 Hz bir monitöre ihtiyacınız olduğunu sanmıyorum. Seçilen ekran kartına bağlı olarak 1080P veya 2K çözünürlükte 144/165 Hz bir şey hayli hayli işinizi görecektir. Artan parayla da diğer bileşenlerde yükseltmeye gidilebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı