i5-10600K Prime95 testinde 70 derece normal mi?

Sertidegni

Kilopat
Core i5-10600K işlemcimi NZXT X53 ile soğutuyorum. Prime95 programıyla kararlılık testi yaparken sıcaklıkların hemen hemen 70 derece olduğunu gördüm ama çekirdekler arası sıcaklık farkı dikkatimi çekti.

İstanbul sıcağında bu değerler normal mi? Ayrıca çekirdekler arası neden bu kadar sıcaklık farkı oluşuyor olabilir?

Dosya Ekleri

• Annotation 2021-07-05 124356.png
    Annotation 2021-07-05 124356.png
    10 KB · Görüntüleme: 107
Prime95 neredeyse yarım saattir çalıştığı halde değerler hep ilk mesajdaki gibi. Nadiren Package ve IA Coresun 71 dereceye çıktığını gördüm. Onun dışında 68 ve 70 derece arasında gidip geliyor.

Annotation 2021-07-05 130259.png

Anakart doğru dürüst ısınmamış bile. NZXT çok iyi bir soğutucu. Çekirdek sıcaklık değişiktir çünkü hepsi ayrı işlem yapıyor. Ama BIOS da Sync CPU seçeneği ile hepsi aynı çalışır. OC yani. Sen k işlemciyi OC suz kullanıyorsun. K işlemciler OC için yapıldılar. 5.00 GHz'ye ayarla işlemciyi. Standart. Soğutucun iyi zaten. OC biliyorsan yap.

Anakart doğru dürüst ısınmamış bile. NZXT çok iyi bir soğutucu. Çekirdek sıcaklık değişiktir çünkü hepsi ayrı işlem yapıyor. Ama BIOS da Sync CPU seçeneği ile hepsi aynı çalışır. OC yani. Sen k işlemciyi OC suz kullanıyorsun. K işlemciler OC için yapıldılar. 5.00 GHz'ye ayarla işlemciyi. Standart. Soğutucun iyi zaten. OC biliyorsan yap.
Henüz ihtiyaç duymuyorum.

Nasıl yapabilirim?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı