i5 11400-GTX 1650 vs R5 1600-GTX 1650S

@Katan, bana Valorant haricinde işlemci ağırlıklı birkaç popüler oyun daha söyleyebilir misiniz? Şu bir gerçek ki; çoğu oyunda ekran kartı performansı oyun performansı konusunda daha önemlidir.

@Katan, bana Valorant haricinde işlemci ağırlıklı birkaç popüler oyun daha söyleyebilir misiniz? Şu bir gerçek ki; çoğu oyunda ekran kartı performansı oyun performansı konusunda daha önemlidir.

Warzone, PUBG, Battlefield 60 kişilik sunucularda oynanan oyunları söyleyebilirim.

Neden masraf çıkarıyorsunuz ki 1. sistemdeki işlemci Ryzen 5 3600 danda iyi bir işlemcidir ekran kartıda gayet yeterli.
Peki diğer ekran kartı tabanlı oyunlarda ilk sistem çok mu geride kalır yoksa ortalama aynı mı olur ?
Neden masraf çıkarıyorsunuz ki 1. sistemdeki işlemci Ryzen 5 3600 danda iyi bir işlemcidir ekran kartıda gayet yeterli.
Bende şuan bu fikirdeyim
Stok bitti 😐

Son düzenleme:
Warzone, PUBG, Battlefield 60 kişilik sunucularda oynanan oyunları söyleyebilirim.
Bu oyunların hepsi işlemci kadar ekran kartına da sağlam yük bindiriyor, özellikle de BF ve COD Warzone. Bir CS GO veya Valorant'taki gibi gidip GT 1030 veya 750 Ti ile nasıl olsa işlemci oyunu bu düşük ayarlarda 180-200 FPS alırım oyunları değil, şu an için piyasadaki oyunların en az %90'ı @Rivadex belirttiği gibi GPU'ya yük bindiriyor.

Bu oyunların hepsi işlemci kadar ekran kartına da sağlam yük bindiriyor, özellikle de BF ve CoD Warzone. Bir CS:GO veya Valorant'taki gibi gidip GT 1030 veya 750 Ti ile nasıl olsa işlemci oyunu bu düşük ayarlarda 180-200 FPS alırım oyunları değil, şu an için piyasadaki oyunların en az %90'ı @Rivadex belirttiği gibi GPU'ya yük bindiriyor.

Ryzen 5 1600 i5 11400'e göre ölü yatırımdır arasındaki performans farkını bildiğinizi varsayıyorum ek olarakdan GTX 1650 Super ve GTX 1650 arasında nereden baksanız bir 30 FPS'e kadar fark var fakat Ryzen 5 1600 ile kullanıldığı takdirde bu oran 20 - 15 arası seyrediyor yaptığım araştırmalar sonucu. Ryzen 5 1600 sadece oyun anlamında değil birçok işlemlerde i5 11400'ün çok gerisindedir şahsen ben 20 FPS için çok çok güçlü bir işlemci yerine Ryzen 5 1600 gibi işlemciyi seçmezdim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı