Çözüldü i5 11400F boşta 98 derece

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

r3gedit

Decapat
Yer
İstanbul
Bugün AIDA64 Extreme programını yükledim ve sistemime bir bakayım dedim. Bir de ne göreyim işlemci 98 derece. İşlemcim i5 11400F ve bu sorunu nasıl çözerim tam olarak bilmiyorum. Asıl sorun şu ki acaba kaç haftadır veya kaç aydır bu şekil çalışıyor bilmiyorum. Bu zamana kadar bir sorun hissetmedim ama bu uygulamayı yükleyip açtığımda bu derece beni epey bir dehşete düşürdü. Yardım eden herkese çok teşekkür ederim.

Ekran Görüntüsü (111).png

Çözüm
Herkese çok teşekkür ederim ama çözümü buldum. Benim işlemcim 4 Ghz olduğu için boşta da 4 Ghzin hepsini kullanıyormuş o yüzden güç planından dengeli moda aldım. Maksimum 1,80 Ghz kullanıyor. Şu an boş durumda işlemci 45,48 derece görüyor. Yükde olduğu durumda da en baba oyunları 65,70 gibi sıcaklık değerlerinde açıyor ki havaları da baz aldığımızda çok normal bence. Herkese tekrardan çok teşekkürler...
Bugün AIDA64 Extreme programını yükledim ve sistemime bir bakayım dedim. Bir de ne göreyim işlemci 98 derece. İşlemcim i5 11400F ve bu sorunu nasıl çözerim tam olarak bilmiyorum. Asıl sorun şu ki acaba kaç haftadır veya kaç aydır bu şekil çalışıyor bilmiyorum. Bu zamana kadar bir sorun hissetmedim ama bu uygulamayı yükleyip açtığımda bu derece beni epey bir dehşete düşürdü. Yardım eden herkese çok teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 1876383

En son bakımı ne zaman yapıldı?

Termal macun ve soğutucu kullanıyor musunuz? Ya yanlış monte ettiniz, ya da ürün sorunlu.
Hiç normal değil, kasanızı atar mısınız?
One öyle hocam işlemciyi yakında eline alacaksın 2 yumurta kır ye maşallah fanlar takılı olduğundan emin misin termal macun sürülümü.
Ürün 2. el ama 1 senedir kullanıyorum bir sıkıntısı yoktu. Diğer kullanan arkadaş da zaten 2 ay kullanmıştı. Termal macun sürülü mü bilmiyorum ama fanlar çalışıyor sıcak hava üflüyor.

En son bakımı ne zaman yapıldı?
1 senedir kullanıyorum ve kasanın içini açıp etraflıca bir temizlik yapmadım.

Ürün 2. el ama 1 senedir kullanıyorum bir sıkıntısı yoktu. Diğer kullanan arkadaş da zaten 2 ay kullanmıştı. Termal macun sürülü mü bilmiyorum ama fanlar çalışıyor sıcak hava üflüyor.

1 senedir kullanıyorum ve kasanın içini açıp etraflıca bir temizlik yapmadım.

6 ayda bir tavsiye ediliyor macun yenilenmesi arkadaş muhtemelen macunu yenilememiş kasanın içini açıp işlemciyi öncellikle temizleyin sonrasında elinizde macun varsa macunu sürün X şeklinde sonrasında kasayı detaylıca bir temizleyin sonrasında açın sistemi bakalım o zaman sonuç ne olacak.

Son düzenleme:
6 ayda bir tavsiye ediliyor macun yenilenmesi arkadaş muhtemelen macunu yenilememiş kasanın içini açıp işlemciyi öncellikle temizleyin sonrasında elinizde macun varsa macunu sürün X şeklinde sonrasında kasayı bir detaylıca bir temizleyin sonrasında açın sistemi bakalım o zaman sonuç ne olacak.
Yapmam lazım. Çok teşekkürler ama umarım temizlerken pinlere zarar vermem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı