İşlemcim i5 11400F. Örnek verirsek Fortnite oyununa girdim. Bir yakınım ile aynı ayarları yaptım. Onda da 5600X var. Benzer işlemciler bildiğiniz üzere. Fakat ben 80-150FPS arası alırken o 200-250FPS alıyor. Nedeni nedir? İşlemcim stok soğutucu da çalışmakta. RAM frekansı 2900MHz. Not: Grafik düşük ayarda. @Recep Baltaş
@Sir Benjamin Test bitti. Sorun çözüldü. Sadece şu grafikleri destansı yapıp diğer her şeyi kapatınca ekran kartı tam frekans verdi. Minimum 1600MHz değerine düştü. Ortalama 2400-2600. En düşük ayarlar sadece görüş uzaklığı destansı şekilde, birde her şey destansı şeklinde teste soktum. Aşağıya fotoğraf bırakıyorum. Elle grafik düşük olsa bile ekran kartının frekansının +2000MHz değerinde çalışmasını nasıl sağlayabilirim? En düşük grafikli oyun görselini benden kaynaklı yükleyemedim ama ekran kartı 1000MHz civarında geziyor, bu bilgiyi versem yeterli sanırım.
Tamamdır, umarım sorun çözülür. Ayrıca önerebileceğin bir soğutucu var mı? Maksimum bütçe 500. 100tl esnetilebilir. Senin de bildiğin üzere soba 11.nesile stok soğutucu yetmiyor.
Tamamdır, umarım sorun çözülür. Ayrıca önerebileceğin bir soğutucu var mı? Maksimum bütçe 500. 100TL esnetilebilir. Senin de bildiğin üzere soba 11.nesile stok soğutucu yetmiyor.
@Sir Benjamin, @kino, @midgardian, yarın test için kargolarım sanırım. Bir sorum daha var. İşlemci 3000GHz de bile 83-84 derecelerde. Normal mi? Fan hızı ilk test başladığında 6000RPM yazıyor. Uygulamanın hatası olduğunu düşünüyorum. OCCT testi. Bu test biraz değişik. Böyle bir RPM değeri mümkün mü? Sonradan 2800RPM e sabitlendi. Fakat 2 kere 0 a çakıldı. Yaptığımız tüm testleri göndereceğim bakalım. Ekran kartı sapasağlam çalışıyor, şu işlemciyi anlamadım gitti.
@Emma Stone 83-84 derece stok fan ile normaldir stres testinde. 2800RPM daha mantıklı 6000 olmasına imkan yok. Gönder bakalım baksınlar var bir dengesizlik.
@Sir Benjamin, @kino, @midgardian, yarın test için kargolarım sanırım. Bir sorum daha var. İşlemci 3000GHz de bile 83-84 derecelerde. Normal mi? Fan hızı ilk test başladığında 6000RPM yazıyor. Uygulamanın hatası olduğunu düşünüyorum. OCCT testi. Bu test biraz değişik. Böyle bir RPM değeri mümkün mü? Sonradan 2800RPM e sabitlendi. Fakat 2 kere 0 a çakıldı. Yaptığımız tüm testleri göndereceğim bakalım. Ekran kartı sapasağlam çalışıyor, şu işlemciyi anlamadım gitti.
@kino, Aynen. Ekran kartı tam olması gerektiği gibi çalışıyor. Ekran kartı bazlı oyunlarda da test ettim. FPS değerleri de normal. İşlemcide bir sorun var. Tüm testlerle birlikte göndereceğim, bakalım.