Çözüldü i5 11400F işlemci oyunlarda düşük FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
İşlemcim i5 11400F. Örnek verirsek Fortnite oyununa girdim. Bir yakınım ile aynı ayarları yaptım. Onda da 5600X var. Benzer işlemciler bildiğiniz üzere. Fakat ben 80-150FPS arası alırken o 200-250FPS alıyor. Nedeni nedir? İşlemcim stok soğutucu da çalışmakta. RAM frekansı 2900MHz. Not: Grafik düşük ayarda.
@Recep Baltaş

Çözüm
@Sir Benjamin Test bitti. Sorun çözüldü. Sadece şu grafikleri destansı yapıp diğer her şeyi kapatınca ekran kartı tam frekans verdi. Minimum 1600MHz değerine düştü. Ortalama 2400-2600. En düşük ayarlar sadece görüş uzaklığı destansı şekilde, birde her şey destansı şeklinde teste soktum. Aşağıya fotoğraf bırakıyorum. Elle grafik düşük olsa bile ekran kartının frekansının +2000MHz değerinde çalışmasını nasıl sağlayabilirim? En düşük grafikli oyun görselini benden kaynaklı yükleyemedim ama ekran kartı 1000MHz civarında geziyor, bu bilgiyi versem yeterli sanırım.
Vallahi çok ihtimal vermedim ama, işlemcinin kendisinde bir sorun olabilir mi? Bellek kontrolcüsü arızalı işlemci vs olur ama GHz'i tutamayan sıcaklıkları stabil olmayan bir işlemci duymadım doğrusu hiç.

GameGaraj'a önce bunu test etmelerini söyleyebilirsin, olmazsa anakart; o da olmadı PSU denenebilir.

İşlemci kanadında sıkıntı var, 3GHz ile 83-84 derece şimdi de termal çözümde problem var diyor bana. xd

Sıkıntı bence zaten VRM kaynaklıydı, işler garipleşiyor bu sistem ile ilgili.
İşlemci ve VRM'lerde sorun olabilir diyorsun yani, her gün farklı sorun

Harbiden, şimdi işlemciye ibrem kaymadı değil. Canımızı sıkan parça direkt kendisi.
Ben de öyle düşünmüştüm, bakalım yarın kargolarım GameGaraj'a. İşlemci değişim talebinde bulunsam yardımcı olurlar mı acaba? Sorunlu gibi işlemci desene, bizde ki şansa bak

Sorunlu parça işlemci ise değiştirmeliler zaten, direkt işlemciye ibremin kayacağını düşünmemiştim doğrusu.

Umarım şimdi olur da saçma sapan bir şey çıkmaz, vallahi oturur ağlarım.

Sorunlu parça işlemci ise değiştirmeliler zaten, direkt işlemciye ibremin kayacağını düşünmemiştim doğrusu.

Umarım şimdi olur da saçma sapan bir şey çıkmaz, vallahi oturur ağlarım.
Anakarttan şüphelenmiştik dün, şimdi de işlemci. Başka bileşenden de şüphelenmeyelim aman
Bir de demesinler işlemci de sorun yok, stok soğutucu olduğu için bu değerler normal diye.

Anakarttan şüphelenmiştik dün, şimdi de işlemci. Başka bileşenden de şüphelenmeyelim aman
Bir de demesinler işlemci de sorun yok, stok soğutucu olduğu için bu değerler normal diye.

Yani, stres testi de yaptık ve 80'den 60'lara kadar indirdi herhalde. Stok soğutucu bu kadar güçlü değildi son hatırladıklarıma göre, zaman içinde indirse de 10 dereceye yakın fark etmez stok soğutucuda.

Yani, stres testi de yaptık ve 80'den 60'lara kadar indirdi herhalde. Stok soğutucu bu kadar güçlü değildi son hatırladıklarıma göre, zaman içinde indirse de 10 dereceye yakın fark etmez stok soğutucuda.
İşlemci de sorun olsa başka sorunlarda çıkmaz mı? Sıcaklık çok artıyor, bu yüzden mi performans düşüyor yoksa işlemci mi sorunlu anlamadım gitti.

RAM zamanlamaları ve hızını atabilirseniz yardımcı olur. İşlemcinin stres testinde değil oyun sırasında frekansını takip edin.

İşlemci de sorun olsa başka sorunlarda çıkmaz mı? Sıcaklık çok artıyor, bu yüzden mi performans düşüyor yoksa işlemci mi sorunlu anlamadım gitti.

İşlemcinin güç yönetim birimi veya çekirdeklerinde belki olabilir, soğutucuyu takarken soğutucuyu fazla sıkmadan bile bir şeyler olabiliyor. GameGaraj'a ulaşırsa güzel olabilir sistem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…