Çözüldü i5 11400F işlemci oyunlarda düşük FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
30 Haziran 2020
Mesajlar
7.303
Makaleler
1
Çözümler
14
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İşlemcim i5 11400F. Örnek verirsek Fortnite oyununa girdim. Bir yakınım ile aynı ayarları yaptım. Onda da 5600X var. Benzer işlemciler bildiğiniz üzere. Fakat ben 80-150FPS arası alırken o 200-250FPS alıyor. Nedeni nedir? İşlemcim stok soğutucu da çalışmakta. RAM frekansı 2900MHz. Not: Grafik düşük ayarda.
@Recep Baltaş
 
Çözüm
@Sir Benjamin Test bitti. Sorun çözüldü. Sadece şu grafikleri destansı yapıp diğer her şeyi kapatınca ekran kartı tam frekans verdi. Minimum 1600MHz değerine düştü. Ortalama 2400-2600. En düşük ayarlar sadece görüş uzaklığı destansı şekilde, birde her şey destansı şeklinde teste soktum. Aşağıya fotoğraf bırakıyorum. Elle grafik düşük olsa bile ekran kartının frekansının +2000MHz değerinde çalışmasını nasıl sağlayabilirim? En düşük grafikli oyun görselini benden kaynaklı yükleyemedim ama ekran kartı 1000MHz civarında geziyor, bu bilgiyi versem yeterli sanırım.
@Sir Benjamin, 10dk Multi Core testine soktum. Sistem ilk 1dk 4.2GHz ile çalıştı. 90 derecelere kadar çıktı. Sonra 90 dereceleri görünce frekansını düşürdü. 3.5GHz'lere düştü. Testin sonunda da 3.2GHz'lere geriledi. 4.2GHz'de ve sıcaklığı 90 derece iken maksimum 128W (trafo 11.nesil 😄) güç tüketti. Sonradan 80W'lara, testin sonunda ise 65W'lara geriledi.
 
Bu sıcaklık işi, burada artık soğutucu almak lazım. İşlemcinin performansını kurtardık gibi görünüyor şimdi thermal throttlingi de soğutucu alarak çözeceğiz.
 
Bu sıcaklık işi, burada artık soğutucu almak lazım. İşlemcinin performansını kurtardık gibi görünüyor şimdi thermal throttlingi de soğutucu alarak çözeceğiz.
Maksimum bütçeme göre SE 224 XT var gibi görünüyor. Senin onun fiyat bandında daha iyi bir önerin var mıdır? Duyduğuma göre zaten Arctic Duo ile aynı performansı veriyormuş.
 
Umarım çözmüşüzdür, 1 aydır gidiyor konu 20 sayfa olmuş. Tabii ben ortalarda katıldım.

Rica ederim, sorun çözülmezse yine hortlat. Çözülürse de hortlat işaretleyelim bu konu da huzur içinde kapansın. @Emma Stone
 
Rica ederim, sorun çözülmezse yine hortlat. Çözülürse de hortlat işaretleyelim bu konu da huzur içinde kapansın. @Emma Stone
Tamamdır. Çözülmesi ve işaretlenmesi dileğiyle 😄 İyi forumlar.
@Sir Benjamin, merhabalar hocam şimdi şöyle bir sorun var. Ekran çözünürlüğü 1024×768'de kaldı. Artmıyor. Nedeni nedir? Windows güncelledim. Yeniden başlattım. Sonra kapattım. Ondan bir süre sonra tekrar açtım.
6600 XT'nin sürücüsünde bir sorun var şuan. Ünlem işareti var.
 
Son düzenleme:
Ekran kartı sürücüsünü DDU ile silip tekrar kur, çok Türk usulü bu tabii olmazsa Radeon Software'dan özel çözünürlük ile yaparsın.
 
Ekran kartı sürücüsünü DDU ile silip tekrar kur, çok Türk usulü bu tabii olmazsa Radeon Software'dan özel çözünürlük ile yaparsın.
Bu ekranda ne yapmam gerekli?
Radeon Software açılmıyor, şu hatayı alıyorum.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20220309_184748.jpg
    IMG_20220309_184748.jpg
    177,5 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_20220309_184908.jpg
    IMG_20220309_184908.jpg
    290 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Güvenli modda yap DDU ile silmeyi, sıkıntı çıkmasın. Temiz kurulum bunu çözer gibi duruyor.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı