İşlemcim i5 11400F. Örnek verirsek Fortnite oyununa girdim. Bir yakınım ile aynı ayarları yaptım. Onda da 5600X var. Benzer işlemciler bildiğiniz üzere. Fakat ben 80-150FPS arası alırken o 200-250FPS alıyor. Nedeni nedir? İşlemcim stok soğutucu da çalışmakta. RAM frekansı 2900MHz. Not: Grafik düşük ayarda. @Recep Baltaş
@Sir Benjamin Test bitti. Sorun çözüldü. Sadece şu grafikleri destansı yapıp diğer her şeyi kapatınca ekran kartı tam frekans verdi. Minimum 1600MHz değerine düştü. Ortalama 2400-2600. En düşük ayarlar sadece görüş uzaklığı destansı şekilde, birde her şey destansı şeklinde teste soktum. Aşağıya fotoğraf bırakıyorum. Elle grafik düşük olsa bile ekran kartının frekansının +2000MHz değerinde çalışmasını nasıl sağlayabilirim? En düşük grafikli oyun görselini benden kaynaklı yükleyemedim ama ekran kartı 1000MHz civarında geziyor, bu bilgiyi versem yeterli sanırım.
Hiç sorma. Bir sistem aldık, hata çıkmayan yer kalmadı.
Attığın yere geldim, MHz değerini 2000'den 100'e çekiyorum değil mi? @kino ile furmark testine sokmuştuk konunun başlarında kartı. Gayet stabil çıkmıştı. Benzer değerleri almıştık. Yaptığımız testi aşağıya bıraktım.
Bir saniye bir saniye, sıkıntı yok ki? Şimdi baktım tekrar VRAM fotoğraflarına, olması gerektiği gibi onlar. GPU MHz'sini VRAM MHz'si sandım ben, VRAM'de sıkıntı yok.
Sıkıntı testte o zaman. İşlemci şuan stabil. Anakart soğutmada sıkıntılı, onu halledeceğiz. Ekran kartı sağlam. SSD sağlam. Tek test etmediğimiz bileşen RAM kaldı. Onda da sıkıntı olduğunu sanmıyorum.
Sıkıntı testte o zaman. İşlemci şuan stabil. Anakart soğutmada sıkıntılı, onu halledeceğiz. Ekran kartı sağlam. SSD sağlam. Tek test etmediğimiz bileşen RAM kaldı. Onda da sıkıntı olduğunu sanmıyorum.
@Sir Benjamin, Şuan PC başından kalkmam gerekli. Yarın testi sonuçları ile birlikte buraya yüklerim. Teşekkürler. İyi forumlar. @Sir Benjamin, merhabalar hocam benim anlamadığım konu şu OCCT testi mı bozuk? Mesela bu WHQL sürücüsünde de aynı şekilde bir sürü "WHEA Error Detected" hatası çıkardı. OCCT testinin bozuk olduğunu düşünmeye başladım.
Önceki attığım FurMark testi sonucu konun başlarındaydı. Şimdi tekrar soktum, gayet stabil.
Not: 0X MSAA ile teste soktum. Hiçbir ayar yapmadan Preset 1080P butonuna bastım. 1dk test ettim
@Sir Benjamin, 15dk 8X MSAA açık şekilde soktum teste. 15dk'dan sonra "ESC" tuşuna basıp, testi bitirdim. Sonuçları göstermedi. Test içindeyken fotoğraf çekmiştim. Onları koyayım bari. Stabil 98-100W güç çekti.
Yani beklediğim gibi FurMark'tan da pek bir şey çıkmadı gibi, VRAM'de de sorun yok, PSU'da da görünmüyor, anakart VRM'leri için sadece heatsink yapacağız, işlemci düzgün şu anda. Başka ne kaldı ki zaten? Fortnite'ın düzgün olması için her şeyi yaptık, Radeon Software'dan ve oyun içi ayarlarından komple kapattın mı her türlü FPS sabitleme ayarını? Radeon Software'da da bir şeyler açık olabilir.