Çözüldü i5 11400F işlemci oyunlarda düşük FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
İşlemcim i5 11400F. Örnek verirsek Fortnite oyununa girdim. Bir yakınım ile aynı ayarları yaptım. Onda da 5600X var. Benzer işlemciler bildiğiniz üzere. Fakat ben 80-150FPS arası alırken o 200-250FPS alıyor. Nedeni nedir? İşlemcim stok soğutucu da çalışmakta. RAM frekansı 2900MHz. Not: Grafik düşük ayarda.
@Recep Baltaş

Çözüm
@Sir Benjamin Test bitti. Sorun çözüldü. Sadece şu grafikleri destansı yapıp diğer her şeyi kapatınca ekran kartı tam frekans verdi. Minimum 1600MHz değerine düştü. Ortalama 2400-2600. En düşük ayarlar sadece görüş uzaklığı destansı şekilde, birde her şey destansı şeklinde teste soktum. Aşağıya fotoğraf bırakıyorum. Elle grafik düşük olsa bile ekran kartının frekansının +2000MHz değerinde çalışmasını nasıl sağlayabilirim? En düşük grafikli oyun görselini benden kaynaklı yükleyemedim ama ekran kartı 1000MHz civarında geziyor, bu bilgiyi versem yeterli sanırım.
Grafik ayarları nasıl, yükseltir misin onları? Grafik ayarları düşük oldukça yük işlemciye biner.

@Sir Benjamin, En yükseğe aldım, sorun bir nebze çözüldü. 2300MHz değerlerini gördüm. Fakat arada bir saniyelik 800-900 hatta daha düşük MHz değerlerine ulaşıyor. Bunun yüzünden droplanma oluyor, ani FPS düşüyor. 100FPS değerini gördüm. Ortalama 70-80FPS. Frekans düştüğünde 30-4- değerlerine düşüyor.
@Liquido, 1dk olan testte 130W çekmişti. 8X MSAA testinde böyle çekmesi garip. Sonuç olarak 100W çekmesi neyde arıza olabileceğini gösterir?

@Sir Benjamin, en yükseğe aldım, sorun bir nebze çözüldü. 2300MHz değerlerini gördüm. Fakat arada bir saniyelik 800-900 hatta daha düşük MHz değerlerine ulaşıyor. Bunun yüzünden droplanma oluyor, ani FPS düşüyor.
@Liquido, 1dk olan testte 130W çekmişti. 8X MSAA testinde böyle çekmesi garip. Sonuç olarak 100W çekmesi neyde arıza olabileceğini gösterir?

8X MSAA ile ilgili olabilir belki. Bende bu seçeneği açıp bir test edeyim. Ona göre değerleri atarım.
@Emma Stone şimdi denedim bende sizde ki gibi değerler aldım. 8X MSAA ile ilgiliymiş tam yüke girmemesi. Sıkıntı gözükmüyor yani.

Son düzenleme:
Şimdi, sorun nerede ve devam ediyor mu? 28 sayfadan sonra vallahi kafa kalmadı neye baktık neye bakmadık diye.

Şimdi, sorun nerede ve devam ediyor mu? 28 sayfadan sonra vallahi kafa kalmadı neye baktık neye bakmadık diye.
Sorun ekran kartının frekansının stabil olmaması. Arada bir çok düşük değerlere düşüp, tekrar artıyor. Ama bu sadece bazı oyunlarda yaşadığım bir durum. Mesela Forza 4'te yaşamıyorum.
Vallahi hocam bende de kalmadı. Bu konuyu açarken bu kadar uzayacağını hiç düşünmemiştim.

Hayatımda oyun performansı kategorisine yazmadığım kadar mesajı bu konuyla yazdım vallahi. :D

Diğer oyunlarda da var mı böyle bir şey? Yoksa sadece Fortnite'ta mı oluyor bu sorun?

@Sir Benjamin, 3 oyunda daha test ettim. Dying Light oyununda stabil. Normal sahnelerde 2000MHz ve üstü. Yormayan sahnelerde 1500-1800MHz değerlerine kadar düştü. Örneğin camdan bakarken. Forza 4 oyununda sabit 2600MHz. Tam yükte. GTA 5 oyununda ise 1000MHz değerlerinde. Dediğim gibi bazı oyunlarda yapıyor bunu anlamadığım bir şekilde. GTA 5 ayarlarımı da bıraktım aşağıya.
Hayatımda oyun performansı kategorisine yazmadığım kadar mesajı bu konuyla yazdım vallahi. :D
Çok uzadı bu konu. Kısa bir konu olur zannederken neredeyse 30 sayfa oldu 😄 5K görüntülenme.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-03-11 145518.png
    Ekran görüntüsü 2022-03-11 145518.png
    1,7 MB · Görüntüleme: 35
  • Ekran görüntüsü 2022-03-11 145549.png
    Ekran görüntüsü 2022-03-11 145549.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 33

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı