İşlemcim i5 11400F. Örnek verirsek Fortnite oyununa girdim. Bir yakınım ile aynı ayarları yaptım. Onda da 5600X var. Benzer işlemciler bildiğiniz üzere. Fakat ben 80-150FPS arası alırken o 200-250FPS alıyor. Nedeni nedir? İşlemcim stok soğutucu da çalışmakta. RAM frekansı 2900MHz. Not: Grafik düşük ayarda. @Recep Baltaş
@Sir Benjamin Test bitti. Sorun çözüldü. Sadece şu grafikleri destansı yapıp diğer her şeyi kapatınca ekran kartı tam frekans verdi. Minimum 1600MHz değerine düştü. Ortalama 2400-2600. En düşük ayarlar sadece görüş uzaklığı destansı şekilde, birde her şey destansı şeklinde teste soktum. Aşağıya fotoğraf bırakıyorum. Elle grafik düşük olsa bile ekran kartının frekansının +2000MHz değerinde çalışmasını nasıl sağlayabilirim? En düşük grafikli oyun görselini benden kaynaklı yükleyemedim ama ekran kartı 1000MHz civarında geziyor, bu bilgiyi versem yeterli sanırım.
@Emma Stone 8X MSAA geçerli bir test değildir yalnızca detay artırıp FPS düşürüyor. Ek olarak devamlı şekilde kartı Furmark testine sokup yıpratmamanı öneririm, bu test kartın tüm kaynaklarını zorlayıp anormal yük verir.
@Sir Benjamin
Yok. Düzelme olmadı. Ekran kartı anlamadığım bir şekilde tam frekans vermiyor bu oyunda.
Ekran kartı frekansı oyun başladıktan sonra bi süre ara ara 30-60MHz değerlerine bile düştü. Sonradan 700-900MHz stabil. 60-80fps değerlerini bile gördüm.
Kafayı yiyeceğim sanırım bu gidişle, donanımlarda sorun yok artık anladığım kadarı ile. Bu Fortnite'ın kendi içinde bir sıkıntı, tam ekrandan pencereli moda alınca nasıl oluyor?
Kafayı yiyeceğim sanırım bu gidişle, donanımlarda sorun yok artık anladığım kadarı ile. Bu Fortnite'ın kendi içinde bir sıkıntı, tam ekrandan pencereli moda alınca nasıl oluyor?
Şimdi deniyorum. @Sir Benjamin Yok gene aynı. Kafayı sıyıracağım bu gidişle. Şu ekran kartının frekansı niye artmıyor? Başka oyunda 2600MHz değerine ulaşır. Bu oyunda neden 800? Bazı oyunlarda tam frekans, bazı oyunlarda böyle.