Çözüldü i5 11400F işlemci oyunlarda düşük FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
İşlemcim i5 11400F. Örnek verirsek Fortnite oyununa girdim. Bir yakınım ile aynı ayarları yaptım. Onda da 5600X var. Benzer işlemciler bildiğiniz üzere. Fakat ben 80-150FPS arası alırken o 200-250FPS alıyor. Nedeni nedir? İşlemcim stok soğutucu da çalışmakta. RAM frekansı 2900MHz. Not: Grafik düşük ayarda.
@Recep Baltaş

Çözüm
@Sir Benjamin Test bitti. Sorun çözüldü. Sadece şu grafikleri destansı yapıp diğer her şeyi kapatınca ekran kartı tam frekans verdi. Minimum 1600MHz değerine düştü. Ortalama 2400-2600. En düşük ayarlar sadece görüş uzaklığı destansı şekilde, birde her şey destansı şeklinde teste soktum. Aşağıya fotoğraf bırakıyorum. Elle grafik düşük olsa bile ekran kartının frekansının +2000MHz değerinde çalışmasını nasıl sağlayabilirim? En düşük grafikli oyun görselini benden kaynaklı yükleyemedim ama ekran kartı 1000MHz civarında geziyor, bu bilgiyi versem yeterli sanırım.
4. görselde aşağı vurup vurup çıkmış bir grafik var.

CPU fan RPM'leri, güç tüketimi düştüğü için sıcaklıklar ve RPM'ler de etkilenmiş gibi. Olay yine anakart ve PSU'ya çıkıyor. PSU biraz daha şüpheli gibi.

@Emma Stone MOSFET sıcaklıkları nasıl?

Bozuk dosyalar buna sebep olabilir ama etkinleştirilmemesinin sorun olduğunu zannetmiyorum, bozuk dosyaları onarma yapabiliriz belki.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth kodunu girer misin? Bozuk dosyaları onarmadır bu.
Girdim, şuan yüzdeli bir şekilde artıyor. Sorunun işlemci veya PSU'da olabileceğini düşünüyorum.

Girdim, şuan yüzdeli bir şekilde artıyor. Sorunun işlemci veya PSU'da olabileceğini düşünüyorum.

Sorun işlemcide değil PSU'da gibi daha çok, MOSFET sıcaklıkları da normalse yüksek ihtimal PSU'da sıkıntı.

Sen yine sıkıntını ve yaşadıklarını detaylıca GameGaraj'a yaz, güç kaynağı onların ürünü işlemcide sıkıntı varsa yine onlar değişim yapar. Sanıyorum diğer donanımların sorunsuz çalışıyor.

Sen yine sıkıntını ve yaşadıklarını detaylıca GameGaraj'a yaz, güç kaynağı onların ürünü işlemcide sıkıntı varsa yine onlar değişim yapar. Sanıyorum diğer donanımların sorunsuz çalışıyor.
Canlı Destek ile konuştum. Bilgili birine benzemiyor ama gönderin sistemi bakalım dedi. Olmadı yarın gönderirim.
@Sir Benjamin bu arada CMD'ye yazdığım komut işlemi tamamlandı. Mosfet sıcaklıklarına bakacağım birazdan.

Canlı Destek ile konuştum. Bilgili birine benzemiyor ama gönderin sistemi bakalım dedi. Olmadı yarın gönderirim.
@Sir Benjamin bu arada CMD'ye yazdığım komut işlemi tamamlandı. Mosfet sıcaklıklarına bakacağım birazdan.

Gönder ve test sonuçlarını vesaire mail yoluyla yine at onlara. İki tane dandik test yapıp "sorun yok" diye geri göndermesinler. Sonra bir daha git gel boşuna vakit kaybı.

Dosya Ekleri

• IMG_20220223_192441_304.jpg
    IMG_20220223_192441_304.jpg
    183,3 KB · Görüntüleme: 39
HWMonitor indirdim. Neye basmam gerekli?

Aşağıdaki TMPIN sıcaklıklarının fotoğraflarını atar mısın? AIDA64'ten bir CPU + FPU + cache testi başlatıp sıcaklık artışlarını vs gözlemler misin? Böylece hangisi MOSFET sıcaklığını gösteriyor bulabiliriz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı