Çözüldü i5 11400F işlemci oyunlarda düşük FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
İşlemcim i5 11400F. Örnek verirsek Fortnite oyununa girdim. Bir yakınım ile aynı ayarları yaptım. Onda da 5600X var. Benzer işlemciler bildiğiniz üzere. Fakat ben 80-150FPS arası alırken o 200-250FPS alıyor. Nedeni nedir? İşlemcim stok soğutucu da çalışmakta. RAM frekansı 2900MHz. Not: Grafik düşük ayarda.
@Recep Baltaş

Çözüm
@Sir Benjamin Test bitti. Sorun çözüldü. Sadece şu grafikleri destansı yapıp diğer her şeyi kapatınca ekran kartı tam frekans verdi. Minimum 1600MHz değerine düştü. Ortalama 2400-2600. En düşük ayarlar sadece görüş uzaklığı destansı şekilde, birde her şey destansı şeklinde teste soktum. Aşağıya fotoğraf bırakıyorum. Elle grafik düşük olsa bile ekran kartının frekansının +2000MHz değerinde çalışmasını nasıl sağlayabilirim? En düşük grafikli oyun görselini benden kaynaklı yükleyemedim ama ekran kartı 1000MHz civarında geziyor, bu bilgiyi versem yeterli sanırım.
BIOSTAR'ın şu patates BIOS'undan gidip Power Limit'i bulalım, eğer Power Limit'e rağmen bu frekanslarda ise işlemci throttle oluyor demek.

BIOSTAR'ın şu patates BIOS'undan gidip Power Limit'i bulalım, eğer Power Limit'e rağmen bu frekanslarda ise işlemci throttle oluyor demek.

Throttle tam olarak ne demek açar mısın? Bios'a gireceğim şimdi.
ASUS anakart ile bu anakartım arasında 250TL fark vardı. Ne gerek var demiştim. Demez olaydım 😄

Throttle tam olarak ne demek açar mısın?

Throttle aslında bir çeşit darboğaz, thermal throttling sıcaklık kaynaklık frekans düşüşleridir mesela.

Bu olay işlemci güç beslemedeki bir ısınmadan da olabilir, eğer güç tasarımı çok yüke binerse ısınmaya başlar. Bu da yine Throttle'a sebep olur.

1646760952256.png

Anakartın güç tasarımına bi' bakıyorum şu an, Power Limit'i kalkmış bir 11400F ile zorlanabilir gibi duruyor.

Bir bakıma evet güç beslemesini suçluyorum anakartın, MOSFET ve VRM'ler için heatsinkler bulunmakta piyasada; bir de onlar için heatsink glue diye geçen termal yapıştırıcılar.

GameGaraj nasıl test etti bu sistemi, raporladıkları şey neler?

Bir bakıma evet güç beslemesini suçluyorum anakartın, MOSFET ve VRM'ler için heatsinkler bulunmakta piyasada; bir de onlar için heatsink glue diye geçen termal yapıştırıcılar.

GameGaraj nasıl test etti bu sistemi, raporladıkları şey neler?
Rapor vb. hiç bir şey gelmedi. Adamın tek anlattığı şey bios'tan Hardware Monitor ayarını kapatmam yönünde. Sorun böyle çözüldü dedi kendi testlerinde.
SE 224 XT ve anakarta dediğin şekilde heatsink alsam sorun kökünden çözülebilir mi?

@Emma Stone

Heatsink denenebilir, SE 224 XT'yi alabilirsin.

Olay yetersizlik de olabilir, ki yettiğini ancak çıplak olmasından da dolayı ısındığını düşünüyorum, ısınma kaynaklı ise heatsink iyi bir termal çözüm olur.

@Sir Benjamin, Anakart, Prime95 testi esnasında 70 küsür derecelere çıktı dediğim gibi.
Anlamadığım olay şu aşağıya bıraktığım videoda @Recep Baltaş'ın incelediği sistem gayet stabil çalışıyor. Sadece ekran kartım ve SSD farklı bu sistem ile benim sistemim arasında.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı