i5 11400F kaç W?

Fatihmy007

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime A620M-E
Galax Rtx4070 12Gb
Ryzen 5 7500F
XPG DDR5 5200Mhz 2X8GB Ram
XPG Valor Air Kasa
XPG 650Watt 80+ Psu
Meslek
Öğrenci
i5 11400F işlemcim CPU testte 110 Watt'lara kadar çekiyor overclock mu var işlemcide?

Son düzenleyen: Moderatör:
Valorant normal gibi ama ekran kartını tam kullanmadığı için düzgün sonuç vermeyecektir.
Forza Horizon 4 videoda 110-120 FPS aldığı ayarlarda 82-83 FPS'lerde dolaşıyor bence yine İtopya'ya götürdüğüm gibi sorun var FH4 testinde.
GTA 5 singleplayerda 120-130 FPS alıyordum 95-100FPS'lerde
Yani dengesiz overclock bulunuyor bilgisayarda ama ben overclock yapmıyorum neden böyle oluyor bilmiyorum.

Tekrar servise gönderin hocam o zaman. Normalde kullandıiınızı uygulamaları da bir gözden geçirin zararlı bir uygulama olabilir.

Tekrar servise gönderin hocam o zaman. Normalde kullandıiınızı uygulamaları da bir gözden geçirin zararlı bir uygulama olabilir.

Steam Epic Games vb gibi güvenilir programlar dışında oyun vs oynamıyorum Discord Chrome dışında bir şey de kullanmıyorum neredeyse yani son zamanlarda indirdiğim birşeyde yok MSI Afterburner yapabilir demişlerdi itoptada ama ben MSI Afterburner OC sifirlama tuşuna bastım belki elim çarpmıştır diyeceğim de kaç aydır MSI Afterburner'a da girmiyorum imkansız yazılımsal bir sorun olabilir mi?

Dediğiniz iki oyunda GPU odaklı gpunuz testler ile aynı mı? Servislik bir durum yok ayrıca çoklu CPU dediğiniz MSConfig menüsü mü?

Hocam servislik bir sıkıntı var frekans ve voltaj ayarları sıkıntılı ki bir parçaya güç verince diğer parça düşük performans veriyor bu yüzden düşük FPS veriyor bir öncekindede olmuştu anlattığım gibi maalesef.

Ve artık kesin olarak müşteri hizmetlerine götüreceğim.

Hocam servislik bir sıkıntı var frekans ve voltaj ayarları sıkıntılı ki bir parçaya güç verince diğer parça düşük performans veriyor bu yüzden düşük FPS veriyor bir öncekindede olmuştu anlattığım gibi maalesef.

Ve artık kesin olarak müşteri hizmetlerine götüreceğim.

Sorun anakartta ya da PSU da olabilir mi? PSU modeli nedir? Ayrıca çoklu çekirdek ayarı dediğiniz neydi?

Sorun anakartta ya da PSU da olabilir mi? PSU modeli nedir? Ayrıca çoklu çekirdek ayarı dediğiniz neydi?

Hocam o CS:GO içinde bir ayar. CPU kullanımı artıyor. Kapatınca FPS düşüşü oluyor diye biliyorum. O yüzden o ayarı kontrol ettirdim. Ki CS'de ciddi bir düşüşün yanında diğer oyunlarda da performans sorunu var.

Hocam o CS:GO içinde bir ayar. CPU kullanımı artıyor. Kapatınca FPS düşüşü oluyor diye biliyorum. O yüzden o ayarı kontrol ettirdim. Ki CS'de ciddi bir düşüşün yanında diğer oyunlarda da performans sorunu var.

Tamam, ben MSConfig menüsü vb. Olarak düşünmüştüm.

1676580007542.png

Forza Horizon 4 Ultra benchmark test sonuçları iyi hatırlıyorum bu ayarlarda 90 FPS civarı alıyordu şimdi ise 61 FPS ortalama yine aynı sorun oluşmuş bence peki bu nasıl kaynaklanıyor olabilir ben overclock yapmadan tüm parçalara dengesiz rastgele overclock oluyor. Bilgisayarı aldığımdan beridir 2. ye oluyor bu 1.5 yıl içinde.

Önceki gidişimde verilen rapor kağıdında yazanlar.
Anakart overclock yapılmış XMP ayarları düzeltildi.
PSU normal.
Ekran kartı XMP frekans oynaması yapılmış düzeltildi.
RAM'larin frekans ve voltaj ayarları değiştirilmiş XMP profil standarta çekildi.
CPU frekans ve voltaj ayarları yükseltilmiş normal ayarlara çekildi.
SSD okuma yazma normal.
HDD okuma yazma normal.

Nasıl ben overclock yapmadan (yapmadanı geç nasıl doğru OC yapılır hiç bilmem) böyle ayarlar değişiyor 2. ye oldu bazı parçaların garantisi ileride bitecek böyle bir şey olursa ne yapacağız.

Benim R3 1200 AF stres testinde hafif bir OC varken 100W'ı görüyordu. Test halinde normal bir değer. Oyun oynarken vs. olmaz bu kadar zaten.

Maalesef GTA 5 de 100leri gördüm.

@Rona @yapiz @erme @SHABBAROS
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim cumartesi sabah müşteri temsilcisine teslim edeceğim inşallah ayarların düzeltilmesi için.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1671540

Forza Horizon 4 Ultra benchmark test sonuçları iyi hatırlıyorum bu ayarlarda 90 FPS civarı alıyordu şimdi ise 61 FPS ortalama yine aynı sorun oluşmuş bence peki bu nasıl kaynaklanıyor olabilir ben overclock yapmadan tüm parçalara dengesiz rastgele overclock oluyor. Bilgisayarı aldığımdan beridir 2. ye oluyor bu 1.5 yıl içinde.

Önceki gidişimde verilen rapor kağıdında yazanlar.
Anakart overclock yapılmış XMP ayarları düzeltildi.
PSU normal.
Ekran kartı XMP frekans oynaması yapılmış düzeltildi.
RAM'larin frekans ve voltaj ayarları değiştirilmiş XMP profil standarta çekildi.
CPU frekans ve voltaj ayarları yükseltilmiş normal ayarlara çekildi.
SSD okuma yazma normal.
HDD okuma yazma normal.

Nasıl ben overclock yapmadan (yapmadanı geç nasıl doğru OC yapılır hiç bilmem) böyle ayarlar değişiyor 2. ye oldu bazı parçaların garantisi ileride bitecek böyle bir şey olursa ne yapacağız.

Maalesef GTA 5 de 100leri gördüm.

@Rona @yapiz @erme @SHABBAROS
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim cumartesi sabah müşteri temsilcisine teslim edeceğim inşallah ayarların düzeltilmesi için.

2.kez olduğumu belirtin. Ek olarak 3. kez olursa neyi ne yapmsm lazım diye bir sorun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı