i5 11400F sıcaklık düşmesi için ne yapılabilir?

Merhaba arkadaşlar, birkaç hafta önce bir PC aldım ama işlemcimde Intel'in stok fanını kullanıyorum ve ister istemez oyunlarda ısınma ile karşılaşıyorum AC: Valhalla oyununda belli bir süreden sonra 90 dereceleri görüyorum yeni bir soğutucu alana kadar yapabileceğim bir şey var mı bildiğiniz bir işlem varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Ben o işlemci ile torture test *edit*>stok fan ile<*edit* max 90 derece alıyordum. Hemen bugün 200 TL'lik bile olsa bi kule tipi soğutucu siparişi verin, ancak şu an için stok fanı bir söküp kontrol edip takmaktan başka çok bir şansınız yok. Kapak açmanın sıcaklığı düşürme garantisi yok, hava akışını bozup artırabilir de.
 
Stok fan tam oturmuş kontrol ettim ama içindeki stok fanla beraber gelen macun u nasıl temizlerim bilmiyorum :(

Eğer ekstra macun alıp yapacaksanız çok basit bir peçete yardımıyla işlemci üzerindeki macunu temizleyeceksiniz ardından yeni macunu sürüp kredi kartı (herhangi bir kart da olabilir) yardımıyla yayacaksınız çok sürmeyin sakın her şeyin fazlaası zarar :)
 
Eğer ekstra macun alıp yapacaksanız çok basit bir peçete yardımıyla işlemci üzerindeki macunu temizleyeceksiniz ardından yeni macunu sürüp kredi kartı yardımıyla yayacaksınız çok sürmeyin sakın her şeyin fazlaası zarar :)

İşlemci kilitleme pinini kaldırmama gerek var mı peki yoksa kaldırmadan temizleyebilir miyim?
 
Stok soğutucuyla o değerleri görenleri daha önce gördüm, önerim soğutucu değiştirmeniz. 4.4 GHz'e kadar çıkıyor ve güç tüketimi de bununla beraber ısılar da artıyor. Stok fan bu durumlarda yetersiz kalıyor. Kasa kapağını açabilirsiniz fakat sadece kapak açmayla sıcaklıklar 60lara 70lere düşmeyecek.
 
Sıvı soğutucu al direk bence.
onu da düşünüyorum ama biraz süre lazım
Güzel. Hayırlı olsun. Macun geldiği zaman yandan bir YouTube videosu açıp yapman daha sağlıklı olur. Eğer termal macunla da düzelmez ise konu açın size bir kule tipi önerelim.

Teşekkür ederim :D
Diyelim ki düzelmedi peki son bir şey Intel Turbo Boost kapatsam soğutucu alana kadar.
Değerlerim düşer mi kaybım ne kadar olur eğer düşerse (FPS)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı