i5 11400F ve 3060 Ti sistem Turbo kapatılırsa darboğaz yapar mı?

Daha fazla  
i5 11400F 3060 Ti var sistemimde. Turbo'yu kapatmak istiyorum. İşlemcim fazla ısınıyor diye kapatırsam darboğaz yapar mı, bilginiz var mıdır?

AAA oyunlarında 1080p çözünürlük kullanıyorsan ayarları olabildiğince yükselt. AAA oyunlarında değil ama bazı rekabetçi oyunlarda işlemci yükü artabilir ancak büyük bir problem olmayacaktır.

Ayrıca işlemcin kaç dereceye ulaşıyor? 75-80 dereceler ise çok da yüksek diyemeyiz.

1080P için yapabilir. Kule tipi soğutucu alın derim.

AAA oyunlarında 1080p çözünürlük kullanıyorsan ayarları olabildiğince yükselt. AAA oyunlarında değil ama bazı rekabetçi oyunlarda işlemci yükü artabilir ancak büyük bir problem olmayacaktır.

Ayrıca işlemcin kaç dereceye ulaşıyor? 75-80 dereceler ise çok da yüksek diyemeyiz.

Maximum 84 C oldu ortalama 79 76 arası.

İşlemcin sınırda olduğu için ben olsam düşürmezdim. 80 derece sıcaklık işlemcine zarar verip sistemin performansını düşürecek kadar yüksek bir sıcaklık değil.

Yine de çok sorun ediyorsan daha iyi bir soğutucu alabilirsin.

10 gün kullanacağım ortalama sistemi sonrasında askere gidiyorum 10 günde zarar gelmez ise geldikten sonra güzel bir soğutma sistemi ayarlayacağım.

Şimdiden hayırlı teskereler dilerim. O zaman dediğiniz gibi kullanın. Nasipse dönüşte konu açarsanız güzel tavsiyeler verebiliriz.

80 derece üstü yüksek değer gözüküyor. Performans olarak zaten azalabilir. Grafikleri yüksek tutun. Ekran kartı güçlü. 1080P için zaten her oyunu Ultra ayarlarda oynayabilirsiniz.

İşlemcin sınırda olduğu için ben olsam düşürmezdim. 80 derece sıcaklık işlemcine zarar verip sistemin performansını düşürecek kadar yüksek bir sıcaklık değil.

Yine de çok sorun ediyorsan daha iyi bir soğutucu alabilirsin.
Bir Xeon x3470 işlemcim vardı o değerlere ulaşan. Ne güzel bizi ısıtıyordu, ekstra kalorifer misali. Siz de sıcak seviyorsunuz galiba.
Uzun süre o değerlerde işlemci kullanılmaz. İyi bir termal macun, hava akışı iyi bir kasa ve iyi bir soğutucu ile düşürmek lazım.
İşlemcinin turbo özelliğini de otomatiğe ayarlamak en iyisi. Gerektiğinde kendisi devreye girer zaten.
Yüksek güç gerektiğinde fan ayarlarını da en yükseğe almak lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı