i5 11400F ve 3060 Ti sistem Turbo kapatılırsa darboğaz yapar mı?

80 derece üstü yüksek değer gözüküyor. Performans olarak zaten azalabilir. Grafikleri yüksek tutun. Ekran kartı güçlü. 1080p için zaten her oyunu Ultra ayarlarda oynayabilirsiniz.

Minnettarım teşekkür ederim.

Bir Xeon X3470 işlemcim vardı o değerlere ulaşan. Ne güzel bizi ısıtıyordu, ekstra kalorifer misali. Siz de sıcak seviyorsunuz galiba.
Uzun süre o değerlerde işlemci kullanılmaz. İyi bir termal macun, hava akışı iyi bir kasa ve iyi bir soğutucu ile düşürmek lazım.
İşlemcinin Turbo özelliğini de otomatiğe ayarlamak en iyisi. Gerektiğinde kendisi devreye girer zaten.
Yüksek güç gerektiğinde fan ayarlarını da en yükseğe almak lazım.

Dediğim gibi şu anlık alamıyorum daha yeni kasa 2 ay oldu olmadı macunu yeni stok fandan sanırım.

Minnettarım teşekkür ederim.

Dediğim gibi şu anlık alamıyorum daha yeni kasa 2 ay oldu olmadı macunu yeni stok fandan sanırım.
O zaman soğutma işini ele alana kadar fanları yüksek ayarda kullanıp, turbo özelliğini otomatiğe alın. Hâlâ zorlayan durumlar varsa onları da zamana bırakın derim.

Bir Xeon x3470 işlemcim vardı o değerlere ulaşan. Ne güzel bizi ısıtıyordu, ekstra kalorifer misali. Siz de sıcak seviyorsunuz galiba.
80 derece işlemciye ve sisteme zarar verecek bir sıcaklık değil. Öyle olsaydı 80 derecede kullandığın sistem zaten kendini korumaya alıp kapanırdı. Ki kendim de uzun yıllar ortalama bu sıcaklıklarda işlemci kullandım, işlemci sucuğa dönüşmedi.

Ben senin gibi hikaye anlatmayı değil, gerçekleri söylemeyi seviyorum. Mesajımı düzgün okusaydın bu sıcaklık zararlı değil ama memnun değilsen daha iyi soğutucu alabilirsin önerimi de anlamış olman gerekiyordu...

Bazıları gerçekten muhalefet olmak için muhalefet oluyor...

80 derece işlemciye ve sisteme zarar verecek bir sıcaklık değil. Öyle olsaydı 80 derecede kullandığın sistem zaten kendini korumaya alıp kapanırdı. Ki kendim de uzun yıllar ortalama bu sıcaklıklarda işlemci kullandım, işlemci sucuğa dönüşmedi.

Ben senin gibi hikaye anlatmayı değil, gerçekleri söylemeyi seviyorum. Mesajımı düzgün okusaydın bu sıcaklık zararlı değil ama memnun değilsen daha iyi soğutucu alabilirsin önerimi de anlamış olman gerekiyordu...

Bazıları gerçekten muhalefet olmak için muhalefet oluyor...
Sistem işlemciden ibaret değil. İşlemci kolay kolay bozulan bir donanım değil elbette. Ama anakarta zarar verebilir, RAM'lere zarar verebilir. Biraz daha artıp performansı düşürebilir.
Soğutması mümkün olan bir şeyi neden sıcak kullanalım ki?
Muhalefet etmek için değil, bir öneride bulunmak için yazıyoruz.

Arkadaş 10 gün sonra askere gideceğim ve beni 10 gün idare etse yeter diyor.

1) Turboyu kapatmayıp 10 gün 75-80 civarında işlemciyi kullanabilir.
2) Turboyu kapatıp 10 gün boyunca düşük sıcaklıkta ufak tefek bir darboğazla uğraşabilir.

Ben mesajımda bu 2 öneriyi de sundum. İkisi de geçici olarak tercih edilebilecek seçenekler, günün sonunda seçimini kullanıcı yapar zaten ve olay kapanır. Bu kadar tartışacak bir konu göremiyorum ortada. 80 derece optimum bir sıcaklık olmasa da sisteme zarar verecek bir sıcaklık da değildir. Bu sözümün hala arkasındayım. Geçici olarak bu sıcaklıklarda sistem gayet de kullanılır. Daha sonra soğutucu değiştirir ve daha optimum derecelerde sistemini kullanmaya devam edebilir.

Arkadaş 10 gün sonra askere gideceğim ve beni 10 gün idare etse yeter diyor.

1) Turboyu kapatmayıp 10 gün 75-80 civarında işlemciyi kullanabilir.
2) Turboyu kapatıp 10 gün boyunca düşük sıcaklıkta ufak tefek bir darboğazla uğraşabilir.

Ben mesajımda bu 2 öneriyi de sundum. İkisi de geçici olarak tercih edilebilecek seçenekler, günün sonunda seçimini kullanıcı yapar zaten ve olay kapanır. Bu kadar tartışacak bir konu göremiyorum ortada. 80 derece optimum bir sıcaklık olmasa da sisteme zarar verecek bir sıcaklık da değildir. Bu sözümün hala arkasındayım. Geçici olarak bu sıcaklıklarda sistem gayet de kullanılır. Daha sonra soğutucu değiştirir ve daha optimum derecelerde sistemini kullanmaya devam edebilir.
Tamam da gerilmeye ne gerek var?
Forumlarda tartışmak da normal, farklı önerilerde bulunmak da normal.
İyi forumlar dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı