i5 11400F ve RTX 3060 darboğaz yapıyor

İşlemci ağırlıklı oyunlarda bunu yaşaman normal. Bunu RAM frekanslarında etkiler. O fırlamalar darboğaz değil. Biraz bileşen uyuşmazlığı. Grafikleri düşürüp ya da yükseltince değişen bir şey oluyor mu?
Hocam ben sistem almayı planlıyorum yakın zamanda performans testlerine bakıyorum 1080P ultrada oluyor bu düşüşler 2K'da 11400F ile ekran kartı kullanımı sürekli %99.

2K'da 11400F ile ekran kartı kullanımı sürekli %99.

Hocam 2K Ultra ayarlar diyorsunuz çok normal %99. Ayrıca GPU'nun %99 kullanılması kötü bir şey değildir. Sıcaklık değerleri önemli yükteyken.
İncelediğin oyunların testlerinde akıcılık ne durumda?

Hocam 2K Ultra ayarlar diyorsunuz çok normal %99. Ayrıca GPU'nun %99 kullanılması kötü bir şey değildir. Sıcaklık değerleri önemli yükteyken.
İncelediğin oyunların testlerinde akıcılık ne durumda?
Hocam bahsettiğimiz şey aynı. GPU kullanımı 99 veya bu aralarda geziyorsa darboğaz yoktur fakat 1080P'de bu dolaylardan 85 80e düşüyor bu darboğaz oluyor. Fakat Ryzen 5 5600X'te bu dalgalanmalar yok 1080P'de. Ekran kartı stabil 90 düzeylerinde.

Bazı oyunlarda darboğaz gördüm i5 11400F'le belli aralıklarla. R5 5600X'e baktığımda sürekli olarak ekran kartını %99 kullanıyor. İkisi de 6/12 ve 11400F 2021 mimarisine sahip. Sebebi nedir bu darboğazın?

Hocam bu ikisinin darboğaz yapmaması lazım. Büyük ihtimal soğutucularla ilgili bir sıkımtı var diye düşünüyorum.

Hocam bu ikisinin darboğaz yapmaması lazım. Büyük ihtimal soğutucularla ilgili bir sıkımtı var diye düşünüyorum.
Hocam B560 Tomahawk ve ortalama kule tipi soğutucu düşünüyordum fakat düşündürdü bu testler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı