Çözüldü i5 11400F ve RTX 3060 Ti sistemde darboğaz mı var?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba 1 ay önce incehesap.com adresinden RTX 3060 Ti i5 11400F işlemcili PC topladım fakat Apex ve For Honor gibi oyunlarda işlemciye yük biniyor. Yüksek ve Ultra ayarlarda ekran kartı kullanımı pek yüksek değil hatta en fazla 60 derece sıcaklığı gördü. Ekran kartı işlemci ise 70 75 82 aralarında dolaşıyor stok fan kullanıyorum. 10 gün sonra askere gideceğim için sıvı soğutmaya nakitim yetmedi. Askerden geldikten sonra alacağım sizce bu normal midir? Darboğaz olabilir mi? Belirtmek isterim LoL gibi oyunda ekran kartının fanı dahi çalışmıyor. Apex 200 230 FPS orta yüksek ayarlar For Honor'min 160 FPS.

Asus Dual RTX 3060 Ti V2 Mini OC 8GB GDDR6 256Bit Ekran Kartı
Intel Core i5-11400F 2.60GHz 6 Çekirdek İşlemci
Asus EX-H510M-V3 3200(OC)MHz mATX Anakart
PNY XLR8 16GB (2x8GB) 3200MHz Ram
Kioxia Exceria 480GB 555/540MB/s 2.5" SATA3 SSD
NZXT H510i Mat Beyaz ATX Mid-Tower Kasa
FSP 750W 80 Plus Bronze Power Supply

Sistemim bu şekildedir görüş ve önerileriniz benim için oldukça değerli ve önemlidir teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
1080P'de oynuyorsunuz sanırım. İşlemciye binen yük 2K ve 4K'ya göre daha fazla.

11400F'i stok soğutucuyla kullanınca devamlı frekans kısma eğilimine giriyor. Sıvı soğutma şart değil, çok dandik olmadığı sürece uygun fiyatlı bir kule tipi hava soğutma takabilirsiniz.

11400F'i stok soğutucuyla kullanınca devamlı frekans kısma eğilimine giriyor. Sıvı soğutma şart değil, çok dandik olmadığı sürece uygun fiyatlı bir kule tipi hava soğutma takabilirsiniz.

Artı -1 Eksi
Çözüm

ilginiz için çok teşekkür ederim minnettarım dediklerinizi en kısa sürede uygulayacağım

Sorunun anakartın düşük model olması olabilir, muhtemelen power limit var bios'a girip limiti kaldırmalısın yine de işlemci tam performansta çalışmayabilir anakartın vrm'leri yetersiz kalabilir tabi stok soğutucuyu da değiştirmek lazım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı