i5 11400H laptopta FPS düşüklüğü ve yüksek sıcaklıklar

Ali Kutlu 42

Decapat
Katılım
20 Şubat 2022
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16 GB 3200 MHZ
SSD veya HDD modeli
1TB M2 SSD
Ekran kartı
3050
Anakart
Asus
İşlemci
i5 11400H
Windows 10 Pro kullanıyorum iki gün önce format attım daha sonra uygulamaları oyunları ve tüm driverları kurdum ancak laptopta ısı değişmesi FPS düşmesi yaşandı ve ayrıca sanal RAM kullanımı fazla. Ne yapabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanal RAM de ssd disklerde ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Kapatmak yada ikinci bir mekanik disk mevcutsa oraya atamak daha mantıklı. Üstelik mevcut ram miktarını geçecek bi uygulama çalıştırılırsa Sanal Ram o zaman devreye giriyor.

FPS düşüşü ve ısı olayına bişey diyemiyceğim, fanlar tozdan dolayı tam soğutamıyor veya termal macun kurumuştur, olasılıklar çok bunları kontrol etmenizi öneririm.
 
Sanal RAM de ssd disklerde ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Kapatmak yada ikinci bir mekanik disk mevcutsa oraya atamak daha mantıklı. Üstelik mevcut ram miktarını geçecek bi uygulama çalıştırılırsa Sanal Ram devreye giriyor.

FPS düşüşü ve ısı olayına bişey diyemiyceğim, fanlar tozdan dolayı tam soğutamıyor veya termal macun kurumuştur, olasılıklar çok bunları kontrol etmenizi öneririm.
6 aylık Asus tuf gaming f15 6 ayda olacağını düşünmüyorum çünkü 2 gün önce yoktu formattan sonra oldu
 
Arka planda çalışan bir uygulama yüzünden yaşanıyor olabilir bu sorunlar. Performans kısmından CPU ve RAM'i en çok meşgul eden uygulama ne ise onu bi kontrol edin.
Ona da baktım zaten fazla uygulama yok oyunlar var WhatsApp discord Chrome WinRAr asusun yazılımı var ki önceden de vardı Steam epic var onun harici bişey yok
 

Yeni konular

Geri
Yukarı