Çözüldü i5 11400H mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Canary27

Kilopat
Katılım
8 Aralık 2013
Mesajlar
202
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba öncelikle. Hangi aralıklarla olduğunu anlayamadığım 3 kere aldığım bir mavi ekran hatası var. Laptopu 14 Aralıkta aldım fakat neden olduğunu anlayamadığım bir sorun. Windows 11 Home kurulu kendim temiz kurulum yaptım.
Link

Arkadaşlar bir kez daha yaşadım öncekinde yardımcı olan olmadı fakat tekrar atıyorum bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim.
Link
 
Son düzenleme:
Tabii ki varsa BIOS Update yapın genel olarak faydası olur. Ama mavi ekranın çözülüp çözülmediğini belirtin ki konuyu çözüldü olarak işaretleyelim/işaretlemeyelim.
Sürüncemede kalmasın diğer kullanıcılar açısından.

Yapılması gerekenleri yapıp 10-15 gün içerisinde bilgilendireceğim. Genelde 20 gün içinde 1 kere yaşıyordum bu sorunu yaşamazsam burada belirteceğim ve size çok minnettar olacağım. Şimdiden çok teşekkür ediyorum umarım çözüme kavuşur bu sorun.

@claus tekrardan merhaba dün akşam herhangi bir işlem yapmadan tekrardan aynı hatayı aldım. Sabahleyin NVIDIA sürücüsünü DDU ile temizleyip kurdum Control Center sidim. Fakat bugün LoL oynarken tekrardan aynı hatayı aldım. DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL yazdı ve kbdclass.sys yazması aşağıda dikkatimi çekti hep aynı hata tekrardan paylaşıyorum minidump dosyasını. Ekstra olarak daha BIOS güncellemedim dosyalar bana ulaşmadı. Minidump


Ek olarak forumda biraz ararttım dediğiniz üzere klavye ile alakalı sorunları işaret eden konular gördüm benimki Abra A5 v17.2.3 konudaki PC ile aynı özellikleri taşıyor hemen hemen. Buradaki çözümü denesem sıkıntı çıkar mı? Ekstra olarak ekran kartından kasten NVIDIA'dır umarım Intel de de dahili GPU mevcut. İlgili konu.
 
Son düzenleme:
Bu sefer GPU değil, Monster ve klavye ile ilgili tüm programları sil.
Geçen yine bu tarz birisi sorun yaşadı ona da aynısını söyledim genel bir sorun var.
Eski mesajlarımda bakabilirsiniz.

Başka neyi silmem gerektiğini bulamadım şahsen biliyorum aynı şeyi üstelediniz lakin Control Center harici klavyeyi ilgilendiren veya Monster'ı alakadar eden program bulamadım, denetim masasınıda çok kez kontrol ettim. Ekstra olarak kontrol ettim Control Center Monster kendi sitesinde 10 gün önce yeni bir versiyonunu paylaşmış benimki eski versiyondu onu yüklemem bir şey ifade eder mi bilmiyorum.
 
Son düzenleme:

Evet dediğiniz adımların hepsini yaptım. Öğlen civarı paylaştığım minidump dosyasıda Control Center silindikten ve DDU ile dediğinizi yaptıktan sonra bu hatayı aldım. Bilmiyorum bu çok şey ifade eder mi sildikten sonra yaptığım bazı ayarlar kaldı ışıkların kapanmaması ve yaptığım renk değişikliği gibi.
 
O halde yeni dosyaları alalım :)

Minidump. Ekstra olarak geçenlerde yukarıda da belirttiğim gibi eskiden yaptığım bazı klavye ayarlarının kaldığını söylemiştim. Bugün ise rengi kendi kendine değişti fakat uykuya geçmiyor eskisinde olduğu gibi öylede bir değişiklik oldu. Ve Monster bana ulaştı BIOS'un güncel olduğunu belirttiler. Yukarıdada yazdığım 3 paragraftan oluşan bir cevap var orada buna benzer konuda sıkıntı yaşayan birine sunulan bir çözüm mevcut bu forumda aynı hata kodu altında ve kbdclass.sys hatasıydı o çözüm uygulanabilir mi?
 
Klavye ışıkları vb. Kapansın. Yükleyip tüm özelliklerini kapatıp öyle silip dene.
Devam ederse o konudaki dene.

Sadece bir klavyenin bu kadar sorun çıkartacağı aklımın ucundan dahi geçmezdi şaka gibi. 2-3 gündür normal şuanda ama dediklerinizi deneyeceğim, ardından herhangi bir şey olursa bilgilendireceğim teşekkürler.
 

Geri
Yukarı