i5-11400H sistemde ETS 2'de FPS düşüyor

RealKontss

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16GB (2x8GB) DDR4 1.2V 3200MHz SODIMM
Ekran kartı
NVIDIA® GeForce® RTX3050 Max-Performance 4GB GDDR6
İşlemci
Intel® Tiger Lake Core™ i5-11400H 6C/12T; 12MB L3;
Merhaba, laptop bilgisayarımda ETS 2 oyununu oynarken normal olarak akıcı fakat 3 saniyede 1 şeklinde drop giriyor, sistemim yeterli fakat durum bu. Oyunu NVIDIA RTX 3050 kartından başlatıyorum, DirectX11 64 Bit şeklinde başlatıyorum.

bilgisayar marka modeliniz nedir gereksiz ısınmadan ötürü drop yiyor olabilirsiniz msi afterburner ile oyun içi değerlerinizi atar mısınız?

Hocam laptopun oyundaki sıcaklık değerlerini paylaşabilir misiniz? Isınmadan dolayı frekans kısıyor olması muhtemel.

Bilgisayar marka modeliniz nedir gereksiz ısınmadan ötürü drop yiyor olabilirsiniz MSI Afterburner ile oyun içi değerlerinizi atar mısınız?

Marka modelim Monster Notebook ve bu CPU sıcaklığı 96 derecelere çıkabiliyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    6,9 KB · Görüntüleme: 46
2 gün önce formatladım, sürücülerim tamamen güncel ve virüs olma ihtimali yok.
işlemciniz oyun esnasında turbo boostu açıyor bu sebeple bu kadar sıcak çalışıyor sanırım aklıma bu geldi turbo boostu kapatıp deneyin sıcaklık mutlaka düşecektir fps kaybı yaşarsınız ama ets2 oynuyorsunuz 60 fps altına düşmedikçe sorun olmaz diye düşünüyorum burda tercihi size bırakıyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim işlemcimdeki turbo boostu nasıl kapatabilirim?

İşlemciniz oyun esnasında Turbo Boost'u açıyor bu sebeple bu kadar sıcak çalışıyor sanırım aklıma bu geldi Turbo Boost'u kapatıp deneyin sıcaklık mutlaka düşecektir FPS kaybı yaşarsınız ama ETS 2 oynuyorsunuz 60 FPS altına düşmedikçe sorun olmaz diye düşünüyorum burada tercihi size bırakıyorum.

işlemciniz oyun esnasında turbo boostu açıyor bu sebeple bu kadar sıcak çalışıyor sanırım aklıma bu geldi turbo boostu kapatıp deneyin sıcaklık mutlaka düşecektir fps kaybı yaşarsınız ama ets2 oynuyorsunuz 60 fps altına düşmedikçe sorun olmaz diye düşünüyorum burda tercihi size bırakıyorum.
Tamamdır kapattım teşekkür ederim şuan deniyorum.

Turbo boostu kapattım donma düzeldi ve sıcaklık düştü teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Marka modelim Monster Notebook ve bu CPU sıcaklığı 96 derecelere çıkabiliyor.

Bendende aynı işlemci var hocam Sıcaklık protokolü 92 derece. Yani 92 dereceyi geçince frekans kısıyor. İşlemciniz çok ısınıyor bakıma göndermeniz çok iyi olur. Bende Turbo Boost'u kapattım 20 derecelik ciddi bir düşüş yaptı.
Rehberimi incele istersen: Yaz aylarında ısınan laptoplara çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı