i5 11600K için sıvı soğutma önerisi

Bu fiyat yerine İtopya üzerinden daha uyguna 3200 MHz alsam problem yaşar mıyım?
İlk attığınız RAM 1600TL olduğu için bunu önermiştim. Hem RGB hem daha performanslı diye.

Siz linkini atın bakalım.
İlk attığınız RAM 1600TL olduğu için bunu önermiştim. Hem RGB hem daha performanslı diye.

Siz linkini atın bakalım

Bunu diyorsanız eğer evet alabilirsiniz. Fiyatı iyiymiş.

Siz linkini atın bakalım.

Bunu diyorsanız eğer evet alabilirsiniz. Fiyatı iyiymiş.

Tamam bir sorunum daha var şimdi anakart özelliklerini okurken HDMI 60Hz diye bir bölüm gördüm ancak ben 144 Hz bir monitör alacağım ve çoğunlukla rekabetçi oyunlar oynayacağım eğer anakart sebebiyle 144 Hz değil 60 Hz alacaksam monitörü düşüreceğim uzun lafın kısası beni bu konuda bilgilendirebilir misiniz?

Tamam bir sorunum daha var şimdi anakart özelliklerini okurken HDMI 60Hz diye bir bölüm gördüm ancak ben 144 Hz bir monitör alacağım ve çoğunlukla rekabetçi oyunlar oynayacağım eğer anakart sebebiyle 144 Hz değil 60 Hz alacaksam monitörü düşüreceğim uzun lafın kısası beni bu konuda bilgilendirebilir misiniz?

Bir de farklı iki marka ama eş MHz değerine sahip iki RAM alsam sorun olur mu?
Neyse hocam uzun lafın kısası dediklerinize göre karar verdiğim sistem budur sizce 21.000 TL fiyat iyi mi alınır mı? Bu bilgisayar düzeltme yapar mısınız yapılması gerekiyorsa.

AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz 16MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm MPK işlemci​

ASUS ROG STRIX Radeon RX 6600 XT OC 8 GB GDDR6 128 bit ekran kartı​

MSI 23.8” Optix G242 144Hz 1ms DP 2X HDMI IPS FHD Adaptive Sync flat Gaming monitör​

PNY 8 GB XLR8 Epic-X RGB 3200MHz CL16 DDR4 Single kit RAM (iki adet)​

WD 500GB Blue SN570 GEN3x4 M.2 2280 SSD (3500 MB okuma / 2300 MB yazma)​

MSI B550M-A Pro AMD B550 soket AM4 DDR4 4600(OC)MHz mATX Gaming (oyuncu) anakart.​

Corsair Carbide Spec-Delta RGB CC-9011166-WW CV650 CC-9020132-EU 650W 80 Plus Bronze USB 3.0 temperli cam ATX mid-Tower Gaming (oyuncu) kasa​

Scythe fuma 2 SCFM-2000 2x120mm CPU hava soğutucu​

Son düzenleme:

Bir de farklı iki marka ama eş MHz değerine sahip iki RAM alsam sorun olur mu?
Neyse hocam uzun lafın kısası dediklerinize göre karar verdiğim sistem budur sizce 21.000 TL fiyat iyi mi alınır mı? Bu bilgisayar düzeltme yapar mısınız yapılması gerekiyorsa.

AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz 16MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm MPK işlemci​

ASUS ROG STRIX Radeon RX 6600 XT OC 8 GB GDDR6 128 bit ekran kartı​

MSI 23.8” Optix G242 144Hz 1ms DP 2X HDMI IPS FHD Adaptive Sync flat Gaming monitör​

PNY 8 GB XLR8 Epic-X RGB 3200MHz CL16 DDR4 Single kit RAM (iki adet)​

WD 500GB Blue SN570 GEN3x4 M.2 2280 SSD (3500 MB okuma / 2300 MB yazma)​

MSI B550M-A Pro AMD B550 soket AM4 DDR4 4600(OC)MHz mATX Gaming (oyuncu) anakart.​

Corsair Carbide Spec-Delta RGB CC-9011166-WW CV650 CC-9020132-EU 650W 80 Plus Bronze USB 3.0 temperli cam ATX mid-Tower Gaming (oyuncu) kasa​

Scythe fuma 2 SCFM-2000 2x120mm CPU hava soğutucu​

@messinicocugu müsait olduğunda yardımcı olur musun? Akşama kadar müsait değilim de.

Boş vaktim çıktı. Önerilerim :

1. Neden 5600G seçtin? Sana attığım tüm işlemcilerden hem daha pahalı hem de daha az performansa sahip. O işlemcinin olayı APU olması yani dahili grafik birimine sahip.
2. RAM olarak neden 3200MHz seçiyorsun? 3600MHz'ler daha performanslı ve fiyatları birbirine çok yakın.
3. FUMA 2'ye ihtiyacın yok, dediğim gibi de pahalı. AK620 alamıyorsan SE-224-XT alabilirsin.
4. Bu bütçede o kasayı almana gerek yok. Daha iyi bir kasa ve güç kaynağına yönelebilirsin.
5. Neden 6600XT'nin pahalı modellerinden birini alıyorsun? Onun yerine 6700 XT bile sığar bu bütçeye.
6. SN570 almak fiyatına göre mantıklı değil.
7. Anakartındaki 60Hz senin için neden önemli? Ekran kartından alacaksın görüntüyü. Ayrıca o 60Hz 4K için, 1080p'de 144Hz verebiliyor.

Benim sistem önerim :
Çift

Fiyatı olmadıysa değiştirebiliriz birkaç şey.

Son düzenleme:
@messinicocugu müsait olduğunda yardımcı olur musun? Akşama kadar müsait değilim de.

Boş vaktim çıktı. Önerilerim:

1. neden 5600G seçtin? Sana attığım tüm işlemcilerden hem daha pahalı hem de daha az performansa sahip. O işlemcinin olayı APU olması yani dahili grafik birimine sahip.
2. RAM olarak neden 3200MHz seçiyorsun? 3600MHz'ler daha performanslı ve fiyatları birbirine çok yakın.
3. fuma 2'ye ihtiyacın yok, dediğim gibi de pahalı. AK620 alamıyorsan SE-224-XT alabilirsin.
4. bu bütçede o kasayı almana gerek yok. Daha iyi bir kasa ve güç kaynağına yönelebilirsin.
5. neden 6600XT'nin pahalı modellerinden birini alıyorsun? Onun yerine 6700 XT bile sığar bu bütçeye.
7. anakartındaki 60Hz senin için neden önemli? Ekran kartından alacaksın görüntüyü. Ayrıca o 60Hz 4K için, 1080P'de 144Hz verebiliyor.

Benim sistem önerim:
çift.

Hocam monitör MSI alacağım RAM'lerde 3600 MHz 2 adet seçilmiyordu denerim tekrar fuma 2 hem tavsiye edildi hem içinden çıkanlar ile karlı oluyor içinde termal macun çıkmasıyla o da ucuza gelmiş gibi bir şey oluyor ekran kartı şu an İtopya üzerinde oldukça indirimde o yüzden almayı düşündüm. İşlemci de aynı şekildeydi de sizin dediğiniz gibi de yapabilirim APU olmasından dolayı daha pahalı olması mantıklı geldi.

Hocam monitör MSI alacağım RAM'lerde 3600 MHz 2 adet seçilmiyordu denerim tekrar fuma 2 hem tavsiye edildi hem içinden çıkanlar ile karlı oluyor içinde termal macun çıkmasıyla o da ucuza gelmiş gibi bir şey oluyor ekran kartı şu an İtopya üzerinde oldukça indirimde o yüzden almayı düşündüm. İşlemci de aynı şekildeydi de sizin dediğiniz gibi de yapabilirim APU olmasından dolayı daha pahalı olması mantıklı geldi.
Hocam ak620 daha iyi bir cpu cooler, alırken iyi olan soğutucuyu alın yanında termal macun geleni değil. 4gr arctic mx4 90tl zaten. Ömür boyu kullanacağınız parçadır cpu cooler, burda masraftan kısmayın çünkü ilerideki işlemcinize de takacaksınız sonuçta.

RGB şart değilse :

Monitör neden MSI almak istiyorsunuz? Hangi modeli alacaksınız?
FUMA 2 tavsiye edildi de fiyatına değmediğini düşünmekteyim ben. İllaki alacağım diyorsanız alın ne diyeyim. Macun AK620'den de çıkıyor.
İtopyadaki indirimli ekran kartı hangisi ?
5600G tavsiye etmem, performansı daha düşük bir işlemci. İçerisinde dahili grafik birimi olduğu için ücreti öyle.

RGB şart değilse:

Monitör neden MSI almak istiyorsunuz? Hangi modeli alacaksınız?
Fuma 2 tavsiye edildi de fiyatına değmediğini düşünmekteyim ben. İllaki alacağım diyorsanız alın ne diyeyim. Macun AK620'den de çıkıyor.
İtopya'daki indirimli ekran kartı hangisi?
5600G tavsiye etmem, performansı daha düşük bir işlemci. İçerisinde dahili grafik birimi olduğu için ücreti öyle.

Hocam MSI linki atayım da fuma 2 değil AK620 aldım sorun yok işlemciyi de değiştirdim tavsiyelerinize göre.

Boş vaktim çıktı. Önerilerim:

1. neden 5600G seçtin? Sana attığım tüm işlemcilerden hem daha pahalı hem de daha az performansa sahip. O işlemcinin olayı APU olması yani dahili grafik birimine sahip.
3. fuma 2'ye ihtiyacın yok, dediğim gibi de pahalı. AK620 alamıyorsan SE-224-XT alabilirsin.
4. bu bütçede o kasayı almana gerek yok. Daha iyi bir kasa ve güç kaynağına yönelebilirsin.
5. neden 6600XT'nin pahalı modellerinden birini alıyorsun? Onun yerine 6700 XT bile sığar bu bütçeye.
7. anakartındaki 60Hz senin için neden önemli? Ekran kartından alacaksın görüntüyü. Ayrıca o 60Hz 4K için, 1080P'de 144Hz verebiliyor.

Benim sistem önerim:
çift.

Buradaki anakart 3200 MHz destekliyor neden bu anakart ile birlikte 3600 MHz RAM alayım.

Hocam MSI linki atayım da fuma 2 değil AK620 aldım sorun yok işlemciyi de değiştirdim tavsiyelerinize göre.

Buradaki anakart 3200 MHz destekliyor neden bu anakart ile birlikte 3600 MHz RAM alayım.
O monitör de iyi. Ayarlanabilir standı yok sadedce.

AK620 daha iyi bir seçim olmuş.

Fiyatlar çok yakın diye daha hızlı RAM aldırıyorum. Sonuçta hızını 3200MHz seçip kullanabilirsiniz.
Fakat görüntüsü daha önemliyse istediğinizi seçin RAM'de. H610 dediğiniz gibi maksimum 3200MHz'de çalıştırtıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı