i5 11600K ve RTX 4070 darboğaz yapar mı?

Bu darboğaz olayı çok fazla büyütülüyor. Elindeki işlemci ile 3A oyunlarda işlemciye aşırı yük bindiren oyunlar dışında "RDR2, Assassin's Creed serisinin yeni oyunları v.b" sıkıntısız kullanırsın. Darboğaz olduğu zaman sistemine zarar veya benzeri kötü bir şey yaşanmayacak. Bu olaylara yeni sistemlerde kafa takmaya çok gerek yok. Elindeki işlemci her halükarda çok güçlü ve yüksek iş parçacığı sayısına sahip. 2 - 3 sene boyunca bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum fakat oyunların grafikleri çok hızlı gelişiyor ve bu sebepten ötürü eldeki parçalar çabuk eskiyor ve darboğaz gibi sorunlar yaşanabiliyor. "özellikle işlemci kanadında" Bunun da temel sebebi tamamen şirketlerin nasıl daha fazla para kazanırız diye düşünmesi ve oyun sektörünün optimizasyon konusunu gelişen teknolojiye tam olarak adapte edememeleri. Lakin böyle düşünürsek elimizdeki her ürünü, her sene değiştirmemiz gerekir. Bu yüzden kafanıza çok fazla takmanıza gerek yok eğer yayın yapmayacaksanız "dediğim tarzdaki oyunların yayınını kastediyorum." hiç bir sıkıntı olmaz elinizdeki para hangi karta uygunsa alın geçin. Daha sonrasında işlemci eskiyince değişirsiniz en kötü, hayırlı olsun. :)

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2137254
%18 civarı bir kayıp söz konusu olur gibi gözüküyor.

İşlemciyi en kalitelisini takınca FPS artması normal.

i5 9400F ve RX 6600 var, tam yetiyor ikisi birbirine benim sisteme i5 12400F tarzı bir işlemci taksak FPS değerlerim artar çünkü işlemci daha güçlü. Bu darboğaz olduğu manasına gelmiyor. Kullanımlara bağlı darboğaz işi.

Bir de darboğazı çok kafaya takmayın işlemci yükseltirsiniz biter, alabiliyorken işinize yarayacak en iyi kartı almak en mantıklısı.
Son olarak sıfır ekran kartı alınmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı